Δωρεάν στην πόλη την Τετάρτη 5 Απριλίου – 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Δωρεάν στην πόλη την Τετάρτη 5 Απριλίου – 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο
Ο Σούπερμαν του Σεντ Λούις / St. Louis Superman (Sami Khan - Smriti Mundhra, 2019, 28’) YouTube

Ευκαιρίες για να ψυχαγωγηθείτε δωρεάν την Τετάρτη 5 Απριλίου.

Ποικίλες εκδηλώσεις και εικαστικά δρώμενα που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γκαλερί και φορείς, δίνουν το έναυσμα στο κοινό που αγαπά τον πολιτισμό να ψυχαγωγηθεί με ελεύθερη είσοδο.

Ιδού πέντε ευκαιρίες να περάσουμε όμορφα και δωρεάν την Τετάρτη 5 Απριλίου.

Συναυλία με τη Διαπολιτισμική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Η Διαπολιτισμική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ανεβαίνει στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για μια μοναδική συναυλία.

Στην πρώτη της εμφάνιση για φέτος, η Διαπολιτισμική Χορωδία θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα που θα φέρει την παράδοση κοντά στον φολκ μινιμαλισμό και τον αυτοσχεδιασμό. Με τραγούδια από την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Συρία, την Αρμενία, την Κάτω Ιταλία, την Κορσική, την Εσθονία, την Αγγλία και την Κεντρική Αμερική, αλλά και με έργα σύγχρονων συνθετών, τα μέλη της χορωδίας θα μας χαρίσουν ένα μουσικό ταξίδι σε διαφορετικούς τόπους και εποχές αποκαλύπτοντας παράλληλα την αμεσότητα και τη δύναμη της φωνής και του τραγουδιού πέρα από τις παραδοσιακές φόρμες.

Ώρα έναρξης 20.30, Είσοδος ελεύθερη για το κοινό, αποκλειστικά μέσω ticketservices. Πληροφορίες εδώ…

Συντελεστές

  • Επιμέλεια προγράμματος, διεύθυνση χορωδίας: Άννα Λινάρδου
  • Ενορχηστρώσεις: Βάσω Δημητρίου
  • Πιάνο: Δήμητρα Κοκκινοπούλου
  • Κοντραμπάσο, live looping: Μιχάλης Καλκάνης
  • Κρουστά: Αλέξης Νόνης

Petit Plan: Americana III

Το Petit Plan: Americana, που πρωτοπαρουσίασε το 2021 η Ελληνοαμερικανική Ένωση, επιστρέφει για 3η χρονιά, από 5-7 Απριλίου 2023, με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα 3 ημερών σε ταινίες που έχουν διακριθεί από την Ακαδημία Κινηματογράφου των ΗΠΑ. Μερικές από τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ αλλά και κινουμένων σχεδίων στην ιστορία των Όσκαρ θα προβληθούν στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης με ελεύθερη είσοδο, με ειδικούς καλεσμένους που θα προλογίσουν τα προγράμματα ταινιών.

Ταινίες με σύγχρονη κινηματογραφική ματιά και κοινωνική θεματολογία, όπως το Αφροαμερικανικό κίνημα, η άνοδος του φασισμού, οι σερβιέτες ως είδος πρώτης ανάγκης, αλλά και τρυφερές ιστορίες όπως η σχέση ενός πατέρα με την κόρη του, παραμύθια για παιδιά και άγνωστες πτυχές της αμερικανικής ιστορίας θα ξεδιπλωθούν μέσα από 15 ταινίες μικρού μήκους που έχουν κερδίσει ή έχουν προταθεί για Όσκαρ.

Μια νύχτα στο Γκάρντεν/A Night at the Garden (Marshall Curry, 2017, 7’)


Τετάρτη 5/4/2023, 19:00 – Ταινίες Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους

  • Μια νύχτα στο Γκάρντεν/A Night at the Garden (Marshall Curry, 2017, 7’) – Το 1939, 20.000 Αμερικάνοι βρέθηκαν στο Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν της Νέας Υόρκης για να γιορτάσουν την άνοδο του Ναζισμού λίγο πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ένα γεγονός που έχει ξεχαστεί από την ευρύτερη αμερικάνικη ιστορία. *Προτεινόμενη για Όσκαρ.
  • Ο Σούπερμαν του Σεντ Λούις / St. Louis Superman (Sami Khan – Smriti Mundhra, 2019, 28’)Ο Μπρους Φρανκς Τζούνιορ είναι ένας 34χρονος ράπερ, ακτιβιστής και εκπρόσωπος της πολιτείας από το Σεντ Λούις του Μιζούρι. Γνωστός ως Σούπερμαν στους ψηφοφόρους του, είναι μια πολιτική προσωπικότητα γεμάτη αντιφάσεις που έχει ξεπεράσει μια ανείπωτη απώλεια για να γίνει ένας από τους πιο συναρπαστικούς νέους ηγέτες της χώρας του. *Προτεινόμενη για Όσκαρ.
  • Η βασίλισσα του μπάσκετ / The Queen of basketball (Ben Proudfoot, 2021, 22΄) – Ένα πορτρέτο της Λούσι Χάρις, η οποία έβαλε το πρώτο καλάθι στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων των γυναικών και ήταν η πρώτη και μοναδική γυναίκα που επισήμως έγινε ντραφτ στο NBA. *Βραβείο Όσκαρ.
  • Περίοδος. Τέλος καταδίκης. / Period. End of sentence (Rayka Zehtabchi, 2018, 26’)Γυναίκες σε ένα χωριό έξω από το Δελχί της Ινδίας μάχονται κατά του στίγματος της περιόδου όταν μαθαίνουν να παρασκευάζουν σερβιέτες. *Βραβείο Όσκαρ.

Όλες οι ταινίες προβάλλονται με υπότιτλους στα ελληνικά. 5-7 Απριλίου 2023, 19:00 / Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, 10680, Αθήνα, Είσοδος ελεύθερη. Για κράτηση θέσης εδώ

Παρουσίαση βιβλίου και συζήτηση “Κόρες”: Δημόσια ανάγνωση της έκδοσης από τη Lucy Fricke

Lucy Fricke Goethe-Institut

To Goethe-Institut σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο “Κείμενα” υποδέχονται τη Lucy Fricke και μας προσκαλούν να απολαύσουμε το best seller μυθιστόρημα “Κόρες”.

Λίγα λόγια για το μυθιστόρημα: Οι “Κόρες” είναι ένα μυθιστόρημα για τη φιλία, τους πατέρες και τη ζωή στη δεκαετία των σαράντα. Με κοφτερό χιούμορ και τέλεια ισορροπία μεταξύ ελαφρότητας και βαθύνοιας η Lucy Fricke μιλάει στο μυθιστόρημά της για τον αποχωρισμό, την αγάπη, την αίσθηση να μεγαλώνεις χωρίς πατέρα, την ασθένεια, την τρυφερότητα.

Η Μάρθα και η Μπέτυ, φίλες από το Βερολίνο, ξεκινούν για ένα ταξίδι στην Ελβετία. Μαζί τους στο πίσω κάθισμα ένας ανατρεπτικός πατέρας που φαινομενικά έχει βαρεθεί τη ζωή. Αλλά η ζωή δεν αποτινάζεται έτσι απλά. Κάποιες φορές πρέπει να συνεχίσεις το ταξίδι στην Ιταλία, στην Ελλάδα, όλο και πιο βαθιά στις αβύσσους της ιστορίας σου.

Η παρουσίαση βιβλίου και η συζήτηση με την συγγραφέα θα πραγματοποιηθεί στα γερμανικά και στα ελληνικά. H ηθοποιός Νατάσα Νταϊλιάνη θα διαβάσει αποσπάσματα από την ελληνική έκδοση του βιβλίου. Συντονισμός: Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη. Η ανάγνωση του πρωτότυπου έργου θα γίνει στα γερμανικά από τη συγγραφέα Lucy Fricke.

Διάλεξη “Οι εφαρμογές των Μαθηματικών στην σύγχρονη κοινωνία”

Διάλεξη "Οι εφαρμογές των Μαθηματικών στην σύγχρονη κοινωνία" Ίδρυμα Ευγενίδου

Το Ίδρυμα Ευγενίδου έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην διάλεξη με τίτλο Οι εφαρμογές των Μαθηματικών στην σύγχρονη κοινωνία, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Απριλίου στις 18.00.

Στόχος είναι να προβληθούν μερικές από τις σύγχρονες επιστημονικές και τεχνολογικές περιοχές που τα Μαθηματικά αποτέλεσαν και αποτελούν το άλφα και το ωμέγα της ύπαρξής τους. Η διάλεξη αποτελεί το πρώτο μέρος του Κύκλου Διαλέξεων με τίτλο “Εφαρμογές Επιστήμης & Τεχνολογίας στον Σύγχρονο Kόσμο”.

Τον συντονισμό θα έχει ο κ. Γεώργιος Δάσιος, Oμότιμος Καθηγητής Παν/μίου Πατρών, Aντεπιστέλλον Μέλος Ακαδημίας Αθηνών. Περισσότερα εδώ…

Ομιλητές:

  • Ιωάννης Εμμανουήλ, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών – Πρόεδρος Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας
  • Νικόλαος Αλικάκος, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Βάνα Σύψα, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Εμμανουήλ Γεωργούλης, Καθηγητής ΕΜΠ & Καθηγητής Heriot-Watt University, UK & Συνεργαζόμενο Μέλος ΙΥΜ-ΙΤΕ
  • Δημήτριος Φωτάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΜΠ

Betta K. έκθεση “Through my eyes” στο Παλλάς

Betta K. έκθεση "Through my eyes" Επιμέλεια: Thanos Loudos

Τη δεύτερη ατομική της έκθεση παρουσιάζει η ζωγράφος Κριστιάννα Μπέτα (Betta K,) με τίτλο “Through my eyes“. Ο χώρος που θα φιλοξενήσει τα έργα της είναι το Foyer του Θεάτρου Παλλάς.

Μια έκθεση με έργα γεμάτα χρώμα και φως, με εικόνες που περνούν μέσα από τα μάτια της Betta K. Η Κριστιάννα Μπέτα – BettaK. ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Σπούδασε Νομική, αλλά γρήγορα την κέρδισε η τέχνη. Όπως λέει η ίδια: “Μεγαλύτερη πηγή έμπνευσής μου, αποτελεί η μουσική. Μέσα από την τέχνη μου, θέλω να αποτυπώνω μελωδίες σε πίνακες. Η τέχνη είναι πολυδιάστατη. Έχει να κάνει με το να χρησιμοποιούμε όσες περισσότερες αισθήσεις μπορούμε. Αυτό προσπαθώ να μεταδίδω και εγώ μέσα από τα έργα μου“.

Κριστιάνα Μπέτα glomex

Την Κριστιάνα Μπέτα υποδέχθηκε το πρωί της Δευτέρας (03/04) στο πλατό του “Πρωινού” ο Γιώργος Λιάγκας. Η νεαρή καλλιτέχνις με αφορμή την παρουσίαση της δεύτερης ατομικής της έκθεσης με τίτλο “Through my eyes” στο Foyer του Θεάτρου Παλλάς μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 για το πώς μπήκε στη ζωή της η τέχνη της ζωγραφικής, τις πηγές έμπνευσής της, αλλά και τη διάσημη μητέρα της, αφού είναι κόρη της Νατάσας Θεοδωρίδου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα