Athens Fringe Network: Η Αθήνα μας ανήκει

Athens Fringe Network: Η Αθήνα μας ανήκει

Το γνωστό από τις προηγούμενες διοργανώσεις Athens Fringe Festival, συνεχίζει, ως “Live” πλέον, να αποτελεί ανοιχτό βήμα για νέους δημιουργούς

Το γνωστό από τις προηγούμενες διοργανώσεις Athens Fringe Festival, συνεχίζει, ως “ Live” πλέον, να αποτελεί ανοιχτό βήμα για νέους δημιουργούς να δείξουν τη δουλειά τους, να συναντηθούν με το κοινό, με άλλες καλλιτεχνικές και ακτιβιστικές κοινότητες, να συνεργαστούν με φορείς, να δικτυωθούν με επαγγελματίες του χώρου, να συνομιλήσουν με την πόλη.

Φέτος, το Athens Fringe Live 2014 περιλαμβάνει 2 ξεχωριστά κομμάτια, το Fringe Fashion Live 2014, το οποίο διεξάγεται 30 Μαΐου - 8 Ιουνίου και το Fringe Live 2014, που πραγματοποιείται 8 - 29 Ιουνίου σε διάφορους χώρους στο κέντρο της Αθήνας.

Athens Fringe Live
«η Αθήνα μάς ανήκει»

Ένα ανοιχτό βήμα παρουσίασης νέων καλλιτεχνών από όλο το φάσμα των Τεχνών και της δημιουργίας (χορός, θέατρο, μουσική , performance, εικαστικά , φωτογραφία, γλυπτική, video, installations, χειροτεχνία κ.α.). Βασική αρχή που διαφοροποιεί το Fringe Live από άλλες διοργανώσεις είναι ότι παραμένει μία non-curated διοργάνωση, ανοιχτή σε όλους τους καλλιτέχνες . Εκεί που το νέο, ερασιτεχνικό και μη, το μη επίσημο και καθιερωμένο, έρχεται με την ορμή, το θράσος και την «αφέλεια», να προτείνει τους δικούς τρόπους και κανόνες.

Τι θα συμβεί φέτος στο Athens Fringe Live

Το Athens Fringe Live επιστρέφει το 2014 για έκτη συνεχή χρονιά, για ακόμη μία φορά στο κέντρο της πόλης μας με το ίδιο μότο, «η Αθήνα μάς ανήκει»! Το κέντρο της πόλης πλημμυρίζει μουσική, χορό και θέατρο από τα μέλη μας! Παράλληλα με το καλλιτεχνικό του πρόγραμμα , η φετινή διοργάνωση του Fringe όπως κάθε χρόνο, περιλαμβάνει κοινωνικές δράσεις, στις οποίες θα λάβουν μέρος τα μέλη μας, καλλιτέχνες, ΜΚΟ, εθελοντές και κοινό.

Η πόλη μετράει αντίστροφα

Σε απόσταση αναπνοής. Η διαδικασία υποβολής συμμετοχών ξεκίνησε, το σήμα εκκίνησης δόθηκε. Στη διαδρομή αυτή της πόλης, όλες οι μορφές τέχνης δίνουν το παρόν, περάσματα ανοίγονται, άνθρωποι επικοινωνούν, με ελεύθερο βήμα έκφρασης και με κοινοτικό τρόπο δράσης και λειτουργίας, τα όρια μεταξύ τεχνών, κοινού και καλλιτεχνών, τέχνης και δράσης διασαλεύονται. Το Athens Fringe δηλώνει παρόν! Δηλώσεις συμμετοχής έως 27 Απριλίου.

Athens Fringe Fashion

Αποστολή του Athens Fringe Fashion είναι η ενδυνάμωση, η υποστήριξη και η προώθηση των Ελλήνων δημιουργών και σχεδιαστών εντός και εκτός της χώρας.

Πιστεύουμε στο ταλέντο και την αισθητική των νέων Ελλήνων designers και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε γέφυρες επικοινωνίας ανάμεσα στους δημιουργούς, στο κοινό και στην βιομηχανία της μόδας στην Ελλάδα και διεθνώς. Για το λόγο αυτό δημιουργούμε τις συνθήκες ανάδειξης, προώθησης και ενδυνάμωσης της ελληνικής δημιουργίας στο χώρο της μόδας με τους εξής τρόπους:

Live

Δυο φορές το χρόνο, για 10 ημέρες του Μαΐου και 10 ημέρες του Οκτωβρίου, διοργανώνουμε το Fringe Fashion Live με μια σειρά από catwalk shows (Designer Highlights και Trends Catwalks), pop-up shops, και παράλληλα events σε άκρως καλλιτεχνική μορφή, εμπεριέχοντας στοιχεία χορού, θεάτρου, μουσικής και εικαστικών παρεμβάσεων. Το πολυάριθμο δίκτυο των καλλιτεχνών του fringe συνεργάζεται με τους νέους σχεδιαστές και όλοι μαζί παρουσιάζουν τις νέες συλλογές των συμμετεχόντων designers με τους πιο πρωτότυπους και ευφάνταστους τρόπους. Παράλληλα, διοργανώνουμε μια σειρά από σεμινάρια , διαγωνισμούς, μαθήματα, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, συναντήσεις επαγγελματικής δικτύωσης και parties, όλα σε συνεργασία με τους πιο αναγνωρισμένους επαγγελματίες του χώρου.

Community

Οι σχεδιαστές του δικτύου μας έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε μια δυναμική και ενεργή κοινότητα. Μέσω της ισχυρής διαδικτυακής μας πλατφόρμας, οι νέοι designers μπορούν να προβάλλουν και να προωθήσουν το έργο τους, να παρουσιάσουν το επαγγελματικό τους προφίλ, να αναδείξουν τις νέες αλλά και προηγούμενες συλλογές τους, να συνεργαστούν με εκατοντάδες καλλιτέχνες και συναδέλφους που είναι ήδη μέλη στην κοινότητα του fringe και να ενημερώνονται για ειδικές συναντήσεις-εκδηλώσεις που διοργανώνει το Athens Fringe.

Industry

To Fringe Fashion Industry δημιουργεί τις βάσεις για δικτύωση και προβολή όλων των νέων designers. Σε κάθε Fringe Fashion Live, καλούνται επαγγελματίες του χώρου (wholesalers, buyers, bloggers, ΜΜΕ), όπου παρακολουθούν και αξιολογούν τη δουλειά των συμμετεχόντων με προοπτικές συνεργασίας. Παράλληλα, αναπτύσσουμε ένα μηχανισμό διαρκούς και σταθερής ενημέρωσης των μελών για δυνατότητες δικτύωσης και παρουσίασης του έργου τους στην Ελλάδα και διεθνώς. Τέλος, η ομάδα μας αναλαμβάνει τη διοργάνωση επαγγελματικών σεμιναρίων για την προετοιμασία των σχεδιαστών και την προώθηση του έργου τους στο εξωτερικό μέσω δικτύου επαφών που αναπτύσσουμε και διευρύνουμε διαρκώς.Επίσης, κάθε χρόνο δίνουμε την ευκαιρία σε ένα δημιουργό να παρουσιάσει τη δουλειά του σε showroom στην Αθήνα και στο Λονδίνο, παρέχοντας του καθοδήγηση και τις υπηρεσίες προώθησης της συλλογής του.

Funding

Κατά τη διάρκεια των Fringe Fashion Live, δημιουργούμε διαφορετικά Showrooms στο κέντρο της πόλης, ώστε το κοινό  της Αθήνας, ΜΜΕ και επαγγελματίες του χώρου να γνωρίσουν, να αξιολογήσουν και να έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τα νέα έργα των δημιουργών του δικτύου μας. Τα Fringe Showrooms επιμελούνται καλλιτέχνες του δικτύου μας, ώστε όλη η παρουσίαση των έργων να είναι ένα μοναδικό θέαμα . Επίσης, στο site μας υπάρχει η δυνατότητα παρουσίασης των σχεδίων και των προϊόντων, όπου θα παρουσιάζονται και θα πωλούνται στα Showrooms.

Έλληνες designers σε επαφή με το ευρύ κοινό


Το Fringe Fashion δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να γνωρίσει τις καινούριες τάσεις και τους νέους Έλληνες σχεδιαστές, να παρακολουθήσει τα catwalks, να ψωνίσει και να παρευρεθεί σε μοναδικά events όπου η μόδα και η τέχνη πρωταγωνιστούν. Η είσοδος είναι δωρεάν, ώστε να μπορούν όλοι να ψωνίζουν ελεύθερα.

Athens Fringe Network

Τι είναι το Athens Fringe Network

Το Athens Fringe Network είναι το πρώτο ανοιχτό και επαγγελματικό δίκτυο στην Ελλάδα που απευθύνεται σε όλους τους δημιουργικούς πυρήνες της πόλης. Στόχος του δικτύου είναι να λειτουργήσει συνεκτικά ανάμεσα σε καλλιτέχνες, ακτιβιστικές κοινότητες, designers, κοινό, φορείς, ακαδημαϊκούς, media και υποστηρικτές, ώστε να παρουσιαστούν, να προωθηθούν και να ενδυναμωθούν η δημιουργική δράση και το έργο των νέων δημιουργών εντός και εκτός Ελλάδας.

Διαβάστε ακόμα στο culturenow.gr

Βασίλης Μαυρογεωργίου: Ένας δρόμος να ξορκίζουμε τον εφιάλτη είναι να τον μεταβαπτίζουμε μέσω της Τέχνης

Grigorovich Ballet Theatre of Russia ζωντανά στο Ηρώδειο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: CultureNow
SHARE: