First Man: Ο Ryan Gosling είναι ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στο φεγγάρι

First Man: Ο Ryan Gosling είναι ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στο φεγγάρι
Από την αφίσα της νέας ταινίας του Damien Chazelle, "First Man", με πρωταγωνιστή τον Ryan Goslin

Στο ρόλο του Neil Armstrong, του πρώτου ανθρώπου που πάτησε στη Σελήνη, ο αγαπητός ηθοποιός. Αυτό είναι το τρέιλερ του "First Man"

Η πιο διάσημη και ονειρική ιστορία του 20ου αιώνα. Η στιγμή που ο άνθρωπος βρέθηκε στο διάστημα, το λεπτό που ο Neil έκανε ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο και ένα πολύ μεγαλύτερο για την ανθρωπότητα. Αυτή την ιστορία, του Αμερικανού αστροναύτη που πάτησε στο φεγγάρι αναλαμβάνει να εξιστορήσει ο Damien Chazelle, μέσα από την ταινία “First Man”.

Στο «First Man», ο Gosling υποδύεται τον Neil Armstrong, τον πρώτο άνθρωπο που πάτησε στο φεγγάρι, ενώ στο trailer βλέπουμε και το υπόλοιπο καστ όπως την Claire Foy στο ρόλο της συζύγου του Armstrong, Janet. Σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής συναντώνται και πάλι μετά την σαρωτική επιτυχία του La la land.

Δείτε το τρέιλερ:

Η ταινία κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους τον προσεχή Οκτώβριο.

Η πιο διάσημη αποστολή στη Σελήνη

Η αποστολή Απόλλων 11 ήταν η διαστημική πτήση που προσεδάφισε τους πρώτους δύο ανθρώπους στη Σελήνη. Ο αρχηγός της αποστολής Νηλ Άρμστρονγκ και ο πιλότος Μπαζ Όλντριν, αμφότεροι Αμερικανοί, προσεδάφισαν τη σεληνάκατο Eagle στις 20 Ιουλίου του 1969, στις 20:18 UTC. Έξι ώρες μετά την προσελήνωση, στις 21 Ιουλίου και ώρα 02:56:15 UTC, ο Άρμστρονγκ έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στην επιφάνεια της Σελήνης.

Ο Όλντριν τον συνόδεψε περίπου 20 λεπτά αργότερα. Πέρασαν μαζί περίπου 2 ώρες και ένα τέταρτο έξω από το διαστημικό σκάφος και συνέλεξαν 21,5 κιλά σεληνιακού υλικού για να επιστρέψουν στη Γη. Ενώ βρίσκονταν στην επιφάνεια της Σελήνης, ο Μάικλ Κόλινς οδηγούσε μόνος του το όχημα διακυβέρνησης Columbia σε σεληνιακή τροχιά. Ο Άρμστρονγκ και ο Όλντριν πέρασαν σχεδόν μία ημέρα στη σεληνιακή επιφάνεια προτού επανέλθουν στο Columbia σε σεληνιακή τροχιά.

Το Απόλλων 11 τερμάτισε ουσιαστικά την κούρσα των δύο υπερδυνάμεων για την κατάκτηση του Διαστήματος και εκπλήρωσε έναν εθνικό στόχο που είχε τεθεί το 1961 από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι: “Πριν το τέλος της δεκαετίας, η μετάβαση ενός ανθρώπου στη Σελήνη και η ασφαλής επιστροφή του στη Γη”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα