Οι "πολιτοφύλακες" ετοιμάζονται για καταστάσεις χάους

Οι "πολιτοφύλακες" ετοιμάζονται για καταστάσεις χάους

Συνέντευξη έδωσε ο επικεφαλής της Πατριωτικής Πολιτοφυλακής, μετά τον ντόρο που δημιουργήθηκε. Διαβάστε τι είπε και πως εξήγησε τη στάση της ομάδας

Με μία ιδιαίτερα μεγάλη αλλά και επεξηγηματική σε πολλά σημεία συνέντευξη, ο επικεφαλής της "Πατριωτικής Πολιτοφυλακής" επιχειρεί να καταστήσει ξεκάθαρους τους λόγους ύπαρξης της πολιτοφυλακής, τους σκοπούς της, αλλά και να φωτίσει σκοτεινά σημεία.

Σημειώνεται πως λίγες ημέρες πριν είχε δημιουργηθεί σάλος με τα δημοσιεύματα για την ύπαρξη της συγκεκριμένης αλλά και άλλων παρόμοιων ομάδων.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα 99.5", ο κ. Ανεστόπουλος σπεύσει να καθησυχάσει τονίζοντας ότι η εκπαίδευση των πολιτοφυλάκων "δεν γίνεται με πραγματικά όπλα αλλά ούτε με σφενδόνες" και διευκρινίζει:

"Είναι μια, ευρέως, γνωστή μεθοδολογία με τα όπλα airsoft. Αυτή τη στιγμή παντού σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν εκατοντάδες ομάδες πολιτοφυλακής που εκπαιδεύονται με αυτό το τρόπο. Είναι όπλα τρίτης γενιάς αερίου και ηλεκτρικά και εκτοξεύουν απλές πλαστικές μπίλιες»'.

Ο ίδιος εξηγεί - αιτιολογεί γενικότερα την ύπαρξη της ομάδος αυτής, κάνοντας λόγο για τακτική των εφέδρων.

"Εδώ και πάρα πολλά χρόνια οι Έφεδροι έχουν αναπτύξει μια δυναμική που λέει ότι εκπαιδευόμαστε ακόμη και μετά το στρατό, για να διατηρήσουμε την προσωπική μας γνώση να αυξήσουμε τη στρατιωτική γνώση που διαθέτουμε, ώστε την ώρα που θα παρουσιαστεί κάποιος στο στρατό να είναι πιο πολύ έτοιμος".

'Ερχονται δύσκολες μέρες

Εντούτοις, η συνέχεια ακούγεται διαφορετική, καθώς όπως σημειώνει ο ίδιος, η Πατριωτική Πολιτοφυλακή ξεφεύγει από αυτό το πλαίσιο και "ακουμπάει" σε άλλα πεδία.

"Εμείς το πάμε ένα βήμα παραπέρα", υποστηρίζει ο κ. Ανεστόπουλος.

"Θεωρούμε ότι έρχεται μια δύσκολη κατάσταση και σε κείνη τη δύσκολη κατάσταση, που ποτέ να μην έρθει κι αχρείαστοι να είμαστε, να μας βρει προετοιμασμένους. Είναι μια πρωτοβουλία παράπλευρη από τα σώματα ασφαλείας. Κάποιος που εκπαιδεύεται είναι πιο ικανός να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση".

Πάντως δεν προτρέπουν τα μέλη της ομάδας να πάρουν τα όπλα.

"Όχι εμείς δεν έχουμε καμία τέτοια πρόθεση. Δεν λέμε στα μέλη μας να πάρουν όπλα. Όταν θέλει κάποιος να εκπαιδευτεί σε πραγματικά πυρά τον προτρέπουμε να γραφτεί με όλες τις νόμιμες διαδικασίες, σε μια σκοπευτική λέσχη και να ακολουθήσει ότι του πουν εκεί. Εμείς απαγορεύουμε να φέρει κάποιος κυνηγετικό όπλο, ακόμη κι αεροβόλο με μεταλλικές μπίλιες. Επιτρέπουμε ό, τι επιτρέπει ο νόμος".

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, χιλιάδες είναι εκείνοι οι οποίοι εκπαιδεύονται στην Ελλάδα, στην οποία σημειώνει πως δεν επιτρέπεται η ελεύθερη χρήση στην εξάσκηση των όπλων.

"Αλλά να είστε σίγουροι ότι χιλιάδες άτομα, κάθε χρόνο, φεύγουν στη Βουλγαρία, στην Ουγγαρία, και σε άλλες χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης, όπου επιτρέπεται επί πληρωμή η εκπαίδευση σε οποιοδήποτε όπλο θέλει ο καθένας κι εκπαιδεύονται μια χαρά", τονίζει.

Επισημαίνει παράλληλα πως η χρεοκοπία δεν είναι απλώς πιθανή, είναι βέβαιη.

"Πάμε σε ερημικές περιοχές και βουνά κι εκεί τα τάγματα πολιτοφυλακής αποτελούμενα, κυρίως, από απόστρατους για να αναλάβουμε ένοπλη δράση αν, κι όταν, διασαλευτεί η Δημόσια Τάξη σε περίπτωση χρεοκοπίας της χώρας.

Εμείς ποντάρουμε σε μια κρίσιμη ώρα. Μόνο τότε θα ενεργοποιηθούμε. Το ποια είναι αυτή η κρίσιμη ώρα περιμένουμε κάποιο χάος . Ένα αντικειμενικό χάος. Η χρεοκοπία αναγκαστικά θα οδηγήσει σε άσχημες καταστάσεις στη χώρα μας. Όταν έρθει εκείνη η κρίση ώρα να είστε σίγουροι ότι κάθε Έλληνας σ αυτό τον τόπο θα έχει κι από ένα όπλο. Όπλα βρίσκονται την ώρα του πολέμου".

Συμμετοχή στις πορείες του Φλεβάρη

Ο κ. Ανεστόπουλος, παραδέχεται πως υπάρχει πολιτικό σκέλος της ομάδας το οποίο μάλιστα συμμετείχε στις πορείες της 12ης Φεβρουαρίου.

Τονίζει όμως ότι δεν υπήρξε συμμετοχή στα επεισόδια, πως δεν τους ενδιαφέρουν οι πορείες ούτε έχουν σχέση με την καταστολή διαμαρτυριών.

Εν ολίγοις, βρίσκονται σε ετοιμότητα για άλλες περιπτώσεις.

"Μας προκαλεί και μας ενοχλεί στο σημείο όπου κάποιος εγκληματίας εκμεταλλεύεται αυτή την ένταση του πληθυσμού, την πολιτική αγανάκτηση και πάει και κλέβει και πλιατσικολογεί. Αυτό αν το πολλαπλασιάσουμε επί χίλια καταλαβαίνετε για τι είδους χάους μιλάω.

Και καταλαβαίνετε γιατί τότε εάν η εγκληματικότητα φτάσει στο σημείο να ανοίγει κάθε κατάστημα κάποια στιγμή στην Ελλάδα.

Κι αν κάποιοι Ουτσεκάδες, Αυτονομιστές της Θράκης τολμήσουν να πάρουν τα όπλα, εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας και του λαού μου και του πληθυσμού μου ναι τότε θα κατεβούμε και μεις. Τότε αρχίζει η δική μας ώρα. Όχι μόνο η δική μας αλλά όλων των εφέδρων".

Και συνεχίζει:

"Βεβαίως να βλέπω τον Ουτσεκα η τον εγκληματία να χτυπάει με τα καλάσνικοφ τον πληθυσμό μου ή το οποιοδήποτε τμήμα αστυνομίας να μην επαρκούν οι δυνάμεις να ανταποκριθούν και εγώ θα κάτσω να περιμένω να με πυροβολήσει ο απέναντι.

Εφόσον δεν θα επαρκούν οι δυνάμεις ασφαλείας να αντιμετωπίσουν την κατάσταση θα αναγκαστούν να τραβήξουν οι κύριοι πολιτικοί το στρατό από τα σύνορα για να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση.

Είμαι αρμόδιος για την ασφάλεια της οικογένειας μου. Κι όταν κρίνω ότι η πολιτεία δεν μου διασφαλίζει την ασφάλεια μου θα πάρω και εγώ τα μέτρα που πρέπει".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οργανώνονται ομάδες πολιτοφυλακής στο διαδίκτυο

SHARE:

24Media Network