Στριμάρουν τώρα: Οι μεγάλοι νικητές των Όσκαρ στο σαλόνι σου

Στριμάρουν τώρα: Οι μεγάλοι νικητές των Όσκαρ στο σαλόνι σου
APPLE TV

Σινεμά από το σπίτι, κάθε εβδομάδα. Οι τοπ επιλογές, διαλεγμένες κάθε εβδομάδα από το NEWS 24/7.

Πολλές οι streaming επιλογές στο ελληνικό ίντερνετ, γι’αυτό κι εμείς διαλέγουμε κάθε εβδομάδα τους τοπ τίτλους που αξίζει να δοκιμάσεις. Σήμερα κάνουμε focus στα βραβεία Όσκαρ, αφήνοντας πίσω όλα τα δυσάρεστα και τα απρόοπτα και εστιάζοντας σε μερικούς από τους μεγάλους νικητές.

***

CODA

Το ριμέικ της “Οικογένειας Μπελιέ” ακολουθεί μια μαθήτρια, παιδί κωφών γονέων, της οποίας η αγάπη για τη μουσική και το ταλέντο στο τραγούδι την βάζει σε δύσκολη θέση απέναντι στην οικογένειά της, που τόσο λατρεύει κι αγαπά. Κινηματογραφικά, η ταινία είναι εμφανέστατο παιδί του Σάντανς. Είναι μια κινηματογραφικά σπουδαία ταινία; Σίγουρα όχι, αλλά είναι μια feelgood οικογενειακή ταινία με αρκετές συγκινητικές στιγμής– η κορυφαία εκ των οποίων με τον Τρόι Κότσουρ, που κέρδισε το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου. Μαζί, η Μάρλι Μάτλιν, βραβευμένη με Όσκαρ για τα Παιδιά Ενός Κατώτερου Θεού.

Όσκαρ: Καλύτερης Ταινίας, Σεναρίου, Β’ Ανδρικού Ρόλου

Στριμάρει: Apple TV+

King Richard

O Ρίτσαρντ Γουίλιαμς θέλει να κάνει ό,τι είναι δυνατό ώστε οι δύο κόρες του, Βίνους και Σερίνα, να αφήσουν το αποτύπωμά τους στην ιστορία του τένις. Μέσα από τις προπονήσεις τους στα γήπεδα του Κόμπτον σφυρηλατεί τη θέλησή τους και καλλιεργεί το ταλέντο τους. Πρωταγωνιστεί ο Γουίλ Σμιθ.

Όσκαρ: Α’ Ανδρικού Ρόλου

Στριμάρει: Vodafone TV On Demand

Summer of Soul

Το καλοκαίρι του 1969, διεξάγεται το Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Χάρλεμ, μια γιορτή της αφροαμερικανικής μουσικής. Το βιντεοσκοπημένο υλικό από τις εκδηλώσεις θα μείνει ξεχασμένο… μέχρι σήμερα. Σε σκηνοθεσία του Questlove των Roots.

Όσκαρ: Ντοκιμαντέρ

Στριμάρει: COSMOTE TV Movies Club

No Time to Die

5 χρόνια μετά τα γεγονότα του “Spectre” ο Μποντ έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση μέχρι που ο παλιός του φίλος και συνεργάτης, ο Φίλιξ Λάιτερ της CIA τον προσεγγίζει με μια περίεργη πρόταση: Να βοηθήσει στην μεταφορά ενός επιστήμονα ο οποίος εμπλέκεται σε ένα πρότζεκτ που απειλεί να καταστρέψει την ανθρωπότητα. Και πρέπει να το κάνει πριν καταφέρει να τον πάρει στα χέρια της η MI6, δηλαδή η νέα 007. Όμως πώς εμπλέκονται σε όλα αυτά ο μοχθηρά εκδικητικός Λιούτσιφερ Σάφιν, η νέμεση του Μποντ, Μπλόφελντ, αλλά και ο μεγάλος του έρωτας, η Μάντλιν Σουάν; Με Ντάνιελ Κρεγκ, Ράμι Μάλεκ, Λέι Σεϊντου και Λασάνα Λιντς.

Όσκαρ: Τραγουδιού

Στριμάρει: NOVA CINEMA 007

Power of the Dog

H ταινία, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Τόμας Σάβατζ, μας πηγαίνει σε ένα ράντσο της Μοντάνα στις αρχές του 20ου αιώνα, όπου ο σαδιστικός ιδιοκτήτης ξεσπάει με μίσος και οργή απέναντι σε μια νεαρή χήρα που εντελώς απρόσμενα παντρεύεται τον πιο μικρό του αδερφό, κι έρχεται να μείνει μαζί τους εκεί. Η επιστροφή της σπουδαίας Τζέιν Κάμπιον, 12 χρόνια μετά την τελευταία της ταινία. Πρωταγωνιστούν Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και Κίρστεν Ντανστ.

Όσκαρ: Σκηνοθεσίας

Στριμάρει: Netflix

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα