Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου σε Σμαραγδή: Αναμένουμε να κάνει πράξη τις απειλές

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠτΔ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠτΔ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Η Ένωση χαρακτήρισε τουλάχιστον περίεργο το γεγονός ότι ο Γ. Σμαραγδής "ενοχλείται" αναδρομικά

Απάντηση στον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή έδωσε η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ) για τις δηλώσεις του κατά κριτικών που σχολίασαν αρνητικά την ταινία του «Καζαντζάκης».

Η Ένωση χαρακτήρισε τουλάχιστον περίεργο το γεγονός ότι ο Γ. Σμαραγδής «“ενοχλείται” αναδρομικά και απειλεί μερίδα κριτικών ένα μήνα μετά τα σχετικά δημοσιεύματα». Στη συνέχεια,  τονίζει ότι «δεν προσυπογράφει καμία προσωπική άποψη για τον “Καζαντζάκη”, όμως υπερασπίζεται την ελεύθερη, δημόσια κυκλοφορία και της παραμικρής. Πρόκειται για το αυτονόητο».

ADVERTISING

«Μην προεξοφλώντας τις αληθινές του επιδιώξεις, αναμένουμε να κάνει πράξη τις απειλές και να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Ίσως έτσι μεταπηδήσει η υπόθεση από την οθόνη της φαιδρότητας σ' εκείνη της υπευθυνότητας. Τότε ίσως επανέλθουμε στην περίπτωσή του», συμπληρώνει η ΠΕΚΚ.

SHARE:

24Media Network