Ζεράρ Ντεπαρντιέ: 13 γυναίκες τον καταγγέλλουν για σεξουαλική παρενόχληση

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: 13 γυναίκες τον καταγγέλλουν για σεξουαλική παρενόχληση
Gerard Depardieu AP Photo/Kai-Uwe Knoth

Δεκατρείς γυναίκες καταγγέλλουν ανεπιθύμητα αγγίγματα και άσεμνα σεξουαλικά σχόλια από τον Γάλλο ηθοποιό, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, μεταξύ 2004 και 2022.

Με νέες καταγγελίες 13 γυναικών για σεξουαλικά παρενόχληση βρίσκεται αντιμέτωπος ο ηθοποιός, Ζεράρ Ντεπαρντιέ (Gérard Depardieu).

Οι γυναίκες μίλησαν στον γαλλικό ερευνητικό ειδησεογραφικό ιστότοπο “Médiapart”, στο πλαίσιο πολύμηνης έρευνας για τον Γάλλο αστέρα του κινηματογράφου, με την έκθεση του ιστοτόπου να περιγράφει λεπτομερώς πολυάριθμες περιπτώσεις άσεμνων σχολίων και ανάρμοστων πράξεων από τον Ντεπαρντιέ σε κινηματογραφικά και τηλεοπτικά πλατό μεταξύ 2004 και 2022, όπως στα γυρίσματα των ταινιών “Big House”, “Dumas” και της αστυνομικής σειράς του Netflix, “Marseille”.

Σύμφωνα με την έκθεση, η συμπεριφορά του διάσημου ηθοποιού ακολουθούσε ένα κοινό μοτίβο, που περιελάμβανε ανεπιθύμητα αγγίγματα νεαρών ηθοποιών, μακιγιέρ ή τεχνικού προσωπικού, καθώς και άσεμνα σεξουαλικά σχόλια.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα άλλα μέλη του συνεργείου αγνοούσαν ή ανέχονταν τη συμπεριφορά του ηθοποιού, συχνά γελώντας: “Δεν πειράζει, είναι απλά ο Ζεράρ!”.

Η “Médiapart” δήλωσε ότι επικοινώνησε με 20 παραγωγούς και σκηνοθέτες, που συμμετείχαν στις σχετικές παραγωγές, αλλά μόνο 11 απάντησαν. Από αυτούς, όλοι εκτός από έναν -τον Fabien Onteniente, σκηνοθέτη της ταινίας «Disco» του 2008- δήλωσαν ότι δεν είχαν δει ή ακούσει τίποτα απρεπές και ότι δεν είχαν ενημερωθεί για την υποτιθέμενη συμπεριφορά εκείνη τη στιγμή.

Ο Onteniente, ωστόσο, δήλωσε ότι είχε προειδοποιηθεί από τον υπεύθυνο κάστινγκ, στα γυρίσματα της ταινίας “Disco”, ότι ο Ντεπαρντιέ “τα έπαιρνε βαριά με τα κορίτσια”. Όταν άκουσε παρόμοιους ισχυρισμούς κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του “Turf”, ήρθε αντιμέτωπος με τον ηθοποιό. “Του είπα: “Μην το ξαναρχίσεις αυτό, τελείωσε! Συμπεριφέρσου καλά””, δήλωσε ο Onteniente.

Από την πλευρά του, ο Ντεπαρντιέ αρνήθηκε να σχολιάσει την έρευνα, αλλά, μέσω του δικηγορικού του γραφείου αρνήθηκε οποιαδήποτε εγκληματική συμπεριφορά.

Υπενθυμίζεται ότι το 2018, στον απόηχο του κινήματος #MeToo, η Γαλλίδα ηθοποιός, Charlotte Arnould, κατέθεσε μήνυση για βιασμό εναντίον του Ντεπαρντιέ. Κατηγόρησε τον ηθοποιό, ο οποίος ήταν στενός φίλος του πατέρα της, ότι τη βίασε και της επιτέθηκε σεξουαλικά δύο φορές στην έπαυλή του στο Παρίσι το καλοκαίρι του 2018, αφού πήγε σε αυτόν για συμβουλές υποκριτικής. Αν και ο ηθοποιός προσπάθησε η υπόθεση να μην φτάσει στις δικαστικές αίθουσες, τελικά δεν τα κατάφερε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα