Η Ακαδημία βγάζει δόντια για το κλεμμένο Οσκαρ!

Η Ακαδημία βγάζει δόντια για το κλεμμένο Οσκαρ!

Πραγματικό θρίλερ: ένα χαμένο, εδώ και τρεις δεκαετίες αγαλματάκι, ανακαλύπτεται σε παράνομη αγοραπωλησία και η Ακαδημία Κινηματογράφου είναι αποφασισμένη να μηνύσει παραδειγματικά: τα Οσκαρ δεν πωλούνται ούτε αγοράζονται

Επιμέλεια: Πόλυ Λυκούργου

Γνωρίζει κανείς τι συμβαίνει όταν ανέβεις στη σκηνή να παραλάβεις το Οσκαρ σου και αυτό είναι... σπασμένο, ελαττωματικό, έχει τυπογραφικό λάθος; Η Ακαδημία αναλαμβάνει αμέσως να το επιδιορθώσει και να σου το στείλει ολοκαίνουργιο. Κάτι τέτοιο συνέβη το 1979, όταν ο Ααρον Ρόσιν κέρδισε το Οσκαρ Ηχου για τον «Ελαφοκυνηγό» του Μάικλ Τσιμίνο.

Μόνο που το Οσκαρ πήγε για επισκευή και... χάθηκε. Κάποιος το έκλεψε και δεν βρέθηκε ποτέ. Αυτό για την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου αποτελεί μελανό σημείο στην ιστορία της: τα Οσκαρ δεν αναπαράγονται, είναι μοναδικά, δεν πωλούνται, δεν αγοράζονται, δεν έχουν «τιμή». Το σήμα κατατεθέν είναι πολύ καλά προστατευμένο και καθιστά οποιαδήποτε τέτοια πράξη παράνομη. Αν κάποιος νικητής σκεφτεί να πουλήσει το Οσκαρ του, μόνο η Ακαδημία μπορεί να το αγοράσει πίσω - σύμφωνα με συμβόλαιο που ο νικητής είχε προϋπογράψει και για το ποσό του... ενός δολαρίου!

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου

SHARE:

24Media Network