Τουρκία: Αντιδράσεις για τραγούδι που μιλά για τον ομόφυλο έρωτα – “Θέλουμε να σας δούμε νεκρούς”

Τουρκία: Αντιδράσεις για τραγούδι που μιλά για τον ομόφυλο έρωτα – “Θέλουμε να σας δούμε νεκρούς”
Mabel Matiz - Karakol youtube

Την οργή μερίδας τούρκων πολιτών έχει προκαλέσει η κυκλοφορία τραγουδιού που αναφέρεται σε μια ομόφυλη σχέση. Το κομμάτι έχει απαγορευτεί από ραδιοφωνικούς σταθμούς και τηλεόραση.

Ο τούρκος καλλιτέχνης Mabel Matiz κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες το νέο του τραγούδι με τίτλο “Karakul”, που σημαίνει “αστυνομικό τμήμα”.

Το βίντεο κλιπ δείχνει τον γνωστό τραγουδιστή και ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβιστή αγκαλιά με έναν άλλο άνδρα να κρατούν κόκκινα γαρίφαλα και κρίνα.

Το βίντεο κλιπ έγινε γρήγορα trend στο YouTube, έχοντας ξεπεράσει ήδη τις 5,4 εκατομμύρια προβολές, ενώ την ίδια στιγμή έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία στα social media με στόχο την αφαίρεσή του από το Youtube.

Μερίδα τούρκων πολιτών ζητούν να “κατέβει” το κομμάτι, ενώ η πολιτεία σκέφτεται να τιμωρήσει τον καλλιτέχνη με πρόστιμο. Και όλα αυτά επειδή ο ίδιος κυκλοφόρησε ένα τραγούδι με αναφορές στον ομόφυλο έρωτα.

Ένας χρήστης έγραψε κάτω από το τραγούδι στο Youtube: «Για να μην συμβεί ξανά αυτό, πρέπει να υπάρξουν σοβαρές συνέπειες και τιμωρίες. Θα σε εξοντώσουμε». Ένας άλλος χρήστης κάλεσε σε βία, αναφέροντας: «Θέλουμε να σας δούμε νεκρούς. Θα σας σκοτώσουμε.Έξω οι π@@στηδες από την Τουρκία». Ένας άλλος πρόσθεσε: «Δεν θα αλλάξουμε την παραδοσιακή κουλτούρα της Τουρκίας για εσάς…».

Την ίδια ώρα, η ρυθμιστική αρχή των ΜΜΕ της Τουρκίας, το Ανώτατο Συμβούλιο Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, γνωστό ως RTÜK, έχει απαγορεύσει στους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς να παίζουν το τραγούδι.

Οι αντιδράσεις, ωστόσο, φαίνεται να μην απασχολούν τον καλλιτέχνη, ο οποίος απάντησε στο μίσος με αγάπη: «Κλαίω αλλά από χαρά. Η έκφραση όλων των μορφών αγάπης, στοργής και ανθρωπιάς, είναι πάντα ο στόχος της μουσικής μου. Όλα περνούν. Η ζωή και η μουσική παραμένουν».

Ακούστε το κομμάτι:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα