Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: Ανοίγει για το κοινό στις 28 Φεβρουαρίου

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: Ανοίγει για το κοινό στις 28 Φεβρουαρίου
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Eurokinissi

Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ο πρώτος μήνας λειτουργίας του ΕΜΣΤ θα είναι δοκιμαστικός για να ελεγχθεί εάν όντως τα πάντα λειτουργούν σύμφωνα με το πρόγραμμα σε συνθήκες πλήρους, κανονικής λειτουργίας.

Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί για πρώτη φορά το, σε πλήρη λειτουργία, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού.

Το ΕΜΣΤ θα δεχθεί τους δημοσιογράφους τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, ομάδες μαθητών στις 24, 25 και 26 Φεβρουαρίου, κατόπιν συνεννόησης, και την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου θα ανοίξει για το κοινό.

Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στην συζήτηση για τον πολιτισμό που οργάνωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μέσα στο εργοτάξιο της Πινακοθήκης, ο πρώτος μήνας λειτουργίας θα είναι δοκιμαστικός για να ελεγχθεί εάν όντως τα πάντα λειτουργούν σύμφωνα με το πρόγραμμα σε συνθήκες πλήρους, κανονικής λειτουργίας. Μόλις ολοκληρωθεί αυτός ο δοκιμαστικός μήνας αναμένεται να γίνουν και τα επίσημα εγκαίνια του μουσείου.

Τους τελευταίους επτά μήνες έγινε ένας αγώνας δρόμου που έκανε τελικά εφικτή τη λειτουργία του μουσείου, σύμφωνα με τις οδηγίες και το χρονοδιάγραμμα που έθεσε η Λίνα Μενδώνη. Καθοριστικός ήταν και ο ρόλος της μεταβατικής διεύθυνσης που ολοκλήρωσε το έργο: του αρχιτέκτονα Δημήτρη Αντωνανάκη (διευθυντής) και της ιστορικού Τέχνης, επιμελήτριας και αναπληρώτριας διευθύντριας του Momus, Συραγώς Τσιάρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version