Βουλή: Άκυρο θα ψηφίσει η ΔΗ.ΣΥ για την Προανακριτική της ΝΔ

Βουλή: Άκυρο θα ψηφίσει η ΔΗ.ΣΥ για την Προανακριτική της ΝΔ
Παρουσίαση του βιβλίου του Θόδωρου Παπαθεοδώρου, " Η Ελλάδα που πληγώναμε", Πέμπτη 1/2/2018. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Στελέχη του κόμματος εκφράζουν επιφυλάξεις για το δεύτερο σκέλος της γαλάζιας πρότασης για Προανακριτική το οποίο βασίζεται αποκλειστικά σε ανώνυμες καταγγελίες που εστάλησαν στη Δικαιοσύνη

Το ενδεχόμενο να μη στηρίξει την πρόταση της ΝΔ για την συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής κατά τριών υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική τους στο χώρο του φαρμάκου εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Προς αυτή την απόφαση προσανατολίζεται το κόμμα, μετά από συνεδρίαση στη Βουλή.

Ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ανέφερε από το βήμα της Βουλής ότι το κόμμα του στέκεται θετικά στην πρόταση της ΝΔ αλλά αυτό δε μεταφράζεται υποχρεωτικά σε «ναι» στην μυστική ψηφοφορία αφού στο κόμμα εκφράζονται ενστάσεις για την πρόταση της ΝΔ. Ειδικότερα, η Δημοκρατική Συμπαράταξη συμφωνεί με το σκέλος της πρότασης που στρέφεται κατά του Παναγιώτη Κουρουμπλή, και του Ανδρέα Ξανθού για την μη έκδοση δελτίου τιμών φαρμάκων το 2015. Εξάλλου το συγκεκριμένο κομμάτι της πρότασης της ΝΔ βασίζεται σε μηνυτήρια αναφορά στελεχών της ΔΗ.ΣΥ η οποία έχει ενσωματωθεί στη δικογραφία της Novartis.

Όμως η ΔΗ.ΣΥ φέρεται να διαφωνεί με το δεύτερο σκέλος της πρότασης που βασίζεται αποκλειστικά σε ανώνυμες καταγγελίες οι οποίες εστάλησαν στην πρώην εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Ράικου και ενσωματώθηκαν στη δικογραφία. Οι επιφυλάξεις της ΔΗ.ΣΥ βασίζονται στο γεγονός ότι το κόμμα έχει καταγγείλει επανειλημμένως τις καταγγελίες των προστατευόμενων μαρτύρων για την υπόθεση Novartis και τώρα αν πει «ναι» στην πρόταση της ΝΔ θα εμφανιστεί να αντιφάσκει και να υιοθετεί ανώνυμες καταγγελίες.

Με δεδομένο ότι η πρόταση της ΝΔ είναι ενιαία η ΔΗ.ΣΥ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να επιλέξει το άκυρο. Προσανατολίζεται δηλαδή στο να επιλέξουν οι βουλευτές ένα ψηφοδέλτιο το οποίο θα αναγράφει ότι συμφωνούν μεν με το πρώτο σκέλος αλλά όχι στο δεύτερο που αφορά τις ανώνυμες καταγγελίες. Είναι προφανές όμως ότι το ψηφοδέλτιο αυτό θα συμπεριληφθεί στα άκυρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα