Τζιτζικώστας: Ψήφο κατά συνείδηση στο δεύτερο γύρο, κλείσιμο του ματιού σε Μητσοτάκη

Τζιτζικώστας: Ψήφο κατά συνείδηση στο δεύτερο γύρο, κλείσιμο του ματιού σε Μητσοτάκη
MotionTeam

Ο περιφερειάρχης όμως απέφυγε να πάρει ευθέως θέση μεταξύ των δύο υποψηφίων, αισθανόμενος την πίεση των καραμανλικών

Να ψηφίσουν κατά συνείδηση κάλεσε τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας, που θα προσέλθουν στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στις 10 Ιανουαρίου, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος στον πρώτο γύρο ήρθε τρίτος.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη δήλωσε ότι: “Οι Νεοδημοκράτισσες και οι Νεοδημοκράτες δεν χρειάζονται ούτε γραμμές, ούτε υποδείξεις, ούτε καθοδήγηση. Θα αποφασίσουν με βάση τη συνείδησή τους και μόνο. Η ελεύθερη βούληση των φίλων της παράταξής μας δεν πρέπει να χειραγωγείται. Και αυτό οφείλουν να το σεβαστούν όλοι και πρώτος εγώ”.

Έκλεισε όμως διακριτικά το μάτι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως ερμήνευαν υποστηρικτές του, με την αναφορά σε “μία ΝΔ με διαφορετική νοοτροπία, ανανεωμένη και σύγχρονη, ανοιχτή στο διάλογο, συλλογική στις αποφάσεις της, αξιοκρατική στα όργανά της, αποφασιστική στην εφαρμογή της ιδεολογίας μας”.

Ξεκίνησε πάντως τη δήλωση του υπογραμμίζοντας ότι η συμμετοχή των 400.000 ψηφοφόρων στον πρώτο γύρο έστειλε “ένα ξεκάθαρο μήνυμα συσπείρωσης, ενότητας και δυναμικής της παράταξής μας.”

Ο κ.Τζιτζικώστας σημείωσε επίσης με νόημα ότι και η δική του υποψηφιότητα που δεν “περπάτησε” είχε στόχο “μία ΝΔ μακριά από το λαϊκισμό, τις συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες και τις συναλλαγές κάτω από το τραπέζι”.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, επίσης από τη Θεσσαλονίκη όπου έδωσε συνέντευξη τύπου, ερωτηθείς εαν επιθυμεί την στήριξη του κ. Τζιτζικώστα, είχε απαντήσει ότι δεν έχει επικοινωνήσει με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, «για να μη φανεί ότι κάνω συναλλαγή. Κάθε υποψήφιος που έχει καταγράψει ένα ποσοστό νεοδημοκρατών δεν σημαίνει ότι είναι και ιδιοκτήτης και το καθοδηγεί όπως αυτός θέλει».

Στελέχη πάντως της τοπικής ΝΔ Θεσσαλονίκης, που είχαν ενταχθεί στο στρατόπεδο του κ.Τζιτζικώστα, όπως ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης Μηνάς Σαμαντζίδης, έχουν εν τω μεταξύ ταχθεί με τον κ.Μεϊμαράκη, ενώ έντονη ήταν η πίεση των καραμανλικών προς τον περιφερειάρχη να μην πάρει ευθέως θέση εν όψει δεύτερου γύρου και να μην επιχειρήσει να καθοδηγήσει ψηφοφόρους.

Την ίδια στιγμή έντονο ήταν και το φλερτ από την πλευρά Μητσοτάκη, με δέλεαρ προς τον κ.Τζιτζικώστα τη δυνατότητα αξιοποίησης του σε κομματικό πόστο την επομένη ημέρα, πολλώ δε μάλλον που οι σχέσεις του με τον κ.Μεϊμαράκη είχαν διαταραχθεί κατά την προεκλογική εκστρατεία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα