Βουλή: Αναβλήθηκε εν μέσω έντασης νέο αίτημα για την υπόθεση της Σ. Αραβίας

Βουλή: Αναβλήθηκε εν μέσω έντασης νέο αίτημα για την υπόθεση της Σ. Αραβίας
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας συνεδριάζει με θέμα ημερήσιας διάταξης: Ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής, κατά τα άρθρα 43Α του Κανονισμού της Βουλής και 9 του ν.4173/2013, όπως ισχύει μετά την τροποποίησή του από το ν.4324/2015, του προτεινομένου, κ. Βασιλείου Κωστόπουλου, από τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νικόλαο Παππά, για διορισμό στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης Ανώνυμης Εταιρείας (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.) και διατύπωση γνώμης της Επιτροπής.(EUROKINISSI) eurokinissi

Η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας αποδέχθηκε το αίτημα της ΝΔ να αποφανθεί το Επιστημονικό Συμβούλιο για το θέμα αλλά η αντιπολίτευση αποχώρησε διαμαρτυρόμενη

Μια ακόμη αντιπαράθεση για την υπόθεση της ακυρωθείσας συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία ξέσπασε στη Βουλή όταν οι βουλευτές της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αποχώρησαν παρά το γεγονός ότι είχε γίνει δεκτό το αίτημά τους να παραπεμφθεί η υπόθεση στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν καταθέσει αίτημα να κληθεί στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο καταγγελλόμενος ως μεσάζων Β. Παπαδόπουλος για την υπόθεση της ακυρωθείσας συμφωνίας πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. Υποστήριξαν, μάλιστα, πως παρά την ακύρωση της συμφωνίας το αίτημά τους έπρεπε να γίνει δεκτό βάσει του κανονισμού της Βουλής που δίνει τέτοια η δυνατότητα στη μειοψηφία σε περίπτωση που έχει τη στήριξη των 2/5 των βουλευτών. Όμως η πρόεδρος της επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου αντέτεινε ότι η Θεσμών και Διαφάνειας είναι αναρμόδια για το θέμα καθώς το ζήτημα είχε συζητηθεί ήδη στην επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής που συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών για τέτοιου είδους υποθέσεις.

Προκειμένου να ξεπεραστεί η διαφωνία ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Τραγάκης, πρότεινε να παραπεμφθεί το αίτημα στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής για να αποφανθεί αν είναι η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αρμόδια ή όχι για το θέμα. Η κυρία Χριστοδουλοπούλου αποδέχτηκε το αίτημα της ΝΔ και πρότεινε, μάλιστα, να αναβληθεί η ψηφοφορία μέχρι να αποφανθεί το Επιστημονικό Συμβούλιο. Όμως οι βουλευτές της ΝΔ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος αντέδρασαν έντονα σε αυτή την πρόταση και εξαπέλυσα επίθεση στην κυρία Χριστοδουλοπούλου.

«Θέλετε να προστατεύσετε τον κυβερνητικό σας εταίρο» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην κυρία Χριστοδουλοπούλου διαχωρίζοντας τη θέση του από την πρόταση της ΝΔ για την παραπομπή της διαφοράς στο Επιστημονικό Συμβούλιο. Στη συνέχεια μάλιστα αποχώρησε καταγγέλλοντας τη στάση της Προέδρου. Σε αντίστοιχο τόνο ο Μάκης Βορίδης της ΝΔ κατήγγειλε κατάφωρη παραβίαση του κανονισμού της Βουλής. «Θέλετε να καταργήσετε τα δικαιώματα της μειοψηφίας» καταλόγισε στην Πρόεδρο ενώ σε οξύτερο ύφος ο Χαράλαμπος Αθανασίου της ΝΔ κατήγγειλε πραξικόπημα και αποχώρησε μαζί με όλους τους βουλευτές της ΝΔ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα