Τι κάνει σήμερα ο Salt Bae

Διαβάζεται σε 4'
Τι κάνει σήμερα ο Salt Bae
O Salt Bae φλέρταρε με την καταστροφή, αλλά ζει και βασιλεύει. AP Photo Steven Senne

Ο Nusret Gökçe (γνωστός ως Salt Bae) εξαργύρωσε με εκατομμύρια μια viral στιγμή του, το 2017. Μετά φλέρταρε με την καταστροφή. Πού βρίσκεται τώρα.

Δεν υπάρχει περίπτωση να ζεις σε αυτόν τον πλανήτη, να έχεις πρόσβαση στo Internet ή να έβλεπες Survivor όταν έκανε ρεκόρ τηλεθέασης και να μην ξέρεις τον Σουλτάνο του Αλατιού (Salt Bae).

Ο Nusret Gökçe έγινε συνώνυμο το viral, για τον τρόπο που έριχνε αλάτι στα κρέατα που έψηνε. Οι πιθανότητες είναι να έχεις δοκιμάσει κι εσύ τη μέθοδο του είναι πάρα πολλές. Ίσως να το κάνεις, μια στο τόσο, και τώρα.

Mια viral στιγμή το 2017 ήταν αρκετή για να κάνει τον ταπεινό κρεοπώλης από το Καντίκιοϊ της Κωνσταντινούπολης, επιχειρηματία (ιδιοκτήτη της Nusret UK Limited), με έσοδα πολλών εκατομμυρίων. Το 2024 υπήρχαν 31 Nurs-Et σε όλον τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου αυτού στη Μύκονο.

Η ατραξιόν σε όλα, ήταν ο ιδιοκτήτης που διαχειριζόταν και σέρβιρε στους μεγαλύτερους celebrities του κόσμου, τα καλύτερα κρέατα.

Σχετικό Άρθρο

Όπως φάνηκε, όσο πιο γνωστός γινόταν ο Salt Bae, τόσο “έριχνε” την ποιότητα των κρεάτων που σέρβιρε και τόσο πιο πολύ έχανε την επαφή με την πραγματικότητα, αφού ζούσε στο κεφάλι του. Πίστεψε πως ήταν ο μεγαλύτερος celebrity του πλανήτη και τελικά έζησε ό,τι είχε γράψει στο -προφητικό- post.

«Τα λεφτά έρχονται, τα λεφτά φεύγουν».

Υπάλληλοι του τον κατηγόρησαν πως έπαιρνε μερίδιο των tips, ενώ κατέθεσαν αγωγές για διακρίσεις και αντίποινα. κατηγορίες των υπαλλήλων του πως έπαιρνε μερίδιο των tips. Ορισμένοι πρώην υπάλληλοι ισχυρίζονται ότι τους ζητήθηκε να χρησιμοποιούν φθηνή διακόσμηση και να λένε ψέματα για την ποιότητα του κρέατος.

Ο ισόβιος αποκλεισμός του Salt Bae από τα γήπεδα

Το 2018 του ασκήθηκε δριμεία κριτική επειδή σέρβιρε ένα γεύμα στον ηγέτη της Βενεζουέλας Nicolás Maduro, εν μέσω της ανθρωπιστικής κρίσης στη Βενεζουέλα.

Το 2020 προστέθηκε στη λίστα των κακών στιγμών το λουκέτο που επέβαλε η υγειονομική αρχή της Βοστώνης στο εστιατόριο του που δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις που είχαν τεθεί, εν μέσω Covid. Αργότερα του ξαναέδωσαν άδεια λειτουργίας.

Είχαν ήδη αυξηθεί οι καταγγελίες για κακή ποιότητα κρεάτων που πρόσφερε, σε εξωφρενικές τιμές. Η πιο ταπεινωτική -και συνάμα ενδεικτική για το πόσο είχε “ξεφύγει“- στιγμή, ήταν μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου του 2022 (χρονιά που είχε έσοδα 18.5 εκατομμυρίων ευρώ).

Με κάποιον -άγνωστο έως τότε- τρόπο απέκτησε πρόσβαση στον αγωνιστικό χώρο, όπου άρχισε να ενοχλεί τους Αργεντίνους που μόλις είχαν γίνει πρωταθλητές.

Απαιτούσε φωτογραφίες, δάγκωνε τα μετάλλια τους και άρπαξε το τρόπαιο. Κάποια στιγμή με θράσος πήγε προς τον Μέσι, που τον απέρριψε επιδεικτικά, μπροστά σε όλον τον κόσμο.

Η FIFA ερεύνησε το γεγονός και του απαγόρευσε δια βίου, την είσοδο στις διοργανώσεις της.

Στις αρχές του 2024, εμφανίστηκαν αναφορές ότι το εστιατόριο του στο Λονδίνο έκλεινε τη θέρμανση παρά τα υψηλά κέρδη. Δεν φαινόταν δηλαδή, να είναι ο καλύτερος επαγγελματίας και έτσι, ήλθε αντιμέτωπος με τις συνέπειες της αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς του, που σαφέστατα είχε επηρεαστεί από τη φήμη.

Ο Salt Bae έρχεται και στην Αθήνα

Το οικονομικό έτος είχε ζημιά 6.4 εκατομμυρίων ευρώ, που είχε να κάνει με το κλείσιμο εστιατορίων στις ΗΠΑ -πλην 2 εξαιρέσεων (Μαϊάμι και Νέα Υόρκη). Οι Αμερικανοί μπορεί να αρνήθηκαν να δίνουν 1.000 δολάρια για μια μπριζόλα, ωστόσο ο Salt Bae εξακολουθεί να έχει πελάτες στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική.

Από τα 31 εστιατόρια που είχε τότε, έχουν κλείσει 5 στις ΗΠΑ, ενώ άνοιξε δυο νέα στην Τουρκία. Συνολικά λοιπόν, λειτουργούν 28 “παιδιά” του (τα 13 είναι στη χώρα του). Το 2025 έκανε opening σε Μιλάνο και Ίμπιζα. Ακολουθεί το Μέξικο Σίτι, η Ρώμη, το Παρίσι και η Αθήνα.

Η σύντομη απάντηση λοιπόν, στην ερώτηση τι κάνει ο Salt Bae σήμερα είναι “ζει και βασιλεύει”, όπως αποκαλύπτει και δημοσίευμα του PR Newswire. Γράφτηκε ότι “γλίτωσε την καταστροφή, κόβωντας τα άρρωστα κλαδιά και φυτεύοντας καινούργια.

Παράλληλα, “έριξε” τις τιμές, ανακαίνισε τους χώρους που είχαν παραδοθεί στο χρόνο και έκανε focus στους VIP πελάτες, διατηρώντας φυσικά το προσωπικό του σόου.

Το εστιατόριο του Λονδίνου αρκεί ως παράδειγμα, για να δείξει την αλλαγή: από τα 5.4 εκατομμύρια ζημιάς του 2024, το 2025 έχει 1.9 εκατομμύρια κέρδη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα