Κέρτ Κομπέιν: Δεν θα δημοσιευτούν οι φωτογραφίες του θανάτου του

Κέρτ Κομπέιν: Δεν θα δημοσιευτούν οι φωτογραφίες του θανάτου του
Ο Κέρτ Κομπέιν AP

Η απόφαση της μη δημοσιοποίησης των φωτογραφιών του θανάτου του διάσημου τραγουδιστή, πάρθηκε από το Εφετείο της Πολιτείας της Ουάσινγκτον

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι οι φωτογραφίες εξαιρούνται από τον νόμο περί δημοσίων αρχείων της Πολιτείας της Ουάσινγκτον, καθώς μια ενδεχόμενη δημοσιοποίησή τους θα παραβίαζε τα δικαιώματα της οικογένειας του εκλιπόντα τραγουδιστή, βάσει της 14ης τροποποίησης του συντάγματος των ΗΠΑ.

Η χήρα του Κομπέιν, Κόρτνεϊ Λοβ και η κόρη του Φράνσις Μπιν Κομπέιν, είχαν ζητήσει να μην δοθούν αυτές οι φωτογραφίες στη δημοσιότητα. Ο δημοσιογράφος από το Σιάτλ, Ρίτσαρντ Λι, είχε ασκήσει έφεση στην αρχική σχετική απόφαση του δικαστηρίου, καθώς επεδίωκε τη δημοσιοποίηση των 55 φωτογραφιών, προσπαθώντας να αποδείξει ότι ο πολυτάλαντος τραγουδιστής δεν το αυτοκτόνησε το 1994, αλλά τον σκότωσαν. Η έφεση απερρίφθη.

Ο Κέρτ Κομπέιν, frontman του θρυλικού grunge συγκροτήματος Νιρβάνα, αυτοκτόνησε στις 5 Απριλίου, ενώ τη σορό του είχε εντοπίσει ο ηλεκτρολόγος Γκάρι Σμίθ που πήγε το στο σπίτι του Κομπέιν για να κάνει κάποια εργασία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα