Άντε να δραπετεύσεις από τη φυλακή του ΑΝΤ1

default image

Για 2η συνεχόμενη χρονιά, το βραβείο "Golden Pen of Freedom" θα απονεμηθεί σε Κινέζο δημοσιογράφο, ο οποίος φυλακίστηκε για τα ρεπορτάζ του

Δημοσιογραφία

Για 2η συνεχόμενη χρονιά, το βραβείο ‘Golden Pen of Freedom’ της
WAN (World Association of Newspapers) θα απονεμηθεί σε Κινέζο δημοσιογράφο (Li Changqing) ο οποίος έκανε γνωστό στο κοινό το ξέσπασμα δάγγειου πυρετού στη χώρα του. Ασφαλώς στην Κίνα απαγορεύεται να γνωστοποιείς τέτοια πράγματα και αυτό του στοίχισε 3 χρόνια φυλακή. Το βραβείο για το 2007 το είχε πάρει ο Shi Tao που μιλούσε για κυβερνητική διαφθορά και που επίσης είναι στη φυλακή αφού η Yahoo είχε δώσει τα στοιχεία του στις κινεζικές αρχές.

Πρωτοσέλιδο της ημέρας

Το Goal για την καταπληκτική πορεία της Εθνικής μας.

Σινεμά
Τα νέα από το περίφημο φιλμ που ετοιμάζει ο J.J. Abraams, ‘ Cloverfield ‘, είναι το τρέιλερ που δόθηκε στη δημοσιότητα. Επίσης δείτε και αυτά τα δύο μπλογκ ( ένα , δύο ) που έχουν ενδιαφέροντα στοιχεία για την πολυαναμενόμενη ταινία.

google.gr
Ιδού η λίστα με το τοπ-15 των αναζητήσεων του Οκτωβρίου:
Greece
DUCATI
mazda rx7
Jennifer Aniston
le monde
puma shoes
solar system
papandreou
ΛΑΜΙΑ
all star shoes
africa
fractals
atlas
ΛΟΝΔΙΝΟ
pontos

Στις 3 Οκτωβρίου γράφαμε…
Αποκλειστικό
Σύμφωνα με πληροφορίες (sic) οι “μεγάλες” ευρωπαϊκές χώρες βαρέθηκαν να χάνουν στο διαγωνισμό της Eurovision και αποφάσισαν να αλλάξουν τους κανόνες. Οι ημιτελικοί πλέον αναμένεται να είναι δυο από ένας που είναι τώρα, έτσι ώστε να διασπάσουν τα λόμπι των χωρών της Βαλτικής και των χωρών από τη πρώην Γιουγκοσλαβία. Για Ελλάδα – Κύπρο δεν είπαν τίποτα (χαχα). Οι Μ. Βρετανία, Γερμανία, Ισπανία και Γαλλία λέγεται πως θα περάσουν απευθείας στον τελικό (ότι να ‘ναι δηλαδή).

Να λοιπόν και τα επίσημα:
Οι 4 μεγάλοι που λέγαμε περνούν όντως απευθείας στον τελικό, μαζί με την περυσινή νικήτρια Σερβία, ενώ οι υπόλοιπες χώρες θα χωριστούν σε 6 γκρουπ ώστε να σπάσουν οι γνωστές συμμαχίες και θα διαγωνιστούν σε 2 ημιτελικούς. Από κάθε ημιτελικό θα προκύψουν 10 χώρες για να φτάσουμε στις 25 στον τελικό. Όλα τα παραπάνω έγιναν φυσικά για έχουν ελπίδες νίκης οι τέσσερις “μεγάλες” χώρες που τα τελευταία χρόνια έχουν πατώσει. Εμείς πάντως είμαστε με την Ιταλία.

Μουσική
Παρότι μισούμε τις λίστες που ονομάζονται ‘100 μπλα μπλα πριν πεθάνεις’, η συγκεκριμένη μοιάζει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Είναι από τη Guardian και ονομάζεται ‘1000 άλμπουμ που πρέπει να ακούσεις πριν πεθάνεις’. Ιδού .

Διαφήμιση
Τη Δευτέρα στις 21.30, στον κινηματογράφο Όπερα 1 Odeon (Ακαδημίας 57), η Ένωση Εταιριών Διαφήμισης – Επικοινωνίας (ΕΔΕΕ) θα πραγματοποιήσει Βραδιά Διαφήμισης, προβάλλοντας ορισμένες από τις καλύτερες διαφημιστικές ταινίες του κόσμου. Ασφαλώς θα παρευρεθεί και ο γκουρού της διαφήμισης, Adartist . Λεπτομέρειες εδώ .

ALPHA
Η εκπομπή ‘Αλλαξέ το’ με το Σπύρο Σούλη μετακομίζει. Πλέον θα μεταδίδεται κάθε Κυριακή στις 14.30.

ALPHA2
Την ίδια ώρα αλλά το Σάββατο, η εξαιρετική εκπομπή του Χρίστου Βασιλόπουλου, ‘Μηχανή του Χρόνου’, θα φέρει στη μικρή οθόνη το θέμα ταμπού, ‘Τα Παιδιά του Εμφυλίου’.

Prison Break
Θα το φέρει ο ΑΝΤ1 στη χώρα μας τον Ιανουάριο. Καλή τύχη…

Θεματική βραδιά

Σήμερα Πέμπτη στις 22.00, η εκπομπή της ΕΤ1 προσεγγίζει το θέμα ‘Πειραματόζωα Πολέμου’. Ο Στέλιος Κούλογλου θα παρουσιάσει ντοκιμαντέρ σχετικά με τα πειράματα που γίνονται σε στρατιώτες, από το Β’ ΠΠ και το Βιετνάμ, μέχρι τη Γιουγκοσλαβία, το Λίβανο και τον Κόλπο.

Νέες κινηματογραφικές ταινίες
Resident Evil: Extinction – Το τρίτο μέρος της σειράς με τη Μίλα Γιόβοβιτς στον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Beowulf – Καταπληκτικό animation σχετικό με το μύθο του ομώνυμου ήρωα.
Η Οντέτ στα άστρα – Γαλλική κομεντί.
Ο θυρωρός της νύχτας – Η επανέκδοση της εργάρας του 1974 με τους Σάρλοτ Ράμπλινγκ, Ντερκ Μπόγκαρντ.

Συναυλία
Αύριο το βράδυ εμφανίζονται στο Gagarin 205 οι Βρετανοί Puressence . Για κάποιο περίεργο λόγο δεν έκαναν επιτυχία στη χώρα τους, αλλά το ελληνικό κοινό τους λατρεύει. Δείτε και ακούστε εδώ τραγούδια τους.

Σαν σήμερα
Στις 22 Νοεμβρίου του 1963, δολοφονήθηκε ο JFK. Θεωρίες συνωμοσίας, εδώ .

Φωτό της ημέρας
Στιγμιότυπο από την ‘Παγκόσμια Έκθεση Γλυπτών από Άμμο’ στην Ταϊλάνδη

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα