Βαρβιτσιώτης: Οι Πρέσπες είναι μία κακή συμφωνία με την οποία πρέπει να δουλέψουμε

Βαρβιτσιώτης: Οι Πρέσπες είναι μία κακή συμφωνία με την οποία πρέπει να δουλέψουμε
Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης Eurokinissi

Προβληματική κληρονομία του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε τη συμφωνία των Πρεσπών ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, εξηγώντας τα περιθώρια που υπάρχουν και κάνοντας λόγο για μονταζιέρα όσον αφορά στις δηλώσεις του στο συνέδριο του Economist.

“Μετακομίζοντας από το Μαξίμου πήραν μαζί τους τη μονταζιέρα” υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σχολιάζοντας κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης τις αντιδράσεις στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist.

“Ξεκαθάρισα ότι ήταν κακή συμφωνία. Η ΝΔ την πολέμησε και έκανε ότι ήταν δυνατόν να μην υπογραφεί, ούτε να κυρωθεί. Όμως είναι μία κληρονομιά που παίρνει αυτή η κυβέρνηση, μαζί με τις άλλες προβληματικές κληρονομιές που παίρνει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ- ανεξαρτήτων και άλλων συνιστωσών, όπως οι δεσμεύσεις για μεγάλα πρωτογενή, η ωρολογιακή βόμβα της ΔΕΗ. Έτσι μας κληρονομείτε και μία κακή συμφωνία με την οποία πρέπει να δουλέψουμε μέσα σε στενά περιθώρια για να κάνουμε τα αποτελέσματα της πολύ καλύτερα” είπε ο κ.Βαρβιτσιώτης, απευθυνόμενος βέβαια και στο εσωτερικό και τη βάση της ΝΔ.

Εξήγησε ότι η κυβέρνηση μπορεί να δουλέψει σε δύο πεδία: Πρώτον για τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα της Μακεδονίας ώστε σε ευρωπαϊκό επίπεδο να κατοχυρωθεί η αυθεντικότητα τους και δεύτερον όσον αφορά τα θέματα αλυτρωτισμού να σταλεί σαφές μήνυμα ότι βρισκόμαστε σε διαρκή διαδικασία παρακολουθησης και της εξέλιξης των προβλέψεων της συμφωνίας αλλά και όταν ανοίξει η ευρωπαϊκή πορεία του βόρειου γείτονα (σημειωτέον ότι δε χρησιμοποίησε το όνομα “Βόρεια Μακεδονία”) η Ελλάδα σε κάθε στάδιο θα είναι εκεί να παρακολουθεί, γιατί η χώρα μας θέλει να προχωρήσουν τα δυτικά Βαλκάνια στην Ευρώπη, αλλά χωρίς εκπτώσεις σε θέματα αλυτρωτισμού και κράτους δικαίου.

Υπενθύμισε εξάλλου ότι η ΝΔ προειδοποιούσε ότι εάν ψηφιζόταν η συμφωνία των Πρεσπών δε θα μπορούσε μετά να ακυρωθεί.  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα