Πώς θα ήταν το “απαγορευμένο ΠΑΣΟΚ” εν έτει 2981 – Ένας πράσινος, φουτουριστικός διαγωνισμός

Διαβάζεται σε 5'
Πώς θα ήταν το “απαγορευμένο ΠΑΣΟΚ” εν έτει 2981 – Ένας πράσινος, φουτουριστικός διαγωνισμός

Τα διηγήματα που θα ξεχωρίσουν στον τρίτο κατά σειρά διαγωνισμό, θα συμπεριληφθούν σε μία συλλεκτική έκδοση βιβλίου από τη σελίδα “Παλιό ΠΑΣΟΚ το Ορθόδοξο”.

Η σελίδα “Παλιό ΠΑΣΟΚ – Το Ορθόδοξο” αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες ελληνικές fb pages που προάγουν, μέσω του χιούμορ αλλά και της πολιτικής ανάλυσης, ποικίλα κοινωνιολογικά φαινόμενα των δεκαετιών του ’80 και του ’90, παρουσιάζοντας τις προεκτάσεις τους στο σήμερα.

Εκατοντάδες χρήστες μοιράζονται καθημερινά με τα δεκάδες χιλιάδες μέλη της σελίδας προσωπικές ιστορίες και νοσταλγικά βιώματα από την “εποχή του Ανδρέα”, χρησιμοποιώντας πολλές φορές τα λογοτεχνικά τους προσόντα.

Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι που “τρέχουν” τη σελίδα:

Στο πλαίσιο της διάθεσής μας για την ανάδειξη νέων συγγραφικών ταλέντων και πρωτότυπων σεναρίων, ανακοινώνουμε την προκήρυξη του τρίτου διαγωνισμού διηγήματος (επιστημονικής φαντασίας αυτή τη φορά!) με τίτλο “Η Πράσινη Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται”.

Στο πλαίσιο αυτό, προσκαλούμε όλους τους συγγραφείς, φίλους του “Παλιού ΠΑΣΟΚ, ανεξαρτήτως ηλικίας, να μας στείλουν ένα διήγημα (έκτασης 1.000 με 2.500 λέξεων) με φόντο μια φανταστική ιστορία, η οποία δύναται να ανήκει σε ποικίλα λογοτεχνικά είδη (κοινωνική, πολιτική, μυστηρίου, αισθηματική κ.λπ.). Η ιστορία αυτή θα πρέπει οπωσδήποτε να εκτυλίσσεται το 2981, σε ένα μέλλον όπου η ανθρωπότητα έχει αποικίσει κι άλλα πλανητικά συστήματα επεκτείνοντας τη ζώνη επιρροής της εκατοντάδες έτη φωτός μακριά από τη Γη. Η συνοχή της αυταρχικής αυτοκρατορίας που έχει σχηματιστεί επί αρκετούς αιώνες, κλυδωνίζεται από τις φήμες για την υπόγεια επαναφορά μιας χαμένης μεταφυσικής πράσινης δύναμης, αυτής του ΠΑΣΟΚ, και της πίστης σε πανάρχαιες δοξασίες ενός Ηγέτη που στα τέλη του 20ου αιώνα μιλούσε στη Γη για Ευημερία, Δημοκρατία, Ανεξαρτησία και Τσοβόλα δώστα όλα.

Τα διηγήματα που θα ξεχωρίσουν στον διαγωνισμό θα συμπεριληφθούν σε μία συλλεκτική έκδοση βιβλίου, η οποία θα παρουσιαστεί τους επόμενους μήνες στο αναγνωστικό κοινό από τις εκδ. iWrite.

Διάρκεια

Ως ημερομηνία λήξης του διαγωνισμού ορίζεται η 31η Ιουλίου 2023.

Αποστολή διηγημάτων

Οι συγγραφείς μπορούν να αποστείλουν το έργο τους ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected].
Οι αποστολές των διηγημάτων πρέπει πάντα να γίνονται με την ένδειξη “Για τον Διαγωνισμό Διηγήματος – Παλιό ΠΑΣΟΚ”. Επίσης, θα πρέπει πάντα να υπάρχει ως συνοδευτικό υλικό ένα βιογραφικό σημείωμα του συγγραφέα (έως 150 λέξεις), καθώς και στοιχεία επικοινωνίας του (τηλέφωνο, email κ.λπ.). Οι συγγραφείς δύναται να χρησιμοποιήσουν και ψευδώνυμο για τη συγγραφή των διηγημάτων τους.

Στα 3 πρώτα διηγήματα που θα ξεχωρίσουν θα δοθούν τιμητικοί έπαινοι διάκρισης.

Όροι συμμετοχής

• Τα διηγήματα θα πρέπει να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα.

• Τα διηγήματα θα πρέπει να έχουν τίτλο, να έχουν έκταση μεταξύ 1.000 και 2.500 λέξεων και να συνοδεύονται από βιογραφικό του διαγωνιζομένου. Επιπλέον, απαραίτητη είναι η αποστολή στοιχείων επικοινωνίας από τον συγγραφέα (τηλέφωνο, διεύθυνση email κ.λπ.).

• Οι διαγωνιζόμενοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής με ένα μόνο διήγημα.

• Οι διαγωνιζόμενοι αναλαμβάνουν την ευθύνη σχετικά με την πατρότητα του διηγήματος τους.

• Οι διαγωνιζόμενοι με την αποστολή του έργου τους για συμμετοχή στο διαγωνισμό, αναγνωρίζουν το δικαίωμα του εκδοτικού οίκου να ορίσει την κριτική επιτροπή που θεωρεί κατάλληλη και σέβονται τις αποφάσεις της, οι οποίες είναι οριστικές και αμετάκλητες και θα δημοσιευτούν στην επίσημη ιστοσελίδα των Εκδόσεων iWrite.

• Οι διαγωνιζόμενοι εκχωρούν στους διοργανωτές, στην περίπτωση που επιλεγούν από την κριτική επιτροπή για τη συμμετοχή τους στη συλλογική έκδοση, το δικαίωμα για δημοσίευση του διηγήματος τους σε βιβλίο που θα εκδοθεί από τις Εκδόσεις iWrite και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά σε ειδικούς χώρους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ο ακριβής τόπος και χρόνος όπου θα πραγματοποιηθούν οι βιβλιοπαρουσιάσεις, καθώς και η απονομή των βραβείων, θα ανακοινωθεί από την επίσημη ιστοσελίδα των Εκδόσεων iWrite. Οι συγγραφείς που θα συμμετέχουν στο συλλογικό έργο διατηρούν τα πνευματικά δικαιώματα του κειμένου που θα επιλεγεί παραχωρούν όμως το εμπορικό δικαίωμα στις Εκδόσεις iWrite για τρία έτη από την ημερομηνία έκδοσης του συλλογικού βιβλίου. Για το χρονικό διάστημα αυτό δεν επιτρέπεται η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή του κειμένου από τον συγγραφέα δίχως την άδεια των Εκδόσεων iWrite και του Εκδότη της.

• Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να μεταβάλουν τις ημερομηνίες ή να ματαιώσουν τον διαγωνισμό, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

• Οι νικητές του διαγωνισμού αποδέχονται πως δεν θα λάβουν οικονομικό αντάλλαγμα από την πώληση της συλλογικής έκδοσης του έργου που θα συμμετάσχουν, ούτε δωρεάν αντίτυπα του βιβλίου, ενώ το 20% των κερδών από τις πωλήσεις της συλλογικής έκδοσης θα δοθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

– Οι διακριθέντες, στο διαγωνισμό, συγγραφείς εφόσον διαθέτουν κάποιο δικό τους βιβλίο και ενδιαφέρονται να το εκδώσουν, έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν κατά προτεραιότητα στις εκδόσεις iWrite και να προτείνουν το έργο τους με σκοπό να προστεθεί στην εκδοτική παραγωγή του 2024 – 2025.

• Η συμμετοχή αυτόματα σημαίνει την πλήρη αποδοχή των παραπάνω όρων, καθώς και των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού από την ορισθείσα κριτική επιτροπή.

info:

Website: www.iWrite.gr

Email: [email protected]

Τηλέφωνο: 2311 27 28 03 (εκδόσεις iWrite.gr)

Διεύθυνση: Κωλέττη 15 & Εμ. Μπενάκη, Εξάρχεια, Αθήνα, Τ.Κ. 10 681

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα