Βαρουφάκης: Οι εξεγερμένοι φοιτητές το 1973 έσωσαν την τιμή του ελληνικού λαού

Βαρουφάκης: Οι εξεγερμένοι φοιτητές το 1973 έσωσαν την τιμή του ελληνικού λαού
O Γιάνης Βαρουφάκης Eurokinissi

Μιλώντας για την επέτειο του Πολυτεχνείου ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε ότι ο λαός μπορεί να βρει αστείρευτες δυνάμεις μέσα του.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τη 17η Νοέμβρη του 1973 οι εξεγερμένοι φοιτητές έσωσαν την τιμή του ελληνικού λαού», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Ο κ. Βαρουφάκης πρόσθεσε ότι κάθε 17 Νοέμβρη είναι μία ημέρα γιορτής της Δημοκρατίας και είναι η στιγμή που θυμόμαστε ότι ένας λαός που τον έχουν θεωρήσει του χεριού τους οι έχοντες την εξουσία, ιδίως την απολυταρχική εξουσία, μπορεί να βρει τις αστείρευτες δυνάμεις μέσα του για να κάνει το θαύμα και να εκπλήξει και τον εαυτό του.

Γι’ αυτό νομίζω, είπε, ότι «σήμερα η μέρα είναι πολύ μεγαλύτερη από οποιοδήποτε μικροεπεισόδειο. Ελπίζουμε να μην υπάρχουν επεισόδια. Εμείς θα είμαστε εκεί».

Πανδημία

Ερωτηθείς σχετικά με την πανδημία, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 απάντησε: «Είμαστε από τη μια πλευρά πάρα πολύ τυχεροί γιατί συνεχίζουν να δουλεύουν τα εμβόλια.

Εμείς είμαστε πάρα πολύ υπέρ του εμβολιασμού. Δυστυχώς, το ποσοστό του εμβολιασμού είναι πάρα πολύ χαμηλό ακόμα. Θα μπορούσαμε να έχουμε πολύ λιγότερους θανάτους αν όλοι είχαμε εμβολιαστεί.Από την άλλη, πρέπει να πω και το εξής: Βλέπω ότι η κυβέρνηση έχει αναγάγει το εμβολιαστικό πιστοποιητικό στο μοναδικό όπλο εναντίον της πανδημίας».

Ο κ. Βαρουφάκης επανέφερε την πρότασή του ότι έπρεπε να έχει δημιουργηθεί ένα πολύ πυκνό δίκτυο μαζικών, δωρεάν τεστ σε όλη την Ελλάδα.

Επίσης, σημείωσε ότι «πρέπει να μάθουμε το μάθημα αυτής της πανδημίας και να θωρακίσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Έχουμε λιγότερους μόνιμους γιατρούς σήμερα από ό,τι πριν από δύο χρόνια. Στον περσινό προϋπολογισμό του 2020 ο κ. Σταϊκούρας μείωσε τα κονδύλια για το ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας. Να δείτε ότι θα τα ξαναμειώσει.

Έπρεπε να έχουμε προσλάβει 10.000 γιατρούς και νοσηλευτές. Υποτίθεται ότι το ξέσπασμα της πανδημίας, το έλεγε και ο κ. Μητσοτάκης, ήρθε φιρμάνι από τις Βρυξέλλες ότι “μπορείτε να ξοδεύετε όσα χρειάζονται για το Εθνικό Σύστημα Υγείας”. Και δεν έγιναν προσλήψεις».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα