Το Εθνικό Θέατρο εγκαλεί τους εργαζομένους του για τις στάσεις εργασίας

Το Εθνικό Θέατρο εγκαλεί τους εργαζομένους του για τις στάσεις εργασίας

"Να αναλογιστούν τις ευθύνες τους" καλούν σε κοινή ανακοίνωσή τους Στάθης Λιβαθινός και Θανάσης Παπαγεωργίου τους εργαζομένους του Εθνικού Θεάτρου

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα, Σάββατο, η διοίκηση και η καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου καλεί τους εργαζόμενους της πρώτης κρατικής σκηνής οι οποίοι έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας για σήμερα από τις 19.00 έως τις 23.00 «να αναλογιστούν την ευθύνη τους» και «να καταλάβουν ότι όταν ο θεατής φτάσει στο Θέατρο και το βρει κλειστό, δεν τιμωρείται κανείς άλλος πέρα από τον ίδιο τον θεατή».

«Καμία Διοίκηση δεν μπορεί να απαντήσει σε ερωτήματα όταν της θέτουν διλήμματα με τη μορφή απειλής» τονίζουν.

Στην ανακοίνωση, την οποία συνυπογράφουν ο πρόεδρος του ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου Στάθης Λιβαθινός, και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Θανάσης Παπαγεωργίου αναφέρουν επίσης: «Θεωρούμε τους λόγους, για τους οποίους αποφασίστηκε μία ακόμη στάση εργασίας ώστε να μην γίνουν οι τελευταίες παραστάσεις ενός έργου, εντελώς προσχηματικούς. Για αυτό καλούμε τους εργαζόμενους να μη συμμετάσχουν σε αυτή τη στάση εργασίας. Η Διοίκηση του Θεάτρου, το ΔΣ και ο καλλιτεχνικός διευθυντής ήταν και είναι έτοιμοι να υπογράψουν τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με τους εργαζόμενους αποδεχόμενοι όλα τα αιτήματά τους. Το ΔΣ του ΣΕΕΘ, εντελώς καταχρηστικά, αρνήθηκε ξανά, μόλις χθες, όταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής τους κάλεσε να υπογράψουν, συνδέοντας άστοχα και άκαιρα την υπογραφή αυτή με άλλες απαιτήσεις».

Σε άλλο σημείο επισημαίνουν ότι « Η διοίκηση του Εθνικού Θεάτρου τηρεί την αρχή της ίσης μεταχείρισης των εργαζομένων, δεν προκρίνει την εργολαβοποίηση εργασιών, διατηρεί τις θέσεις εργασίας, τηρεί τους κανόνες υγείας και ασφάλειας σε αντίθεση με τα όσα αναληθώς δηλώνει το ΣΕΕΘ».

Και καταλήγουν: «Πιστεύουμε ότι σε κάθε εργαζόμενο του Εθνικού Θεάτρου θα πρυτανεύσει η λογική και το συμφέρον του που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την παραγωγή. Και παραγωγή στο Θέατρο είναι η παράσταση και τίποτα άλλο. Καμία παράσταση δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται σαν όπλο διεκδίκησης αιτημάτων, πόσο μάλλον όταν τα βασικά αιτήματα έχουν επιλυθεί με τον καλύτερο, για τον εργαζόμενο, τρόπο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Λιβαθινός στο Ραδιόφωνο 24/7: Οφείλω να παραδώσω ένα υγιές Εθνικό Θέατρο

Ακύρωση παραστάσεων στο Εθνικό Θέατρο λόγω απεργίας

Στάση εργασίας στο Εθνικό Θέατρο την Πέμπτη 27 Απριλίου

SHARE:

24Media Network