Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: 30 χρόνια και η πόλη συνεχίζει να χορεύει

Διαβάζεται σε 14'
BOTIS SEVA_FAR FROM THE NORM_Until We Sleep_Credit_Tom Visser
BOTIS SEVA_FAR FROM THE NORM_Until We Sleep Tom Visser

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας είναι αφιερωμένο στην κίνηση και στους νέους που ακολουθούν τον δύσκολο δρόμο του χορού και γιορτάζει φέτος τα 30 του χρόνια– Όλο το πρόγραμμα

30 χρόνια συμπληρώνει φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ένα φεστιβάλ που είναι συνώνυμο με την άνθιση του σύγχρονου χορού στην Ελλάδα. Από το 1995 μέχρι σήμερα τροφοδοτεί το κοινό με έργα αφιερωμένα στην ποιητικότητα του ανθρώπινου σώματος, φιλοξενώντας δημιουργούς που γράφουν την ίδια την ιστορία του σύγχρονου χορού.

30 ολόκληρα καλοκαίρια η πρωτεύουσα της Μεσσηνίας δε σταματά να χορεύει και να αποτελεί παγκόσμιο πόλο έλξης και για αυτό η φετινή συνέντευξη Τύπου είχε εορταστικό χαρακτήρα και δεν έλειπε κανείς. Εκεί ήταν σύσσωμο το Υπουργείο Πολιτισμού, η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και ο Υφυπουργός Χρίστος Δήμας, αλλά και ο Δήμαρχος Καλαμάτας και ο Περιφερειάρχης Μεσσηνίας.

Από τα 30 χρόνια του Φεστιβάλ δεν θα μπορούσε να λείπει η “ψυχή” του, η επί 21 χρόνια πρώην καλλιτεχνική του διευθύντρια Κατερίνα Μαραγκοπούλου, η γυναίκα που του έδωσε διεθνείς διαστάσεις.

PATRICIA APERGI_AERITES DANCE COMPANY_The House of Trouble
PATRICIA APERGI_AERITES DANCE COMPANY_The House of Trouble Pinelopi Gerasimou

Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Αφιερωμένο στην κίνηση και στους νέους

Η Λίντα Kαπετανέα, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ ανέφερε χαρακτηριστικά πως “δεν μπορώ να φανταστώ τον σύγχρονο χορό στην Ελλάδα χωρίς το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Το Φεστιβάλ αποτελεί την ίδια την ιστορία του.
Ο θεσμός αυτός δημιουργήθηκε για να εμπνεύσει το κοινό και να το τροφοδοτήσει με ιστορίες ικανές να συμβάλλουν θετικά στα ζητήματα του συλλογικού και προσωπικού βίου. Δημιουργήθηκε επίσης για να γεννηθούν οι επόμενες γενιές καλλιτεχνών που θα υπηρετήσουν την τέχνη του σύγχρονου χορού. Μόνο δημιουργώντας τις επόμενες γενιές χορευτών αλλά και θεατών μπορεί να έχει μέλλον το Φεστιβάλ”.

Και συνέχισε αφιερώνοντας το Φεστιβάλστους καλλιτέχνες της κίνησης, αφιερώνεται σε όλους τους γενναίους ανθρώπους που αποφάσισαν να ακολουθήσουν τον δύσκολο δρόμο της τέχνης του χορού, ενάντια στο χρόνο και τη φθορά, υπηρετώντας μια από τις αρχαιότερες μορφές έκφρασης.

Το 30ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αφιερώνεται επίσης σε όλα τα παιδιά, εφήβους και νέους που έρχονται ίσως για πρώτη φορά σε επαφή με το χορό, που ήδη χορεύουν ή που ονειρεύονται μια μέρα να ανέβουν στη σκηνή. Αυτοί είναι το μέλλον”.

YOANN BOURGEOIS_Approche 17. Opening
YOANN BOURGEOIS_Approche 17. Opening Pascale Cholette

Το φετινό πλούσιο πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας έχει ως εξής:

MAIN STAGE – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Το 30ο ΔΦΧΚ ανοίγει το πρόγραμμά του στις 12 Ιουλίου με την παρουσίαση δύο έργων σε μία παράσταση από το Κρατικό Μπαλέτο της Έσσης, το οποίο φιλοξενείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το έργο Midnight Raga του σπουδαίου Γερμανού χορογράφου Marco Goecke και το έργο I’m afraid to forget your smile των Ολλανδών αδερφών Imre & Marne van Opstal.

Ο πολυβραβευμένος χορογράφος Marco Goecke, ο οποίος έχει παρουσιάσει περισσότερα από 60 εξαιρετικά έργα τα τελευταία χρόνια, φημίζεται για τον τρόπο με τον οποίο ερευνά το φάσμα της ανθρώπινης κίνησης. Το Midnight Raga, με αφετηρία του την κλασική ινδική μουσική, και ιδιαίτερα τις συνθέσεις του Ravi Shankar και τις βαριές ενδυμασίες από μπλε μετάξι, αποτελεί ένα έργο έντονων συναισθημάτων που ανιχνεύει τη λειτουργία της ανθρώπινης ψυχής.

Το δεύτερο μέρος, το I’m afraid to forget your smile των Imre & Marne van Opstal, κορυφαίων χορευτών των ΝDT που έχουν μετεξελιχθεί στους πιο περιζήτητους και πολύτιμους χορογράφους τους τα τελευταία χρόνια, αποτελεί ένα έργο κατάνυξης, μια ωδή στη θνητότητα και τη δύναμη της ανθρώπινης φύσης απέναντι στο θάνατο.

Οι δύο χορογράφοι χρησιμοποιούν την κίνηση και τη φωνή ως μέσο συμπόρευσης αλλά και αντίθεσης για τους έξι χορευτές τους, οι οποίοι συνοδεύονται επί σκηνής από χορωδιακή μουσική για να μιλήσουν για τη στιγμή της αναχώρησης από τη ζωή. Τη μουσική της παράστασης θα ερμηνεύσει ζωντανά η διεθνώς βραβευμένη χορωδία Melifono Extended υπό τη διεύθυνση της Αθανασίας Κυριακίδου, σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

Ακολουθεί στις 17 Ιούλιου το έργο The House of Trouble / Ο Οίκος της Ταραχής της σπουδαίας και πάντα ανήσυχης Πατρίσιας Απέργη, που παρουσιάζεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξωστρέφεια» της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Το νέο έργο της Ομάδας Χορού Αερίτες επιθυμεί να συνομιλήσει με την έννοια της ταυτότητας μέσα από τη βία που ο καθένας μπορεί να υποστεί ή και να ασκήσει, προκειμένου να προσδιορίσει τον εαυτό, τον κόσμο και την ελευθερία του.

Πρόκειται για έναν ύμνο στον άνθρωπο, στις επιλογές του, στη διαφορετικότητα και στον αυτοπροσδιορισμό. Είναι η έναρξη ενός show που φτιάχνεται προκειμένου να θαυμάσουμε το διαφορετικό, που τολμάει να βάζει στο κέντρο του προβολέα ό,τι δεν αποτελεί «μέσο όρο» και που υπάρχει για να μας θυμίζει το μεγαλείο και την ομορφιά κάθε σώματος, κάθε ύπαρξης.

Στις 20 Ιουλίου, για δεύτερη φορά μετά την πρώτη του εμφάνιση στην Καλαμάτα απ’ όπου ξεκίνησε την παγκόσμια περιοδεία του έργου BKLDOG ο βραβευμένος με βραβείο Olivier Βρετανός χορογράφος Botis Seva και η ομάδα του Far From Τhe Norm επιστρέφουν στο Φεστιβάλ για να παρουσιάσουν το πιο πρόσφατο έργο τους Until We Sleep.

O Βotis Seva, o πιο επιδραστικός καλλιτέχνης στο σύγχρονο χορό σήμερα, αποτελεί φαινόμενο καλλιτέχνη απεριόριστης συναισθηματικής νοημοσύνης, πρωτοποριακής, απαιτητικής και εξαντλητικής σωματικότητας αλλά και απαράμιλλης εργατικότητας που εμπνέει τις σύγχρονες γενιές χορευτών και χορογράφων.

Στο ατμοσφαιρικό έργο Until We Sleep παρακολουθούμε τον εφιάλτη μιας μοναχικής γυναίκας υπό την πίεση του ηγετικού της ρόλου να οδηγεί μια περιπλανώμενη κοινότητα μέσα από αλλεπάλληλες δοκιμασίες. Το Until We Sleep ζυγίζει την ελπίδα έναντι του βάρους της ευθύνης. Ωστόσο, μέσα σε αυτήν τη σύγκρουση, υπάρχει μια ευαισθησία που επιτρέπει τη γέννηση νέας ζωής.

BLACK BOX – ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Στο Black Box φιλοξενούνται 5 παραγωγές, 2 Ελλήνων και 3 ξένων χορογράφων.
Το πρόγραμμα του Black Box ανοίγει στις 12 Ιουλίου η Αθανασία Κανελλοπούλου με την παγκόσμια πρεμιέρα του έργου της Two — Matters of Existence. Το νέο χορογραφικό έργο της Αθανασίας Κανελλοπούλου είναι το δεύτερο μέρος της τριλογίας A few moments of gaze που εστιάζει στο γυναικείο βλέμμα.

Στις 13 και 14 Ιουλίου ακολουθεί το έργο TERRANOVA | hidden link του Ιταλού χορογράφου Diego Tortelli και της Γερμανίδας δραματουργού Miria Wurm. Ένα έργο αφιερωμένο στη μη λεκτική επικοινωνία εμπνευσμένο από τα μυκήλια που επιτρέπουν στα φυτά να επικοινωνούν μεταξύ τους από μεγάλες αποστάσεις.

Ο διεθνώς καταξιωμένος Χάρης Γκέκας παρουσιάζει στις 16 Ιουλίου το σόλο THOUSAND / ΧΙΛΙΑ. Ο διεθνούς φήμης χορευτής και χορογράφος, του οποίου τα έργα έχουν παρουσιαστεί στα μεγαλύτερα θέατρα και φεστιβάλ της Ευρώπης, εμπνέεται από το φιλοσοφικό έργο ΧΙΛΙΑ ΠΛΑΤΩΜΑΤΑ των Gilles Deleuze και Felix Guattari. Εξερευνώντας τις έννοιες της επανάληψης και της διαφοροποίησης, το έργο ανιχνεύει την ικανότητα αποδοχής της προσωπικής μεταμόρφωσης και μιας άγνωστης ελευθερίας. Ποιες συνθήκες και ποιες θυσίες επιτρέπουν να κατακτηθούν αυτά τα πολυπόθητα ιδανικά;

JOSEF NADJ_Full Moon
JOSEF NADJ_Full Moon Theo Schornstein

Στις 18 και 19 Ιουλίου ακολουθεί η πολυαναμενόμενη παρουσίαση του αποχαιρετιστήριου έργου του θρυλικού πολύπλευρου Σέρβου καλλιτέχνη Josef Nadj με τίτλο Full Moon. Το έργο Full Moon, που θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Χορού του Montpellier τον Ιούνιο του 2024, συγκεντρώνει επτά χορευτές και μαζί τους τον Josef Nadj επί σκηνής.

Το έργο μέσα από το ρυθμό των σεληνιακών φάσεων, τον κόσμο της μαύρης αμερικανικής jazz, από τις αρχικές της μορφές των blues και των spirituals, αλλά και τη χρήση μαριονέτας, επιστρέφει στα κυρίαρχα σύμβολα του αφρικανικού πολιτισμού.

Στις 20 και 21 Ιουλίου το πρόγραμμα του Black Box ολοκληρώνεται με την ομάδα της βραβευμένης και ιδιαιτέρως δημοφιλούς στο κοινό της Καλαμάτας Καταλανής Lali Ayguadé, η οποία παρουσιάζει το έργο Runa. Δύο άνθρωποι ερευνούν τα ερείπια σε ένα χαοτικό τοπίο προσπαθώντας να φανταστούν ξανά αυτό που κάποτε υπήρξε. Είμαστε όντα που διαμορφώνονται από το σκληρό πέρασμα του χρόνου.

Με το σύμβολο αυτό χαραγμένο στο μυαλό μας, πώς συνεχίζουμε; Το έργο αναδεικνύει την ομορφιά του εύθραυστου παρελθόντος και αναζητά αυτό το ελάχιστο που απομένει για εμάς στο παρόν. Το έργο παρουσιάζεται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ισπανίας και του Ινστιτούτου Θερβάντες.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Στο πρόγραμμα της Κεντρικής Πλατείας της Καλαμάτας, στο καθιερωμένο ραντεβού στις 21:00, θα παρακολουθήσουμε συνολικά 11 υπαίθριες παραστάσεις από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες.

Από τις 12 μέχρι τις 20 Ιουλίου θα δούμε με σειρά εμφάνισης:

12.07: Το έργο APPROACH 17. OPENING του Yoann Bourgeois
13.07: Το ντουέτο των Edivaldo Ernesto  και Εύας Γεωργιτσοπούλου, PRESSURE WAVE
14.07: Το έργο ΔΙΑΦΑΝΗ της Μαρίας Φουντούλη και το έργο
RE B OU N D της Μαρίας Μανουκιάν
15.07: Το έργο ECSTATIC APORIA από το 2ο έτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης σε χορογραφία Χάρη Γκέκα
16.07: Tο έργο FANTASTIC, ISN’T IT? της Ελευθερίας Ηλιοπούλου και το έργο THE DANCE OF CHANGE του Peter Jasko
17.07: Το έργο ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΣΑΣ της Αλέγιας Παπαγεωργίου και της Μαρίας Μπρέγιαννη
19.07: Το έργο I USED TO WANT TO BE A SUPERHERO του Κώστα Phoenix & Chaotic Universe.
20.07: Tο έργο MODULUS OF RESILIENCE της Ηρώς Κόντη και το έργο LIGHEA του Thomas Martino.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο του προγράμματος εξακτίνωσης του Φεστιβάλ στην Πελοπόννησο με τίτλο ΧΟΡΟΣ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ που υλοποιείται φέτος για τέταρτη χρονιά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα παρουσιαστεί στις 13.07 και στις 15.07 σε δημόσιους χώρους των πόλεων της Τρίπολης και του Ναυπλίου το έργο APPROACH 17. OPENING του Γάλλου Yoann Bourgeois.

Στο πλαίσιο της σταθερής συνεργασίας του Φεστιβάλ με το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, στις 14.07 θα παρουσιαστεί στην Πύλο το έργο APPROACH 17. OPENING του Γάλλου Yoann Bourgeois σε συνεργασία με τον Δήμο Πύλου-Νέστορος, ενώ στις 21.07 θα παρουσιαστούν στην Navarino Agora, Navarino Waterfront της Costa Navarino τα έργα MODULUS OF RESILIENCE της Ηρώς Κόντη και LIGHEA από τον Thomas Martino.

Επίσης, στις 14.07 θα διοργανωθούν δύο εργαστήρια κίνησης: ένα εργαστήρι για γονείς και παιδιά από τη Βιτόρια Κωτσάλου στην Costa Navarino και ένα εργαστήρι κίνησης για ενήλικες άνω των 50 ετών από την Πηνελόπη Μωρούτ στο Μουσείο Πάνου & Ηλία Ηλιόπουλου στα Φιλιατρά.

Η εκδήλωση Αrt within One φέτος θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Flux Laboratory Athens. H εκδήλωση, η οποία ξεκίνησε πριν τρία χρόνια και είχε μεγάλη ανταπόκριση σε κοινό και καλλιτέχνες, θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 18.07. Οι συμμετέχοντες καλούνται μέσα από μια διαδικασία ζωντανής μάχης να συνομιλήσουν χορευτικά με τους συναδέλφους τους και να δείξουν στην καλλιτεχνική κοινότητα την προσωπική τους προσέγγιση στην κίνηση μέσα σε ένα λεπτό ενώ το κοινό αναδεικνύει τον αγαπημένο του χορευτή/χορεύτρια.

Tο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας συνεργάζεται για πέμπτη συνεχή χρονιά με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης το οποίο διοργανώνει στο Φουαγιέ του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, στις 15 Ιουλίου, εικαστικό εργαστήρι με τίτλο Δώσε ρυθμό στη γλυπτική. Σε αυτό το εργαστήρι που εμπνέεται από το σώμα ως μέσο έκφρασης, οι κινήσεις του χορού μετατρέπονται σε δυναμικά γλυπτά. Τα παιδιά, υπό την καθοδήγηση της Βίβιαν Εμμανουηλίδου και της Δάφνης Κουρή, θα δημιουργήσουν μια γλυπτική εγκατάσταση εμπνεόμενα από σκηνές της καθημερινής ζωής στην αρχαιότητα, όπως αποτυπώνονται στα πήλινα αγγεία των μόνιμων εκθέσεων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, παρατηρώντας τις μορφές των χορευτών και τον τρόπο που αποδίδονται οι κινήσεις τους.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

To εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει

  • Το ετήσιο πρόγραμμα Keep Dancing για μαθητές χορού της Καλαμάτας σε συνεργασία με τη Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας,
  • Το εντατικό πρόγραμμα για επαγγελματίες κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ,
    Και εργαστήρια χορού και κίνησης για το ευρύ κοινό όλων των ηλικιών και τα άτομα με αναπηρία κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Το πρόγραμμα επαγγελματικής εκπαίδευσης που θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ αποτελείται από 3 σεμινάρια και 2 masterclasses, τα οποία θα καλύψουν συνολικά 52 ώρες διδασκαλίας.

Ειδικότερα τα σεμινάρια, τα οποία θα λάβουν χώρα στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, είναι τα εξής:

  • Depth Movement (27 ώρες) με τον Edivaldo Ernesto από τις 12 έως τις 21 Ιουλίου.
  • Deep Movement consciousness (15 ώρες) με τον Peter Jasko  από τις 14 έως τις 19 Ιουλίου.
  • Ρεπερτόριο Akram Khan με την Ελπίδα Σκούρου (6 ώρες) στις 12 και 13 Ιουλίου.
  • Masterclass αυτοσχεδιασμού Fighting Monkey practice (2 ώρες) από τη Λίντα Καπετανέα στις 20 Ιουλίου.
  • Masterclass (2 ώρες) από τους Far From the Norm την ομάδα του Botis Seva [Μπότις Σίβα] στις 21 Ιουλίου.

Τα εργαστήρια για το κοινό περιλαμβάνουν ένα εργαστήρι για παιδιά και εφήβους, ένα για γονείς και παιδιά, ένα για άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών και ένα σεμινάριο για ΑμεΑ, και είναι τα εξής:

  • O κόσμος στα πόδια μας – Εργαστήρι χορού και χορογραφίας για παιδιά και εφήβους από την Βιτόρια Κωτσάλου, από τις 5 έως τις 9 Ιουλίου στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.
  • Μεταξύ – Εργαστήρι χορού για γονείς και παιδιά από την Βιτόρια Κωτσάλου στις 6 και 7 Ιουλίου στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.
  • Εργαστήρι κίνησης «50+» από την Πηνελόπη Μωρούτ για ενήλικες. Από τις 5 έως τις 9 Ιουλίου στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.
  • Εργαστήρι χορού για ΑμεΑ από την Βενετσιάνα Καλαμπαλίκη και την Ειρήνη Κουρούβανη, από τις 12 έως τις 14 Ιουλίου, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης Καλαμάτας (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Ημερομηνία έναρξης προπώλησης εισιτηρίων: Τετάρτη 22 Μαΐου 2024
Προπώληση εισιτηρίων με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα:
Ηλεκτρονικά: https://www.ticketmaster.gr/search.html?category=Dance

ΜΑΙΝ STAGE – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ (12-13/07 & 20-21/07)
Κανονικό εισιτήριο / α’ ζώνη: €24,00
Μειωμένο εισιτήριο / α’ ζώνη: €18,00
Περιορισμένης ορατότητας / β’ ζώνη: €10,00

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024
Γενική είσοδος: €15,00

Η έκδοση μειωμένων εισιτηρίων καθώς και η είσοδος με αυτά στο θέατρο γίνεται με την επίδειξη του αντίστοιχου απαραίτητου νόμιμα θεωρημένου δικαιολογητικού (φοιτητική κάρτα, κάρτα πολιτισμού, κάρτα ανεργίας, κάρτα Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, κάρτα Σωματείου Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού, κάρτα ΑμεΑ).

BLACK BOX – ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Γενική είσοδος: €15,00

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Κόστος συμμετοχής σε 3 σεμινάρια & 2 masterclasses & 1 dance battle: €400,00
Εγγραφές και πληροφορίες: [email protected]
Η εγγραφή ολοκληρώνεται μόνο με την καταβολή του ποσού συμμετοχής.
Επιστροφή χρημάτων δεν γίνεται δεκτή.
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων.
Οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια έχουν ειδική έκπτωση
για όλες τις παραστάσεις του Φεστιβάλ.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
Εγγραφές και πληροφορίες: [email protected]
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα