Χέρι- χέρι Πλεύρης και Γεωργιάδης στοχοποιούν Χάγη και Διεθνή Αμνηστία

Διαβάζεται σε 5'
Άδωνις Γεωργιάδης - Θάνος Πλεύρης
Άδωνις Γεωργιάδης - Θάνος Πλεύρης SOOC

Συντονισμένη επίθεση Πλεύρη – Γεωργιάδη στη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Απαξιώνουν τη θεσμική τους αξιοπιστία επικαλούμενοι “αριστερή ηγεμονία”.

Ως “αδιάφορα αριστεροκρατούμενα σχήματα”, που “κανείς δεν πρέπει να τους δίνει καμία σημασία” χαρακτήρισε ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης σε συζήτηση που είχε στο Χ (πρώην Twitter), με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνο Πλεύρη, να συντάσσεται με τον κ. Γεωργιάδη, κάνοντας, μάλιστα, λόγο για “ηγεμονία της αριστερής ιδεολογίας” σε ευρωπαϊκά και διεθνή δικαστήρια και όργανα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης σε ανάρτηση, που υπερασπίστηκε αφενός την παρουσία της Ελλάδος στην Eurovision και την μη αποχώρησή της λόγω της συμμετοχής του Ισραήλ, “όπως, ανοήτως, έχουν κάνει κάποιες άλλες χώρες λόγω ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς εκεί” και την κίνηση του δημάρχου Φλώρινας να λογοκρίνει την “Banda Entopica” -μια κίνηση, η οποία συγκέντρωσε σφοδρές αντιδράσεις από πληθώρα πολιτών, φορέων και κομμάτων, ανάμεσά τους και της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου-, δέχτηκε σχόλια χρηστών, που επικαλούνταν τις δημόσιες τοποθετήσεις και αποφάσεις της Διεθνούς Αμνηστίας και του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, με τον Υπουργό να απαντά πως πρόκειται για “αδιάφορα αριστεροκρατούμενα σχήματα”, που “κανείς δεν πρέπει να τους δίνει καμία σημασία”.

Επιμένοντας, στην άκρως απαξιωτική και μακριά από την πραγματικότητα τοποθέτησή του για τα εν λόγω όργανα, ο κ. Γεωργιάδης, απαντώντας σε άλλα σχόλια χρηστών, “μπέρδεψε” το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ενώ σε νέο σχόλιο επανέλαβε την αρχική του τοποθέτηση, αμφιβητώντας, -κόντρα στην πάγια εθνική γραμμή- ευθέως το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης σε ενδεχόμενη προσφυγή Ελλάδας – Τουρκίας.

Η αρχική τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη:

Για το ίδιο ζήτημα, ο Θάνος Πλεύρης έγραψε σήμερα, Κυριακή (28/12), προς υπεράσπιση του Υπουργού Υγείας, ότι «η νομολογία πολλών ευρωπαϊκών και διεθνών δικαστηρίων και οι αποφάσεις διεθνών και ευρωπαϊκών οργάνων έχουν επηρεαστεί από μια πολυετή ηγεμονία της αριστερής ιδεολογίας».

“Ειδικά στη μετανάστευση το βλέπουμε συχνά”, σημείωσε, προσθέτοντας πως “δυσκολεύουν τις αποφάσεις απελάσεων, αντιδρούν στη δημιουργία κέντρων φιλοξενιας εκτός ΕΕ, αντιδρούν στη δημιουργία ασφαλών τρίτων χωρών για απέλαση, αντιδρούν στην απαίτηση των κρατών να φυλάσσουν τα σύνορα τους, όσα δηλαδή κυρίαρχες κυβερνήσεις με την ψήφο των ευρωπαϊκών λαών θέλουν να υποστηρίξουν και τελικά αυτά τα όργανα θέλουν να επιβάλουν στους ευρωπαίους να ανεχθούν αθρόα ροή στην ΕΕ στο όνομα του ανθρωπισμού”.

“Αντίστοιχα στη μάχη του Ισραήλ απέναντι στην τρομοκρατία είδαμε αυτά τα όργανα με ευαισθησία υπέρμετρη στους θύτες τρομοκράτες και όχι στα θύματα επειδή απλά ήταν@IsraelinGreece”, υποστήριξε, επιλέγοντας, για μια ακόμη φορά, να αγνοήσει την γενοκτονική πολιτική του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, που οδήγησε χιλιάδες αμάχους στον θάνατο, μη διστάζοντας να προβεί ξανά σε διασπορά ψευδών ειδήσεων, καθώς διεθνείς οργανισμοί και φορείς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επικαλείται, έχουν επανειλημμένα καταδικάσει τις ενέργειες της Χαμάς, που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή αμάχων, Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Η ανάρτηση του Θάνου Πλεύρη:

“Ο @AdonisGeorgiadis ανοίγει με το γνωστό του ξεκάθαρο τρόπο μια μεγάλη κουβέντα που πρέπει να κάνουμε με ειλικρίνεια. Η νομολογία πολλών ευρωπαϊκών και διεθνών δικαστηρίων και οι αποφάσεις διεθνών και ευρωπαϊκών οργάνων έχουν επηρεαστεί από μια πολυετή ηγεμονία της αριστερής ιδεολογίας. Δεν στηρίζονται στις συμβάσεις που έχουμε υπογράψει αλλά πως τα ίδια αυτά όργανα τις ερμηνεύουν με συχνά αντιδυτική, αντιευρωπαϊκή και στον τομέα της μεταναστευσης φιλομεταναστευτική προσέγγιση με αποστροφή σε καθετί ευρωπαϊκό και δυτικό και λατρεία σε καθετί αντιδυτικό και αντιευρωπαϊκό.

Συχνά λοιπόν επιβάλλουν στους ευρωπαίους λαούς και στη δύση ιδεολογικά φορτισμένες αποφάσεις. Ειδικά στη μετανάστευση το βλέπουμε συχνά. Δυσκολεύουν τις αποφάσεις απελάσεων, αντιδρούν στη δημιουργία κέντρων φιλοξενιας εκτός ΕΕ, αντιδρούν στη δημιουργία ασφαλών τρίτων χωρών για απέλαση, αντιδρούν στην απαίτηση των κρατών να φυλάσσουν τα σύνορα τους, όσα δηλαδή κυρίαρχες κυβερνήσεις με την ψήφο των ευρωπαϊκών λαών θέλουν να υποστηρίξουν και τελικά αυτά τα όργανα θέλουν να επιβάλουν στους ευρωπαίους να ανεχθούν αθρόα ροή στην ΕΕ στο όνομα του ανθρωπισμού.

Προσωπικά μου είναι αδιάφορη η κριτική που δέχονται νομοθετικά κείμενα που υποστήριξα όπως η αναστολή ασύλου, η ποινικοποίηση της παρανομης διαμονής και η επιτάχυνση απελάσεων από αυτά τα όργανα. Αντιθέτως συχνά η αρνητική κριτική από αυτά επιβεβαιώνουν την ορθότητα των αποφάσεων και την ανάγκη λήψης ακόμη αυστηρότερων μέτρων στο επίπεδο της αποτροπής.

Αντίστοιχα στη μάχη του Ισραήλ απέναντι στην τρομοκρατία είδαμε αυτά τα όργανα με ευαισθησία υπέρμετρη στους θύτες τρομοκράτες και όχι στα θύματα επειδή απλά ήταν@IsraelinGreece. 

Οι αποφάσεις των οργάνων αυτών και των δικαστηρίων προφανώς εκτιμούνται από τα κράτη μέλη στο πλαίσιο των αρχών και αξιών της ΕΕ. Το να ανοίξει όμως αυτη η κουβέντα είναι προς όφελος της ΕΕ και του δυτικού κόσμου. Κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής και προφανώς μπορούμε να κρίνουμε τις αποφάσεις όλων των οργάνων δικανικών και μη που συντηρούνται από τους δυτικούς και ευρωπαίους φορολογούμενους και συχνά τους αγνοούν”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα