Δωρεάν στην πόλη την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου – 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Δωρεάν στην πόλη την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου – 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο
Αποκριάτικες εκδηλώσεις Δήμος Αθηναίων

Ευκαιρίες για να ψυχαγωγηθείτε δωρεάν την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου.

Ποικίλες εκδηλώσεις και εικαστικά δρώμενα που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γκαλερί και φορείς, δίνουν το έναυσμα στο κοινό που αγαπά τον πολιτισμό να ψυχαγωγηθεί με ελεύθερη είσοδο.

Πέντε ευκαιρίες να περάσουμε όμορφα και δωρεάν την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου.

Η Αθήνα ζει στον ρυθμό της Αποκριάς – Δωρεάν εκδηλώσεις από Τσικνοπέμπτη έως Καθαρά Δευτέρα

Από την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου και για 12 ημέρες, ο Δήμος Αθηναίων προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα πολύχρωμο αποκριάτικο ξεφάντωμα, στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας – από την Τσικνοπέμπτη έως την Καθαρά Δευτέρα. Συνολικά 67 εκδηλώσεις με ελεύθερη συμμετοχή περιμένουν μικρούς και μεγάλους να γιορτάσουν τις Απόκριες σε 55 διαφορετικά σημεία, σε κάθε γωνιά της πόλης..

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Αθήνα Nikos Karanikolas/ Δήμος Αθηνών

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις ξεκινούν την Τσικνοπέμπτη (16 Φεβρουαρίου), σε μία γιορτή που συνδυάζει την παράδοση, με τη μουσική και το γλέντι. Το κοινό θα συναντήσει τον μποέμ τραγουδοποιό Παντελή Αμπαζή και το συγκρότημα «Ανωτάτη Ζαμπετική» στη Βαρβάκειο, θα διασκεδάσει με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων στην Πλατεία Μοναστηρακίου, ενώ αποκριάτικα παραδοσιακά και μουσικά δρώμενα θα γεμίσουν μουσικές και χορούς τους γύρω δρόμους.

Περισσότερα εδώ…

“Απομεινάρια μιας Πτώσης” στην Τεχνόπολη

Έκθεση φωτογραφίας "Απομεινάρια μιας Πτώσης" Τεχνόπολη

Εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας του εικαστικού Τόλη Τατόλα με τίτλο “Απομεινάρια μιας Πτώσης”, που διοργανώνουν η MONUMENTA και ο Δήμος Αθηναίων, στην αίθουσα Νέοι Φούρνοι της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, με την ευγενική παραχώρηση της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων.

Ο Τόλης Τατόλας, έχοντας στενά διαχρονική σχέση με το μέσο της φωτογραφίας, αποτυπώνει μέσω του φακού τα απομεινάρια εσωτερικών χώρων παλαιών γκρεμισμένων κτηρίων που διατηρούνται στις μεσοτοιχίες με μεταγενέστερα. Νιώθοντας έλξη προς τη φθορά και την κατάρρευση καθώς κινείται μέσα στην πόλη, κάνει μια άτυπη καταγραφή των απόντων κτηρίων με διάθεση ποιητική και νοσταλγική. Τα μέρη από τα οποία ο Τατόλας συλλέγει τα δείγματα για αυτή του την έρευνα, είναι αυτά που έχει επισκεφθεί σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική.

Επιμέλεια: Επιστημονική ομάδα MONUMENTA. Διάρκεια έκθεσης: 9 Φεβρουαρίου 2023 – 26 Φεβρουαρίου 2023. Περισσότερα εδώ.

Διπλή υπαίθρια φωτογραφική έκθεση στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος

Μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας και δύο εκθέσεις μνήμης μας περιμένουν επί της οδού Βασιλίσσης Όλγας. “Το Ολοκαύτωμα των Ελλήνων Εβραίων 1941 – 1944” και “Το Τραύμα ως Μνήμη και Ζωή” διοργανώνονται από τον Δήμο Αθηναίων σε συνεργασία με το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος και την εικαστικό Άρτεμις Αλκαλάη, καθώς και με την επιμέλεια και τον συντονισμό του Γραφείου Πολιτισμού του δήμου.

I am afraid, 2015 ARTEMIS ALCALAY

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, που τιμάται κάθε χρόνο στις 27 Ιανουαρίου, ο Δήμος Αθηναίων για ακόμη μια χρονιά, στέλνει μέσω των δύο εκθέσεων ηχηρό μήνυμα “ποτέ ξανά”, ώστε η ανθρωπότητα να μη ζήσει ξανά τέτοιες φρικαλεότητες. Η έκθεση θα διαρκέσει όλο τον Φεβρουάριο.

Απόκριες και Κούλουμα 2023 στην Πετρούπολη

Ο Δήμος Πετρούπολης μέσω της Διεύθυνσης Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας, μας προσκαλεί στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν με αφορμή τον εορτασμό της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας.

Την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου, από τις 5.30 το απόγευμα, οι Κουδουνάτοι και ομάδα του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών μαζί με τη Φιλαρμονική του Δήμου Πετρούπολης, θα κηρύξουν την έναρξη των εκδηλώσεων περιδιαβαίνοντας την κεντρική λεωφόρο 25ης Μαρτίου.

Η πόλη της Ελευσίνας μια μεγάλη εικαστική σκηνή

Μυστήριο 44 Heiner Goebbels 7 Στήλες John Kouskoutis

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης μετατρέπει την πόλη της Ελευσίνας σε μια μεγάλη εικαστική σκηνή με πέντε ξεχωριστές εκθέσεις και εικαστικές εγκαταστάσεις – και είσοδο ελεύθερη (Δευτέρα-Τρίτη και αργίες κλειστά).

  • Μυστήριο 44 Heiner Goebbels 7 Στήλες | Αποθήκη 2 Παλαιό Ελαιουργείο | 05.02—23.04
  • Μυστήριο 17 Μελίνα | Αποθήκη 3 Παλαιό Ελαιουργείο | 05.02—23.04
  • Μυστήριο 177 Visions from the Underworld | X – Bowling Art Center | 03.02—08.04
  • Μυστήριο 29 Ελευσίνα – Ωμό Μουσείο | Παλαιό Δημαρχείο | 13.12—26.03
  • Αποθέματα Inventory II | Δημόσιος χώρος, παραλιακό μέτωπο | 04.02—26.02

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα