Γιατί έκαναν μαθήματα γιόγκα μέσα στο Λούβρο

Διαβάζεται σε 4'
Στιγμιότυπο από την πρόβα του "Les visites sportives" 
Στιγμιότυπο από την πρόβα του "Les visites sportives"  THOMAS SAMSON/AFP

Το μουσείο του Λούβρου αλλάζει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και οργανώνει μαθήματα γιόγκα καθώς και άλλα αθλητικά events στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος που τρέχει στην πόλη

Το μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι σχεδιάζει να οργανώσει συνεδρίες γιόγκα και αθλητισμού στις διάσημες αίθουσές του ως μέρος ενός πολιτιστικού προγράμματος που θα τρέξει σε ολόκληρη την πόλη ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου πρόκειται να προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε συνεδρίες χορού, γιόγκα και γυμναστικής με εκπαιδευτές και προπονητές, ενώ θα ατενίζουν τους παγκοσμίου φήμης πίνακες και γλυπτά του.

Η ανακοίνωση ήταν μία από τις πολλές που έγιναν την Τρίτη με στόχο να μεγαλώσει ο ενθουσιασμός ενόψει της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι στις 26 Ιουλίου.

Στιγμιότυπο από την πρόβα του "Les visites sportives" 
Στιγμιότυπο από την πρόβα του "Les visites sportives"  THOMAS SAMSON/AFP

“Το Λούβρο βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού. Θα είναι φυσικά στο κέντρο των Ολυμπιακών Αγώνων”, δήλωσε ο επικεφαλής του μουσείου Laurence des Cars, σύμφωνα με τον Guardian. Λεπτομέρειες για τις ειδικές συνεδρίες και τη νέα έκθεση του μουσείου με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στον ποταμό Σηκουάνα που περνάει δίπλα από το Λούβρο. Στην κοντινή Place de la Concorde κατασκευάζεται ένα προσωρινό στάδιο για να φιλοξενήσει το skateboarding και το breakdancing. Η ολυμπιακή φλόγα πρόκειται επίσης να καεί στους γειτονικούς κήπους Tuileries, δήλωσε στο AFP πηγή ασφαλείας.

Στιγμιότυπο από την πρόβα του "Les visites sportives"
Στιγμιότυπο από την πρόβα του "Les visites sportives" THOMAS SAMSON/AFP

Τέσσερις άλλοι καλλιτεχνικοί προορισμοί, συμπεριλαμβανομένου του Musee d’Orsay, το σπίτι των ιμπρεσιονιστικών αριστουργημάτων, πρόκειται επίσης να διοργανώσουν αθλητικές ή πολιτιστικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Επίσης, την Τρίτη, το δημαρχείο του Παρισιού παρουσίασε τα σχέδιά του για δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις, συναυλίες και υπαίθριους χώρους φιλάθλων γύρω από την Πόλη του Φωτός κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων.

Συνολικά 26 ζώνες θαυμαστών θα δημιουργηθούν σε όλη την πρωτεύουσα, εκτός από δύο ειδικές ζώνες εορτασμού στο κεντρικό και βορειοανατολικό Παρίσι, όπου οι νικητές των μεταλλίων θα ενθαρρύνονται να υποδέχονται το κοινό.

Για πρώτη φορά στην ιστορία των Αγώνων, η διοργανώτρια πόλη στοχεύει να δημιουργήσει τους Αγώνες του λαού, όπου ο Ολυμπιακός ενθουσιασμός μπορεί να μοιραστεί τόσο στους χώρους των εκδηλώσεων όσο και έξω από τα στάδια, στην καρδιά της πόλης, σε κάθε συνοικία”, ανέφερε το γραφείο του δημάρχου.

Στιγμιότυπο από την πρόβα του "Les visites sportives"
Στιγμιότυπο από την πρόβα του "Les visites sportives" THOMAS SAMSON/AFP

Μια νέα εφαρμογή Ολυμπιακών μεταφορών για κινητά τηλέφωνα τέθηκε επίσης για πρώτη φορά σε λειτουργία την Τρίτη από την περιφερειακή αρχή μεταφορών.

Οι επισκέπτες του Παρισιού θα ενθαρρύνονται να χρησιμοποιούν την εφαρμογή “Transport public Paris 2024”, η οποία θα τους καθοδηγεί στους ολυμπιακούς προορισμούς χρησιμοποιώντας πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την κυκλοφορία και τον αριθμό των χρηστών.

Οι προγραμματιστές δήλωσαν ότι οι προτεινόμενες διαδρομές δεν θα είναι απαραίτητα “οι συντομότερες ή οι ταχύτερες”, αλλά θα είναι οι καταλληλότερες και θα διασφαλίζουν ότι οι ταξιδιώτες θα μοιράζονται μεταξύ διαφορετικών επιλογών μεταφοράς.

Ο υπερπληθυσμός στο δίκτυο του μετρό στο Παρίσι δημιουργεί ιδιαίτερη ανησυχία ενόψει των Αγώνων, ενώ οι τοπικοί πολιτικοί έχουν παροτρύνει τους Παριζιάνους να περπατούν ή να χρησιμοποιούν ποδήλατα.

Οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι μετά από 100 χρόνια θα διεξαχθούν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου και θα ακολουθήσουν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες από τις 28 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα