Ο Jonathan Coe στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, καλεσμένος των Εκδόσεων ΠΟΛΙΣ & του Eteron

Ο Jonathan Coe στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, καλεσμένος των Εκδόσεων ΠΟΛΙΣ & του Eteron
Eteron – Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή

Ο Άγγλος συγγραφέας, Jonathan Coe, θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο "Μπόρνβιλ. Το διαιρεμένο βασίλειο", στο Μέγαρο Μουσικής, την Παρασκευή 28 Απριλίου, στις 19:00. Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι ομιλητές της εκδήλωσης.

Οι Εκδόσεις ΠΟΛΙΣ & το Eteron – Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή υποδέχονται τον Jonathan Coe σε μία εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Απριλίου, στις 19.00, στην αίθουσα “Γιάννης Μαρίνος” (πρώην Πολυχώρος) του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1).

Ο Άγγλος συγγραφέας επισκέπτεται την Αθήνα για να συναντηθεί με τους αναγνώστες και τις αναγνώστριες του, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου “Μπόρνβιλ. Το διαιρεμένο βασίλειο” (εκδόσεις ΠΟΛΙΣ).

Το νέο βιβλίο του Jonathan Coe "Μπόρνβιλ. Το διαιρεμένο βασίλειο"

Μαζί του θα συζητήσουν οι:

  • Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη, ποιήτρια & μεταφράστρια
  • Γιάννης Μπαλαμπανίδης, πολιτικός επιστήμονας & συγγραφέας
  • Γαβριήλ Σακελλαρίδης, διευθυντής Eteron
  • Άλκηστις Τριμπέρη, μεταφράστρια

Ο Jonathan Coe είναι ο συγγραφέας που, όπως έγραψε ο “The Observer”, μπορεί να εκφράσει με μοναδικό τρόπο τον θυμό και την απογοήτευσή του για την πορεία που έχει πάρει η χώρα του, όσο και την ασίγαστη αγάπη του γι’ αυτήν. Αυτό έκανε με συγκλονιστικό τρόπο στην τριλογία “Η λέσχη των τιποτένιων – Ο κλειστός κύκλος – Μέση Αγγλία”. Το ίδιο κάνει και στο νέο του βιβλίο “Μπόρνβιλ. Το διαιρεμένο βασίλειο”.

Πρόκειται για ένα δυνατό μυθιστόρημα, στο οποίο ο Coe αφηγείται την ιστορία της χώρας του και μιας οικογένειας, εστιάζοντας σε σημαντικές ιστορικές στιγμές, οι οποίες εκτείνονται από τη στέψη της Βασίλισσας Ελισάβετ έως το Brexit και τον κορωνοϊό. Το “Μπόρνβιλ. Το διαιρεμένο βασίλειο” αν και αποτελεί ένα αυτοτελές μυθιστόρημα, παράλληλα είναι μέρος μιας σειράς βιβλίων του συγγραφέα που συνδέονται μεταξύ τους υπό τον γενικότερο τίτλο “Αναταραχή” (Unrest). Κι αυτό επειδή ορισμένοι από τους ήρωες του “Μπόρνβιλ” προϋπάρχουν σε τρία παλαιότερα μυθιστορήματα του (“Expo 58”, “Σαν τη βροχή πριν πέσει”, “Ο κύριος Γουάιλντερ κι εγώ”).

«Με επίκεντρο μια μεσοαστική οικογένεια, ο άγγλος συγγραφέας ενορχηστρώνει ένα διεισδυτικό μυθιστόρημα – χιουμοριστικό, συγκινητικό και πολιτικό ταυτόχρονα. Παρόν και παρελθόν συγκρούονται, ενώ η αφήγηση αξιοποιεί ορισμένα παράθυρα στο μέλλον, κάνοντας έτσι ακόμα πιο συγκινητικό τον σπαρακτικό στοχασμό για τον χρόνο, που ξεδιπλώνεται σταδιακά και που τον έχουμε ξανασυναντήσει στο θαυμάσιο “Ο κύριος Γουάιλντερ κι εγώ”” έγραψε για το «Μπόρνβιλ» η γαλλική εφημερίδα “Le Monde”, ενώ η “Liberation” σε σχετικό άρθρο επισημαίνει:

“Ο Jonathan Coe για μία ακόμα φορά αφουγκράζεται και κατανοεί σε βάθος τη βρετανική ψυχή, μέσα από το σαρκαστικό του χιούμορ και τις μεγάλες ιστορικές τοιχογραφίες του”.

Ο Coe γεννήθηκε το 1961 στο Birmingham του Ηνωμένου Βασιλείου. Σπούδασε φιλολογία στο Trinity College του Πανεπιστημίου του Cambridge και είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Warwick – αντικείμενο της διατριβής του αποτέλεσε το έργο του Henry Fielding, «Tom Jones».

Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Warwick και παράλληλα εργάστηκε ως μουσικός, συνθέτοντας jazz. Έχει επίσης εργαστεί ως δημοσιογράφος, διατελώντας τακτικός συνεργάτης της εφημερίδας «The Guardian» και κριτικός κινηματογράφου του «New Statesman». Για το βιβλίο του «Τι ωραίο πλιάτσικο!» έχει τιμηθεί με το John Llewellyn Rhys Prize και για «Το σπίτι του ύπνου» με το Writers’ Guild Award. Για το βιβλίο «Η λέσχη των τιποτένιων» τιμήθηκε με το Bollinger Everyman Wodehouse Prize και για τη «Μέση Αγγλία» με τα Prix du Livre Europeen και Costa First Novel Award.

Το Facebook event είναι διαθέσιμο εδώ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα