Υψηλοί τόνοι στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή

ΑΘΗΝΑ- ΒΟΥΛΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ- ΒΟΥΛΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Με το "καλημέρα" ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή για τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2013. Αιχμές Σαχινίδη κατά ΝΔ και ΔΗΜΑΡ

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2013.

"Υπάρχουν μπροστά μας πολλά χιλιόμετρα μαραθώνιας διαδρομής για την ανάκαμψη της οικονομίας" δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής , Αντώνης Μπέζας.

Τόνισε ωστόσο ότι το 2013 θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και ταυτόχρονα αναπτυξιακές δράσεις , καθώς και ότι τα μέτρα αυτά είναι τα τελευταία.

"Λεφτά δεν υπάρχουν έξω από την Ευρώπη, λύσεις δεν υπάρχουν στη Λατινική Αμερική. Δεν υπάρχει Αγιος Βασίλης . Ακόμα και η Αργεντινή που επικαλείσθε κινδυνεύει και πάλι να χρεοκοπήσει", είπε ο κ. Μπέζας απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.

"Είναι πιο εύκολο να πιστέψει κανείς στον Αγιοβασίλη παρά να πιστέψει πως αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία", ανταπάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

"Το ήμισυ της προσαρμογής προέρχεται από την περικοπή των συντάξεων. Το παλιό μοντέλο κοινωνικού κράτος με τις όποιες ανεπάρκειές του, διαλύεται και αντικαθίσταται από το τίποτα" τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσακαλώτος.

Αιχμές όμως για τη στάση της ΔΗΜΑΡ άφησε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης ο οποίος απεύθυνε πρόσκληση στο κόμμα του κ. Κουβέλη να ξανασκεφτεί τη στάση της.

"Ακούω τη ΔΗΜΑΡ να λένε ότι δεν μπορούν να ακολουθήσουν την κοινή πορεία, θέλουν να ξαποστάσουν λίγο και μετά πάλι συνεχίσουμε όλοι μαζί, θέλουν να προχωρήσουμε μαζί στα εύκολα και χώρια στα δύσκολα. Τι θα συνέβαινε αν και εμείς λέγαμε ότι θέλουμε να ξαποστάσουμε λίγο και πορευόμασταν μόνον με βάση τις αρχές μας;

Εμείς έχουμε κάνει πολλές υποχωρήσεις από τις αρχές μας, πληρώσαμε και συνεχίζουμε να πληρώσουνε το κόστος ομως πρέπει να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στον τόπο για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.Καλούμε τη ΔΗΜΑΡ να μην εγκαταλείψει τον αγώνα γιατί το διακύβευμα ειναι μεγάλο, ελάτε μαζί μας να δώσουμε τον αγώνα ελάτε μαζί μας να διορθώσουμε όλα τα αρνητικά και να δώσουμε προοπτική στους νέους".

Ο κ.Σαχινίδης δεν άφησε απ' έξω την ΝΔ, κυρίως για τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι η διαπραγμάτευση τελείωσε.

"Αποφασίσαμε να στηρίξουμε την κυβέρνηση με προοπτική 4ετίας ώστε να επιταχυνθεί η έξοδος από την ύφεση, παρά τις διαφορές μας με τη ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει γίνει, ούτε θα γίνει υποστύλωμα της ΝΔ . Υποστέλλουμε τις κομματικές ανάγκες του ΠΑΣΟΚ για τις ανάγκες πολιτών και της χώρας αλλά είναι προσβλητικές οι προσκλήσεις και οι παληκαρισμοί ότι προχωράμε και όποιος θέλει ας ακολουθήσει, γιατί και μεις προχωρήσαμε μόνοι μας και δεν τα καταφέραμε".

SHARE: