Μπορείτε να επισκεφθείτε το Kwik-E-Mart των Simpsons

Μπορείτε να επισκεφθείτε το Kwik-E-Mart των Simpsons
© The Simpsons / FOX

Το πραγματικό Kwik-E-Mart - όχι το δυσδιάστατο της τηλεοπτικής σειράς - άνοιξε στο Broadway at the Beach, στην πόλη Myrtle Beach της Νότιας Καρολίνας

Ποιος έχει ανάγκη το Kwik-E-Mart; Το παντοπωλείο του Ινδο-αμερικανού Άπου Ναχασαπιμαπέτιλον το γνωρίσαμε στο επεισόδιο «The Telltale Head» των «The Simpsons» και από τότε το βλέπουμε συχνά στην τηλεοπτική σειρά κινούμενων σχεδίων. Ε, από τις 17 Αυγούστου υπάρχει σε τρεις διαστάσεις!

Μπορούμε να το επισκεφθούμε, να ζητήσουμε Buzz Cola, ή ένα χοτ ντογκ Heat-Lamp, ή ένα ντόνατ Lard Lad. Πιθανά, να θελήσουμε ένα Squishee σε κάποια από τις γεύσεις που διαθέτει το μαγαζί, ή μια μπύρα Daff, ή ακόμη ένα ενεργειακό ποτό Flaming Moe. Θα δώσουμε κάτι παραπάνω, το Kwik-E-Mart ήταν πάντα ακριβό. Θα βρούμε όμως κι άλλα καλούδια τα οποία δεν είναι από το Σπρίνγκφιλντ.

Το πραγματικό Kwik-E-Mart – όχι το δυσδιάστατο της τηλεοπτικής σειράς – άνοιξε στο Broadway at the Beach, στην πόλη Myrtle Beach της Νότιας Καρολίνας για να «συνοδεύσει» την ατραξιόν «The Simpsons in 4D» που θα εγκαινιαστεί αργότερα στο τοπικό Aztec Theater.

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον η στιγμή που εγκαινιάστηκε αυτό το παντοπωλείο, δεδομένων των σχολίων που έχει προκαλέσει το Kwik-E-Mart της τηλεοπτικής σειράς. Στο ντοκιμαντέρ «Το Πρόβλημα με το Άπου» του Χάρι Κονταμπόλου, υποστηρίζεται ότι ο χαρακτήρας που μανατζάρει το (τηλεοπτικό) παντοπωλείο ενισχύει ρατσιστικά στερεότυπα όσον αφορά μετανάστες στις ΗΠΑ από τη νότια Ασία. Απολογητική ήταν η αντίδραση του Χανκ Αζάρια, που δανείζει τη φωνή του στον Άπου Ναχασαπιμαπέτιλον. Αλλά ο δημιουργός της σειράς, ο Matt Groening, πολύ απλά είπε ότι «αρέσει στον κόσμο να προσποιείται ότι τον έχουν προσβάλει».

Πάντως, σ’ αυτό το Kwik-E-Mart, το τρισδιάστατο, η ατάκα του Άπου «Ευχαριστούμε, να ξανάρθετε» είναι γραμμένη σε έναν τοίχο στο εσωτερικό, να την βλέπουν οι επισκέπτες καθώς βγαίνουν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα