19ο ΦΚΘ: Πρόσφυγες μαγειρεύουν για όλους στο λιμάνι Θεσσαλονίκης

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και το 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
- 09 Μαρτίου 2017 17:34
Συνολικά οκτώ πρόσφυγες μάγειρες θα στήσουν αύριο, Παρασκευή, στις 16.00 τις “καντίνες” τους μπροστά στο Μουσείο Κινηματογράφου στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης και θα μαγειρέψουν για το κοινό.
Η εκδήλωση φέρει τίτλο “Food uniting People – #With Refugees” διοργανώνεται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και το 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Οι συμμετέχοντες-μάγειρες είναι οκτώ άντρες πρόσφυγες από τους καταυλισμούς της Βόλβης και της Αλεξάνδρειας. Οι τέσσερις από αυτούς είναι Γιαζήδες από το Ιράκ, ενώ οι άλλοι τέσσερις είναι Άραβες από τη Συρία.
Οι πρόσφυγες θα παρουσιάσουν τα παραδοσιακά πιάτα Tawa (λαχανικά), Quzi με Tikka (μοσχαρίσιο κρέας), φαλάφελ και Kubeh (κεφτέδες).