Active Member: Το τελευταίο μας live κανονικά. Όχι όπως έχουμε συνηθίσει σε τούτο τον τόπο

Active Member: Το τελευταίο μας live κανονικά. Όχι όπως έχουμε συνηθίσει σε τούτο τον τόπο
Francesca Watkinson

Ο B.D. Foxmoor και η Sadahzinia μας αποχαιρετούν σαν Active Member μετά από 23 χρόνια. Στη συνέντευξη Τύπου πριν το τελευταίο τους live μίλησαν για το "αντίο" της μπάντας, παρουσίασαν τα σχέδια για το μετά και ξόρκισαν τις εμμονές του παρελθόντος

Κάθε τέλος, είναι μια αρχή. Το πλήρωμα του χρόνου, η στιγμή του αποχαιρετισμού, ήρθε 23 χρόνια μετά. Οι Active Member σταματούν την πορεία τους σαν μπάντα και παίζουν για το κοινό τους τελευταία φορά το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στο Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ.

Τέσσερις μέρες πριν, μίλησαν για το live σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στον χώρο της Αρχιτεκτονικής στο Γκάζι. Μίλησαν για μια “σύμβαση” που έπρεπε να λήξει, μίλησαν για νέα σχέδια, για εμμονές, για το χθες και τη νέα εποχή στην οποία περπατούν ήδη.

Ο Μιχάλης και η Γιολάντα, ο B.D. Foxmoor και η Sadahzinia κλείνουν το κεφάλαιο για να ανοίξουν ένα άλλο. Για να ανοίξουν για την ακρίβεια, τα προσωπικά τους, νέα κεφάλαια, απελευθερωμένοι από το “όχημα” των Active Member.

Francesca Watkinson

 

Ο χρόνος του τέλους είναι τώρα και είναι προσωπική απόφαση του Μιχάλη.

“Αυτό θα είναι το τελευταίο μας live κανονικά, όχι όπως έχουμε συνηθίσει σε αυτόν εδώ τον τόπο. Θα μας λείψει η παρέα αυτή όπως ήταν. Το Σάββατο όμως δεν κάνουμε κηδεία ή μνημόσυνο. Γιορτή κάνουμε”

“Δεν έχω το ταλέντο να αποφύγω τη ρουτίνα. Είναι ένα τέλος σε μια σύμβαση που περισσότερο ζήσαμε εγώ και η Γιολάντα”. Και ας μην του αρέσει η λέξη “σύμβαση”, και ας την “αφήνει έξω”, όπως είπε.

Η πορεία έφτασε σε ένα σημείο που δείχνει να εκκινεί άλλες διαδρομές. “Το Low Bap ήταν απόκοσμο. Έμενε στα απόμερα. Ήταν μια χαρακιά στο αιώνιο, έχει τη σπουδαιότητα του και ήθελα να μείνει έτσι, ανέγγιχτο”, λέει ο B.D.

Από εδώ και πέρα τι;

“Έχω διάθεση για πιο επικίνδυνα πράγματα στο μέλλον. Θέλω να ξαναβρώ τον αλήτη που έχω μέσα μου, αυτόν ου δεν έβγαζα μπροστά με τους Active Member. Σαν καλλιτέχνης γέμισα πίκρα που δεν έπεσαν κάποιες κλωτσιές όταν έπρεπε.

Είμαι υπερήφανος για όσα καταφέραμε και έχω απωθημένα για άλλα. Δεν νίκησα τις διαστροφές του κοινού, δεν κατάλαβα ποτέ γιατί γίναμε soundtrack όταν τα πράγματα ήταν κάπως ανήσυχα και δεν υπήρχαμε όταν συνέβαιναν στην ουσία εκείνα για τα οποία είχαμε μιλήσει με τα τραγούδια μας”.

Οι εμμονές ήταν στη συνέντευξη Τύπου. Και ο Μιχάλης μίλησε ανοιχτά για αυτές.

“Είχα ξέρετε μια εμμονή με τους χορηγούς, ότι δεν πρέπει να υπάρχουν στην τέχνη. Στην επαρχία εν τω μεταξύ, χορηγοί είναι τα τοπικά εστιατόρια και οι μικρές επιχειρήσεις. Τώρα, τα έφερε έτσι ο καιρός που είναι άχρηστοι οι χορηγοί. Επίσης είχα εμμονή με την ΑΕΠΙ. Λέγαμε πως δεν θέλουμε νταβατζήδες. Χάσαμε από αυτό, έχουμε πάνω από 1.500 τραγούδια και δεν ξέρω πως θα μπορούσα να εξηγήσω στα παιδιά μου το μέτρημα.

Αν δεν είχα τις εμμονές μου, θα είχα ελευθερία να κάνω περισσότερα πράγματα. Γιατί δυστυχώς σήμερα, η ελευθερία εξαγοράζεται”.

Από την κουβέντα δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι αναφορές στους ανθρώπους που ήταν στο ξεκίνημα. Ο DJ MCD, ο Real D. Και ο Νικήτας.

“Παλιά έγραφα και για τον Νικήτα τραγούδια, γιατί δεν μιλούσε καλά ελληνικά”, λέει ο B.D. Foxmoor. “Τώρα μιλάει χειρότερα ελληνικά. Για την ακρίβεια, δυστυχώς μιλάει. Τον αγαπούσα βλέπεις, έχω και τις διαστροφές μου”.

Και κάπου εκεί, ήρθαν οι εξηγήσεις.

“Θα είναι πραγματικά το τελευταίο live των Active Member. Έχω κάνει έκκληση ευγενικά, να μην ξαναπαιχτούν ζωντανά τα τραγούδια μας, το έχω ζητήσει από τα παιδιά που παίζουν live Active Member. Αυτό θα είναι το τελευταίο μας live κανονικά, όχι όπως έχουμε συνηθίσει σε αυτόν εδώ τον τόπο. Θα μας λείψει η παρέα αυτή όπως ήταν. Το Σάββατο όμως δεν κάνουμε κηδεία ή μνημόσυνο. Γιορτή κάνουμε”.

Francesca Watkinson

 

Πώς αισθάνεται ο Μιχάλης για τον κύκλο που κλείνει;

“Πικραμένος για ό,τι συμβαίνει γύρω μας και σε σχέση με εμάς. Αλλά δεν αισθάνομαι αδικημένος, είμαι τυχερός που λέω ό,τι μαλακία έχω στο κεφάλι μου και δεν πεθαίνω για αυτό. Άλλοι πεθαίνουν αλλού στον κόσμο για όσα λένε. Δεν κατάφερε να με αδικήσει ούτε η πολυεθνική που ήμασταν για χρόνια. Ούτε από τα Μέσα αισθάνθηκα αδικημένος”.

Πολλοί αναρωτιούνται και λένε “και τώρα τι”; “Τώρα να δούμε ποιοι θα είναι μαζί μας και στο μετά Είμαστε ήδη στο μετά. Τώρα και εγώ και η Γιολάντα θα εστιάσουμε στα προσωπικά μας πράγματα. Ζούμε βλέπετε σε μια νεκρόφιλη χώρα που πρέπει ο άλλος να πεθαίνει ή να τελειώνει για να έχει κόσμο”.

Οι Active Member λοιπόν ολοκληρώνουν το διάβα τους για να δώσουν θέση σε νέα μέσα έκφρασης και νέες ημέρες για τον Μιχάλη και τη Γιολάντα που θα συνεχίσουν να συνεργάζονται σε διαφορετικά project.

Francesca Watkinson

 

“Θα συνεχίσουμε ο καθένας με δικές του δουλειές και θα συνεργαζόμαστε σε αυτές”, λέει η Sadahzinia.

Εμφανώς συγκινημένη η Γιολάντα, θυμήθηκε το ξεκίνημα της. “Στα 18 μου είχα αρνηθεί να μπω στους Active Member. Ήμουν fan, μου φαινόταν κάτι πολύ μεγάλο για να μπω. Πάντα έμπαινα μέσα στο κοινό, κατέβαινα από τη σκηνή για να ζήσω τα live μας. Σήμερα αισθάνομαι πως χάνεται μέρος της εφηβείας μου, είναι διπλή απώλεια για μένα αυτό το τέλος”.

“Η απόφαση για αυτό το τέλος ήταν του Μιχάλη. Μετά την απόφαση του άρχισα να ακούω και Active Member στο σπίτι, κάτι που δεν έκανα παλαιότερα. Τώρα θέλω να επανεφεύρω τη Sadahzinia. Οι Active Member ήταν το τρίτο θαύμα για μένα. Τα άλλα δύο, είναι τα παιδιά μας”.

Το μήνυμα είναι ένα:

Οι μέρες γίνονται όλο και πιο παράξενες πλησιάζοντας σε αυτό το μαγικό τέλος. Χιλιάδες λέξεις. Χιλιάδες. Στιγμές πολύτιμες, παραλειπόμενες και αμνημόνευτες που όμως κοιτώντας αυτή την αφίσα ξεκολλούν απ’ το μυαλό μας και θέλουν να γίνουν τραγούδια, και ιστόρηση. Θέλουν να γίνουν εξήγηση και όχι αφορμή για παρεξήγηση. H αφίσα αφορά τους Active Member και όχι το Low Bap. Αν ξεχάσαμε κάποια λέξη; Αλήθεια, υπάρχει κανείς που σκέφτηκε έτσι; Μικρόνοο ταξίδι τότε έκανε μέσα στους στίχους και τους ήχους τόσα χρόνια. Στη θέση αυτών των λέξεων φυσικά και θα μπορούσαν να είναι άπειρες άλλες. Γιατί τις λέξεις αυτές που γεννήσαμε, και το νόημα ή οι στιγμές που κρύβονται πίσω τους τις ζήσαμε στην πέτσα μας και θα τις λέμε στα παιδιά μας. Σε αυτά τα ίδια παιδιά που 23 χρόνια τώρα τραγουδάμε απ’ της ψυχής μας το αποσπόρι. Σε κανέναν δεν στερήσαμε τίποτα, και κανένας δεν αδικήθηκε. Η τελευταία νυχτιά θα είναι η πιο μεγάλη και θα είναι εκεί αυτοί που τους πρέπει, αυτοί που αγαπήσαν τους Active Member, το μήνυμα, τα λάθη, τα όνειρα και τα όμορφα.

Turn the page λοιπόν.

Θα είμαστε εκεί:

Κυρ, 09/20/2015 – 00:24

7 Νοεμβρίου, Ο.Α.Κ.Α.(Ποδηλατοδρόμιο)

Η προπώληση έχει ξεκινήσει από την Tickethouse.gr

Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς) Τηλ.: 210 3608 366

Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα: Κλειστά, Τρίτη – Παρασκευή: 10:30 – 18.30, Σάββατο : 10:30 – 16:30

Εισιτήρια θα βρείτε και στον ΝΕΟ ΧΩΡΟ του Amberola vinyl store στο Κουκάκι, Ζίννη 12 και Βεϊκου. (Ο χώρος ανοίγει την Δευτέρα 12 Οκτ, ώρες καταστημάτων, τηλ. 2104022413)

(Επίσης, προπώληση θα έχει και στο MUSICLAND στην Θεσσαλονίκη)

https://www.facebook.com/events/962684650439417/ (event)

Περισσότερες πληροφορίες για το τελευταίο live, μπορείτε να βρείτε εδώ

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα