Αλκίνοος Ιωαννίδης: Ακυρώθηκε η συναυλία του στο Κολούμπια

Διαβάζεται σε 2'
Αλκίνοος Ιωαννίδης: Ακυρώθηκε η συναυλία του στο Κολούμπια
Αλκίνοος Ιωαννίδης ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ / PAPADAKIS PRESS

Με ανάρτησή του στα social media ο Αλκίνοος Ιωαννίδης γνωστοποίησε πως ακυρώθηκε η συναυλία του, η οποία ήταν προγραμματισμένη να λάβει χώρα στο Κολούμπια

Ακυρώθηκε η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη που ήταν ήταν προγραμματισμένη να λάβει χώρα στο αμερικανικό πανεπιστήμιο Κολούμπια στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ όπου επικρατεί αναβρασμός λόγω των φιλοπαλαιστινιακών κινητοποιήσεων φοιτητών που εκφράζουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους πολιορκημένους της Γάζας.

Mε ανάρτησή του στα social media o δημοφιλής τραγουδιστής, στιχουργός και συνθέτης γνωστοποίησεότι η συναυλία που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στο Κολούμπια ακυρώθηκε λόγω της απόφασης της διοίκησης του ιδρύματος να απαγορεύσει την είσοδο στο campus, τα μαθήματα να γίνονται διαδικτυακά και να ανασταλλούν όλες οι εκδηλώσεις.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Αλκίνοου Ιωαννίδη:

«Οι τελευταίες μέρες ήταν αρκετά ιδιαίτερες στη Νέα Υόρκη. Μένω δίπλα στο Columbia και παρακολούθησα από κοντά τα γεγονότα. Είδα την “κατάληψη” του campus από τους φοιτητές, την είσοδο σε αυτό της αστυνομίας (η πρώτη μετά το 1968) και τη σύλληψη 108 φοιτητών μετά από εντολή της προέδρου του πανεπιστημίου. Είχε προηγηθεί την προηγουμένη η “ανάκριση” της από την επιτροπή εκπαίδευσης της Βουλής, όπου ανάμεσα σε άλλα τής έγινε η παρατήρηση ότι δεν διδάσκεται αρκετά η Βίβλος στο πρόγραμμα σπουδών και ρωτήθηκε σοβαρά αν η ίδια επιθυμεί να καταραστεί ο Θεός το Columbia, με την πρόεδρο να απαντά εξίσου σοβαρά “Όχι, δεν θα το ήθελα.”

Είδα επίσης τις ασταμάτητες, 24ωρες διαδηλώσεις μέσα και έξω από το πανεπιστήμιο, με τα συνθήματα, τις παλαιστινιακές σημαίες και μαντίλες που βλέπεις παντού στην πόλη, ενώ σήμερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκατοντάδων καθηγητών του Columbia προς υποστήριξη των φοιτητών τους. Ταυτόχρονα, έγιναν 47 συλλήψεις φοιτητών στο Yale, ενώ διαμαρτυρίες πραγματοποιούνται και σε αρκετά άλλα πανεπιστήμια (πχ Berkeley, Boston University, MIT, University of California, NYU, University of North Carolina).

Από σήμερα το πρωί λοιπόν, το Columbia απαγόρευσε την είσοδο στο campus, τα μαθήματα γίνονται διαδικτυακά, το πανεπιστήμιο λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας και οι εκδηλώσεις του αναστέλλονται. Παρά λοιπόν την πεποίθησή μου ότι το τραγούδι δεν πρέπει να σταματά ποτέ, τα πιο πάνω μέτρα έκαναν αδύνατη την πραγματοποίηση της συναυλίας. Ζητώ συγνώμη από όσους ακροατές και όσες ακροάτριες ταλαιπωρήθηκαν.

Η ομιλία και η συναυλία στο UCLA (26 και 27/4) φαίνεται ότι θα γίνουν κανονικά».

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα