Υποψήφιος πρόεδρος ΠΑΣΟΚ ο Χρυσοχοΐδης

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012  (ICON PRESS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ)
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012 (ICON PRESS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ) ICON

Επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει, καθώς για πολλά χρόνια δεν ήταν αυτό που ονειρεύτηκαν εκείνοι που το ίδρυσαν, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε έτοιμος να διεκδικήσει την προεδρία

Με το θέμα της αρχηγίας στο ΠΑΣΟΚ να έχει τεθεί από τις πρώτες ημέρες μετά την παραίτηση του  Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εξέφρασε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την αρχηγία αν τεθούν διαδικασίες στο κόμμα.

"Είμαι πολιτικός, στέλεχος της παράταξής μας, του κόμματός μας που έχω μακρά θητεία. Νομίζω ότι είμαι χρήσιμος και για την πολιτική και για τον τόπο μέχρι σήμερα, δικαιούμαι κάποια στιγμή να θέσω κι εγώ με τη σειρά μου την υποψηφιότητά μου, αν τυχόν τεθούν διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμόσουμε όλοι με σεβασμό αυτές τις διαδικασίες, υπό την προϋπόθεση ότι θα κατέβουμε κάτω στον ελληνικό λαό, στους πολίτες, σε όσους θέλουν να συμμετάσχουν σ’ αυτές τις διαδικασίες, υπό την προϋπόθεση ότι φέρνουμε μια νέα πρόταση για ένα ΠΑΣΟΚ που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες, τις προοπτικές και τις ελπίδες των πονεμένων συμπολιτών μας", σημείωσε μιλώντας στον Real fm.

Προϋπόθεση, όπως ανέφερε, είναι ότι έχουν πάρει ένα ισχυρό, συγκλονιστικό μήνυμα, ότι αυτό το ΠΑΣΟΚ που υπάρχει τα τελευταία, πολλά χρόνια δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ που ονειρεύτηκαν αυτοί που το έφτιαξαν, που το ίδρυσαν, ούτε το ΠΑΣΟΚ που οραματίστηκαν και στήριξαν τουλάχιστον τρεις στους τέσσερις Έλληνες σε όλη αυτήν τη διαδρομή.

"Τρεις στους τέσσερις Έλληνες ψήφισαν τουλάχιστον μια φορά το ΠΑΣΟΚ και κάθε φορά αυτοί οι άνθρωποι επένδυσαν προσδοκίες, ελπίδες πάνω μας. Εμείς δυστυχώς δεν μπορέσαμε να υπερβούμε την καθεστωτικότητά μας και δεν μπορέσαμε να υπηρετήσουμε αποτελεσματικά τη χώρα και τον λαό σε κρίσιμες στιγμές. Αυτό το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει και να αλλάξει ριζικά", ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά τη νέα κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο υποστήριξε ότι υπάρχει ένα και μοναδικό στοιχείο που είναι καθοριστικό: η αλλαγή της ατμόσφαιρας.

Το πρόσωπο του Λουκά Παπαδήμου, όπως σημείωσε, λειτουργεί ανακουφιστικά και θετικά στους πολίτες και τους εταίρους.

SHARE: