Η αριστερά, η δεξιά και θεωρία της σχετικότητας

Extraordinary Eurogroup meeting, at EU Headquarters, in Brussels, Belgium, on 9 May, 2016 /    Eurogroup,    ,  , ,  9  2016.
Extraordinary Eurogroup meeting, at EU Headquarters, in Brussels, Belgium, on 9 May, 2016 / Eurogroup, , , , 9 2016. SOOC

«Η διαφωνία μου με όσους βρίσκονται στα αριστερά μου, εννοώ γεωγραφικά, είναι ότι δεν μπορεί οι μεταρρυθμίσεις να έχουν μόνο οικονομικούς στόχους. Θα πρέπει να έχουν και κοινωνικούς» είπε σε μια αποστροφή του λόγου του, ο Τσακαλώτος στο Brussels Economic Forum. «Για να απαντήσω και εγώ σε αυτούς διαφωνούν και βρίσκονται δεξιά μου,χωρίς σταθερές και υγιείς επιχειρήσεις και χωρίς οικονομική πειθαρχία , δεν υπάρχει χώρος για κοινωνική πολιτική» απάντησε αστειευόμενος με την σειρά του και ο υφυπουργός οικονομικών του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρόο Το αστείο ξεκίνησε - όπως είναι φανερό - από την τοποθέτηση όλων όσων συμμετείχαν στις θέσεις του πάνελ και την σχετικότητα των θέσεων τους προς το κοινό . Πάντως , και ο κ. Γάλλος επίτροπος αρμόδιος για οικονομικά κ. Πιέρ Μοσχοβισί , μάλλον με την… αριστερά του Τσακαλώτου συμφώνησε στην τοποθέτηση του , αφού υποστήριξε ότι βάση για την ανάπτυξη των κρατών μελών της ΕΕ θα πρέπει να είναι ισχυρές επιχειρήσεις και δημοσιονομική πειθαρχίας.

SHARE: