Ανησυχία για το κινηματογραφικό μέλλον του Spiderman

Ανησυχία για το κινηματογραφικό μέλλον του Spiderman

Οι άγονες διαπραγματεύσεις μεταξύ Sony και Disney ίσως σημαίνουν το "τέλος" του υπερήρωα από το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel.

Ανησυχία στους κινηματογραφόφιλους προκαλεί η διαφαινόμενη ρήξη της Sony Pictures με τη Disney – η οποία είναι ιδιοκτήτρια των Marvel Studios- σχετικά με τη διαχείριση του χαρακτήρα του Spiderman.

Σύμφωνα με όσα δημοσίευσε αρχικά η ιστοσελίδα Deadline, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Sony Pictures και της Disney έφτασαν σε αδιέξοδο για τον Spider-Man και ως εκ τούτου η Marvel Studios και ο πρόεδρός της Kevin Feige, δεν πρόκειται να αναμιχθούν ξανά στην παραγωγή νέων ταινιών με τον δημοφιλή σούπερ – ήρωα.

Αυτό σημαίνει ότι ο Spider-Man θα απουσιάζει στο μέλλον από τις νέες ταινίες του κινηματογραφικού σύμπαντος με τους υπόλοιπους ήρωες της Marvel.

Η διαφωνία των δύο εταιριών, όπως σημειώνει το Reuters, έχει να κάνει με τη δομή της διαχείρισης των κερδών από τη συνεκμετάλλευση της ταινίας.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Sony και Disney για το μέλλον του προϊόντος τους είχαν ξεκινήσει εδώ και μήνες, με τη Disney να απαιτεί, σύμφωνα με τον Guardian, τα επόμενα φιλμ να χρηματοδοτούνται εξίσου από τα δύο studio και ο πρόεδρος της Marvel Kevin Feige να είναι σύμβουλος παραγωγής.

Ωστόσο η Sony  επέμεινε στους υφιστάμενους όρους, που δίνει στη Marvel το 5% κερδών από το πρώτο δολάριο και όλα τα περιφερειακά εμπορικά έσοδα, με τα υπόλοιπα να πηγαίνουν στη Sony. Oι ακριβείς τελικές ποσοστώσεις  δεν είναι γνωστές

Σύμφωνα  με  το Reuters, στέλεχος  με γνώση επί του θέματος  υποστηρίζει ότι οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν καταλήξει.

Υπενθυμίζεται ότι το 2015, οι δύο κολοσσοί κατέληξαν σε συμφωνία που επέτρεψε στον Spiderman να εμφανιστεί σε πέντε έργα της Marvel, με αποκορύφωμα τις δύο τελευταίες περιπέτειες των Εκδικητών, το «Avengers: Infinity War» και το «Avengers: Endgame», που κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ εισπράξεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα