“Σώζεται” ο Spiderman; Φήμες για νέο deal στο τραπέζι Sony – Disney

“Σώζεται” ο Spiderman; Φήμες για νέο deal στο τραπέζι Sony – Disney

Η φημολογία για τη νέα πρόταση που έστειλε η Disney, η στάση της Sony και η αντίδραση του Τομ Χόλαντ στην είδηση.

Η διάσπαση Sony – Disney που φαίνεται πως οδηγεί στην αποχώρηση του Spiderman από το υπερηρωικό κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel -γνωστό ως MCU- ήταν μία από τις ειδήσεις που μονοπώλησε το ενδιαφέρον των σινεφίλ την τρέχουσα εβδομάδα.  Οι φήμες ωστόσο οργιάζουν ότι δεν έχουν όλα τελειώσει για την πορεία του ήρωα στο MCU και ότι μια συμφωνία μεταξύ των δύο κολοσσών ίσως είναι προ των πυλών.

Ειδικότερα, τις τελευταίες ώρες μερίδα αμερικανικών σάιτ αναφέρουν ότι η Disney φέρεται να κατέθεσε νέα πρόταση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Sony. Σε αυτή η Disney φέρεται να ζητά ένα πακέτο έξι ταινιών με τον δημοφιλή υπερήρωα: τέσσερις βασισμένες στον ίδιο (ούτως ώστε να συμπληρωθεί μια εξαλογία Spiderman και να ολοκληρωθεί και η ιστορία που ξεκίνησε στα Spiderman: Homecoming και Spiderman: Far from Home) και δύο ταινίες στις οποίες θα εμφανίζεται, πιθανότατα ταινίες με τη νέα ομάδα των Avengers.

Στη φημολογούμενη νέα πρόταση επίσης η Disney φέρεται να υποχωρεί στον όρο που είχε αρχικά θέσει να μοιραστεί εξ ημισείας τα έξοδα παραγωγής και τα κέρδη με τη Sony (ο οποίος και έφερε την αρχική ρήξη) και να ζητά 30% των κερδών αλλά και τα δικαιώματα εκμετάλλευσης της ταινίας -μετά την κινηματογραφική προβολή – μέσα από τη νέα τη συνδρομητική πλατφόρμα “Disney+”. Η πρόταση τέλος φέρεται να περιλαμβάνει την είσοδο του Venom στο MCU.

Το κατά πόσο η εν λόγω πρόταση είναι αληθινή και έχει όντως πέσει στο “τραπέζι” θα φανεί τις επόμενες κιόλας ώρες. Και αυτό γιατί η Disney πιέζεται χρονικά να ανακοινώσει στο φεστιβάλ D23 Expo 2019 που διοργανώνει από σήμερα μέχρι και την Κυριακή ένα πλούσιο πρόγραμμα κινηματογραφικού και τηλεοπτικού περιεχομένου που θα πλαισιώσει και το λανσάρισμα του “Disney+”, στόχος του οποίου είναι να εκθρονίσει το Netflix.

Να σημειωθεί ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ Disney και Sony, αυτό δε θα σημαίνει το κινηματογραφικό “τέλος” του ήρωα: Η Sony διατηρεί τα δικαιώματά του και θα προχωρήσει στην παραγωγή νέων κινηματογραφικών κεφαλαίων. Πιθανότατα δε και να ολοκληρώσει την τριλογία που ξεκίνησε η Marvel με τον Τομ Χόλαντ, αν και η επιστροφή του ηθοποιού στον ρόλο μοιάζει αρκετά αμφίβολη και πιθανώς θα χρειαστεί νέα διανομή.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στον απόηχο της διαφωνίας των δύο στούντιο, ο Χόλαντ (και η συμπρωταγωνίστριά του στις δύο ταινίες Spiderman, Ζεντάγια) έκαναν unfollow τον λογαριασμό της Sony στο Instagram, γεγονός που σημαίνει ότι πιθανότατα να τάσσονται υπέρ της Disney.

“Τα καταφέραμε κύριε Σταρκ”

Η πρώτη ανάρτηση που έκανε ο Χόλαντ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, μετά τα δυσάρεστα νέα για το κινηματογραφικό μέλλον του χαρακτήρα, μόνο ως συγκινητική μπορεί να χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές του MCU.

Μπορεί λοιπόν η Disney και η Sony να χώρισαν τα τσανάκια τους και πλέον ο Spider-Man να μην έχει δικαίωμα να αναφερθεί στον Σταρκ ή σε κάτι που να αφορά τους Avengers, αλλά ο Τομ Χόλαντ και ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ είναι αχώριστοι. Ο 21χρονος ηθοποιός αποφάσισε να ανεβάσει μερικές φωτογραφίες από τις στιγμές που πέρασε χθες, Πέμπτη, στο Λος Άντζελες μαζί με τον “Iron Man” Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ. Οι δυο τους, όπως θα θυμούνται οι περισσότεροι, είχαν αναπτύξει μια εξαιρετική σχέση πατέρα – γιου στο MCU, 

Μάλιστα, ο 21χρονος Τομ γράφει στη φωτογραφία «We did it Mr Stark» δηλαδή «Τα καταφέραμε κύριε Σταρκ». Πρόκειται για την ατάκα που είπε ο Spider-Man στον Iron Man λίγο μετά το snap, λίγο πριν ξεψυχήσει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα