Η σαρωτική PJ Harvey επιστρέφει με το νέο τραγούδι “A Child’s Question, August” – Ακούστε το

Η σαρωτική PJ Harvey επιστρέφει με το νέο τραγούδι “A Child’s Question, August” – Ακούστε το
Pj Harvey - A Child's Question, August YouTube

Η PJ Harvey κυκλοφορεί νέο κομμάτι έξι χρόνια μετά το τελευταίο της άλμπουμ - Εντωμεταξύ έγραψε τη μουσική της θεατρικής επιτυχίας “All About Eve” με τις Lily James και Gillian Anderson.

Ποστάρει στα social media διάφορα υπονοούμενα για την επιστροφή της στα μουσικά δρώμενα και οι θαυμαστές της αναμένουν τα νέα της τραγούδια με ανυπομονησία.

Η 53χρονη θρυλική τραγουδοποιός PJ Harvey μόλις κυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι με τίτλο “A Child’s Question, August” μαζί με το βίντεοκλίπ σε σκηνοθεσία Steve Gullick.

Η Harvey, που το 2016 κυκλοφόρησε το άλμπουμ “The Hope Six Demolition Project”, πολλές φορές – σε συνεντεύξεις αλλά και στα social media – είχε παραδεχθεί ότι ετοιμάζει νέες μουσικές. Όπως διαβάζουμε στο ΝΜΕ πρόσφατα είχε αποκαλύψει ότι βρίσκεται στο στούντιο ηχογράφησης μαζί με τους σταθετούς συνεργάτες της, John Parish και Flood.

Τελικά το νέο της άλμπουμ λέγεται “I Inside the Old Year Dying” και θα κυκλοφορήσει στις 7 Ιουλίου 2023 με την Partisan Records. Η τραγουδοποιός είπε για τα νέα της τραγούδια: “Μετά από πολλά χρόνια δουλειάς είμαι πολύ χαρούμενη που κυκλοφορώ αυτή τη συλλογή νέων τραγουδιών. Ήταν ένα δύσκολο άλμπουμ και μου πήρε χρόνο να βρω την πιο δυνατή του φόρμα, αλλά έγινε τελικά όλα όσα περίμενα να είναι.

Ακούστε το νέο κομμάτι της Pj Harvey – A Child’s Question, August

Το άλμπουμ I Inside the Old Year Dyingθα είναι το 10ο της καριέρας της και η δημιουργία του πιθανότατα ξεκίνησε πίσω στο 2022, τον Φεβρουάριο, όπου στο πλαίσιο φωτογράφησης άφησε να εννοηθεί ότι ένα νέο πρότζεκτ είναι στα σκαριά.

Πέρυσι, η Harvey συνεργάστηκε με τον συνθέτη Tim Phillips στο soundtrack της σειράς Bad Sisters της Apple TV+. Νωρίτερα συνέθεσε τη μουσική για το θεατρικό “All About Eve” με σκηνοθέτη τον Ivo Van Hove και πρωταγωνιστές την Lily James και την Gillian Anderson.

Μιλώντας στο Rolling Stone το 2022, η Harvey είπε ότι εμπνεύστηκε από “δημιουργούς soundtrack” όπως ο Jonny Greenwood, ο Mica Levi, ο Hildur Guðnadóttir και ο Ryuichi Sakamoto – που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή- καθώς και από τη δουλειά του Thom Yorke των Radiohead με το “Smile”, το “All Thoughts Fly” της Anna von Hausswolff και το 39ο άλμπουμ του Bob Dylan με τίτλο “Rough and Rowdy Ways” (2020).

H 9η δισκογραφική δουλειά της Harvey, “The Hope Six Demolition Project” ήταν ένα πόνημα που προέκυψε από την προσφυγική κρίση και το πώς βιώνεται στα Βαλκάνια. Η Αγγλίδα τραγουδίστρια είχε βρεθεί στο Κόσοβο, αλλά και στα σύνορα της Ελλάδας με Σκόπια και Σερβία, και μαζί με τον συνεργάτη της, φωτογράφο και σκηνοθέτη Seamus Murphy, είχαν γυρίσει πλάνα για το βιντεοκλίπ του τραγουδιού “The Wheel”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα