Επίτιμη δημότης Σερρών η Κατερίνα Περιστέρη

default image

Για την προσφορά της στην αποκάλυψη των αρχαιολογικών θησαυρών της Αμφίπολης, τιμήθηκε από το δήμο Σερρών η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, Κ. Περιστέρη

Επίτιμη δημότης Σερρών ανακηρύχθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (18/01), η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, Κατερίνα Περιστέρη.

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης είχε αποφασίσει ομόφωνα να δώσει τον τιμητικό αυτό τίτλο στην κ. Περιστέρη, ως ένδειξη ελάχιστης αναγνώρισης της υψηλής επιστημονικής της προσφοράς στην αποκάλυψη των αρχαιολογικών θησαυρών του τύμβου Καστά της Αμφίπολης.

Η κ. Περιστέρη παρέλαβε εμφανώς συγκινημένη το μετάλλιο από τον δήμαρχο Σερρών, Πέτρο Αγγελίδη και δεν θέλησε να κάνει κάποια αποκάλυψη για την ταυτότητα των ευρημάτων. “Σήμερα δεν θα μιλήσουμε για την ανασκαφή. Σας ευχαριστώ για την μεγάλη τιμή”, αρκέστηκε να πει.

Να σημειωθεί ότι, όπως έχει ανακοινωθεί, εντός των επόμενων ημερών, αναμένεται να γίνουν γνωστά τα πρώτα αποτελέσματα της ανάλυσης του DNA του σκελετού που βρέθηκε στο ταφικό μνημείο.

 

Πληροφορίες από seleo.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα