Δωρεάν στην πόλη την Τετάρτη 7 Ιουνίου – 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Δωρεάν στην πόλη την Τετάρτη 7 Ιουνίου – 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο
VASKOS Performance at the Pickle Bar VASKOS

Ευκαιρίες για να ψυχαγωγηθείτε δωρεάν την Τετάρτη 7 Ιουνίου.

Ποικίλες εκδηλώσεις και εικαστικά δρώμενα που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γκαλερί και φορείς, δίνουν το έναυσμα στο κοινό που αγαπά τον πολιτισμό να ψυχαγωγηθεί με ελεύθερη είσοδο.

Ιδού πέντε ευκαιρίες να περάσουμε όμορφα και δωρεάν την Τετάρτη 7 Ιουνίου.

Crushed Bitter Oranges

Το Goethe-Institut Athen μάς προσκαλεί στην περφόρμανς “Crushed Bitter Oranges” των VASKOS, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 19:00 στην εγκατάσταση Pickle Bar των Slavs and Tatars, στο πλαίσιο της περιοδεύουσας έκθεσης EVROVIZION.CROSSING STORIES AND SPACES του ifa (Institut für Auslandsbeziehungen) που φιλοξενείται έως τα μέσα Ιουνίου στο Goethe-Institut Athen.

evrovizion athen ifa 2023/yiannis hadjiaslanis

Τόσο το πρόγραμμα φιλοξενίας-καθοδήγησης (residency-mentorship program) όσο και η εγκατάσταση Pickle Bar της καλλιτεχνικής κολεκτίβας Slavs and Tatars είναι μέρος του εγχειρήματος EVROVIZION: Η ένταξη της εγκατάστασης Pickle Bar στην έκθεση δημιουργεί έναν ανοιχτό χώρο τοπικού διαλόγου. Πριν από τα εγκαίνια της κάθε έκθεσης, ένας νέος επαγγελματίας της τοπικής σκηνής (καλλιτέχνης/-ιδα, επιμελητής/-ήτρια και/ή ερευνητής/-ήτρια) επιλέγεται να συμμετάσχει στο πρόγραμμα καθοδήγησης Pickle Bar στο Βερολίνο. Για δύο μήνες, οι υπότροφοι αποκτούν πρόσβαση στο στούντιο των καλλιτεχνών και καθοδηγούνται στα προσωπικά τους εγχειρήματα, κάποια από τα οποία ενδεχομένως να παρουσιαστούν στο πλαίσιο της EVROVIZION.

Η ομάδα Slavs and Tatars και το ifa επέλεξαν τη νεαρή Ελληνίδα επιμελήτρια και ερευνήτρια Δώρα Βασιλάκου ως υπότροφο για το πρόγραμμα φιλοξενίας-καθοδήγησης Pickle Bar του 2022/23. Η Βασιλάκου συνεπιμελείται την περφόρμανς Crushed Bitter Oranges των VASKOS στο Pickle Bar, η οποία θα παρουσιαστεί στην Αθήνα στις 7 Ιουνίου.

Διάρκεια έκθεσης έως Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023. Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14–16, 10672 Αθήνα.

Ινστιτούτο Θερβάντες – 2 ταινίες στην Εβδομάδα Υπερηφάνειας της Αθήνας

Προβολή ταινιών θεματικής ΛΟΑΤΚΙ στο Ινστιτούτο Θερβάντες Nodo Films/La candidata

Το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας FeCHA και το Athens Pride μας προσκαλούν στις προβολές των ταινιών ”Το εφήμερο” (Ισπανία, 20′) και ”Η υποψήφια” (Βενεζουέλα, 78′), που διοργανώνουν στο πλαίσιο της Εβδομάδας Υπερηφάνειας της Αθήνας και στης ενότητας “Διαφορετικότητα” του FeCHA.

Οι ταινίες έχουν υποτίτλους στα ελληνικά και στις 7 Ιουνίου θα προβληθούν διαδοχικά στην ταράτσα του Ινστιτούτου Θερβάντες.

  • ”Η υποψήφια” (Βενεζουέλα, 78′) Σκηνοθέτες: Emil Guevara Malavé, Ronald Rivas Casallas. Οι Argenis, Yanvaldo, Carlos, Eduardo και Javier έχουν κάτι κοινό: Θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό Μις Γκέι Βενεζουέλα, καλλιστεία τρανς, όπου το άτομο που “μοιάζει” πιο πολύ με “Μις” κερδίζει. Για αρκετές εβδομάδες, θα τ@ ακολουθήσουμε στις προετοιμασίες τ@ για την τελική βραδιά του διαγωνισμού, να ολοκληρώσουν το ταξίδι τ@ να γίνουν βασίλισσα της βραδιάς.
  • ”Το εφήμερο” (Ισπανία, 20′) Σκηνοθέτης: Jorge Muriel. Δύο ξένοι συναντιούνται στο μετρό. Και οι δύο κουβαλάνε το παρελθόν μαζί τους. Και οι δύο κοιτάζουν το παρόν τους. Και οι πρέπει να αποφασίσουν για το μέλλον τους σε αυτό το εφήμερο ταξίδι που θα τους φέρει για σύντομα μαζί. Προτεινόμενο για βραβείο Goya.

Περισσότερα εδώ…

“Τζαζ στην Πλατεία”

Η Πλατεία, ο υπαίθριος χώρος ανάμεσα στους Χώρους Α – Β – Ε – Η της Πειραιώς 260, θα ζωντανέψει και φέτος από το πολύ πετυχημένο μίνι φεστιβάλ “Τζαζ στην Πλατεία” που εγκαινιάστηκε πέρυσι συνοδεύοντας τις φεστιβαλικές βραδιές.

Τέσσερα ξεχωριστά τζαζ σχήματα, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του διακεκριμένου σαξοφωνίστα Δημήτρη Τσάκα, στήνουν μετά το τέλος των παραστάσεων, μια γιορτή τζαζ με ελεύθερη είσοδο για όλες και όλους, σ’ ένα πρόγραμμα που θα εκτείνεται σ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος της Πειραιώς 260, από τον Ιούνιο έως τις 20 Ιουλίου.

Η αυλαία σηκώνεται 7 – 9 Ioυνίου με τους Adedeji Adetayo Sextet: Ο Νιγηριανός Adedeji Adetayo, τραγουδιστής, κιθαρίστας και συνθέτης, φέρνει στην Πλατεία της Πειραιώς 260 τη ζωντάνια της αφρικανικής μουσικής. Τρεις βραδιές με afrobeat, afro jazz και afro soul & funk, μουσική από τα προσωπικά του άλμπουμ και special guests.

Δωρεάν προβολή της ταινίας ”Οι Γάμοι της Τήλου”

Γιορτάζοντας τον μήνα υπερηφάνειας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, η κινηματογραφική streaming πλατφόρμα διοργανώνει στις 7 Ιουνίου στο Cine Αλεξάνδρα δωρεάν preview προβολή του ντοκιμαντέρ του Παναγιώτη Ευαγγελίδη.

“Μια φορά κι έναν καιρό” υπήρχε ένας δήμαρχος στην Τήλο που μπορούσε να παντρέψει ομόφυλα ζευγάρια. Πριν 15 χρόνια, ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Παναγιώτης Ευαγγελίδης παρακολούθησε τους πρώτους (και μοναδικούς μέχρι και σήμερα) γάμους ομόφυλων ζευγαριών που έγιναν στην Ελλάδα, και έκανε την ιστορία τους ταινία. Με αφορμή τον μήνα υπερηφάνειας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, το Cinobo σε συνεργασία με την ομάδα παραγωγής της ταινίας, τον Παναγιώτη Ευαγγελίδη και την AKRAN με την παραγωγό Ρομάννα Λόμπατς, παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ-κειμήλιο που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2022, σε μια ειδική δωρεάν preview προβολή για το αθηναϊκό κοινό, λίγο πριν κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους και στη συνέχεια στην πλατφόρμα του Cinobo.

Την προβολή θα προλογίσει ο σκηνοθέτης, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Ώρα προσέλευσης 20:30.

Ο Κωστής Καζαμιάκης συνομιλεί με τον εικαστικό Βασίλη Βασίλη

O Kωστής Καζαμιάκης συνομιλεί με τον εικαστικό Βασίλη Βασίλη

Την Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 18:00 ο επιμελητής του ΙΑΝΟΥ Κωστής Καζαμιάκης, στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεων “Περί Ωραίου”, συνομιλεί με τον εικαστικό καλλιτέχνη και γλύπτη Βασίλη Βασίλη.

“Το γλυπτό είναι ένα οπτικό και εννοιολογικό πέρασμα. Μπορεί να είναι ένας δρόμος προς την πνευματικότητά μας.”

Για τον καλλιτέχνη θα μιλήσουν οι:

– Θόδωρος Παπαγιάννης, γλύπτης καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών.

– Γιάννης Σκουρογιάννης

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα