Game of Thrones: Το μεγάλο μυστικό του Winterfell

default image

Η ιστορία του Winterfell. Πώς χτίστηκε, τι κρύβεται στα θεμέλειά του και γιατί πρέπει πάντα να υπάρχει ένας Σταρκ σ΄αυτό; ΠΡΟΣΟΧΗ! SPOILERS!! (Pics)

ΠΡΟΣΟΧΗ! SPOILERS!! ΠΡΟΣΟΧΗ! SPOILERS!! ΠΡΟΣΟΧΗ! SPOILERS!!

Το 8ο επεισόδιο του Game of Thrones, μπορεί να μην ήταν το καλύτερο που έχουμε δει, ωστόσο είχε επιτέλους τη δράση που αναζητούσαμε στα δυο προηγούμενα. Είδαμε τους παραγωγούς να δίνουν απαντήσεις και να προχωρούν τόσες ιστορίες ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα ο βάλτος των προηγουμένων να κινείται. Τώρα, το αν μας ικανοποίησαν οι εξελίξεις είναι μια άλλη ιστορία.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στο χθεσινό επεισόδιο είδαμε τους κλέφτες, που τόλμησαν να τα βάλουν με τους χωρικούς που ζούσε o “Σκύλος” να βρίσκουν τον θάνατο που τους άξιζε, είδαμε την Άρια Σταρκ να επιβιώνει και να βρίσκει την θεατρίνα, που της ξεπλήρωσε το ότι της είχε σώσει τη ζωή, φροντίζοντας τα τραύματά της.

 

Μεταφερθήκαμε στο King’s Landing, όπου είδαμε τη Σέρσεϊ να αναρωτιέται τι λάθος έχει κάνει με’ αυτό το παιδί, τον Τόμεν, τον οποίο δεν τον λες και ξεφτέρι, παρ’ όλα αυτά συνεχίζει να είναι ο βασιλιάς.

Ταξιδέψαμε αρκετά βόρεια για να δούμε ένα από τα ανεκπλήρωτα ειδύλλια της σειράς, αυτό μεταξύ της Μπριέν και του Τζέιμι. Οι δυο τους ήρθαν ξανά αντιμέτωποι στο Riverrun, όπου η Μπριέν πήγε για να πείσει τον Blackfish να βοηθήσει τους Σταρκ, δίνοντας τους στρατό. Από την άλλη, ο Τζέιμι είχε πάει από το προηγούμενο επεισόδιο για να πάρει πίσω το κάστρο.

 

Προς απογοήτευσή μας φαίνεται πως οι παραγωγοί, αλλά και ο Μάρτιν (ο συγγραφέας των βιβλίων) ανακάλυψαν τη σημασία της “διαπραγμάτευσης” και δεν είδαμε τη μάχη που περιμέναμε. Μάλλον, θα αποζημιωθούμε στο επόμενο επεισόδιο.

Και από το κρύο πήγαμε στη ζέστη και στη Meereen, όπου ο Τύριον αποχαιρετά τον Βάρυς, ο οποίος ξεκινά κάτι σαν μυστική αποστολή για να ανακαλύψει τι υπάρχει πέρα από το Westeros. Όταν επέστρεψε στο παλάτι άρχισε να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, δηλαδή να πίνει και να λέει αποτυχημένα ανέκδοτα με τη Μισάντει και το “Γκρι σκουλήκι”. Μέχρι που οι καμπάνες ήχησαν και ενημερώθηκαν πως οι άρχοντες έφταναν στην πόλη για να διεκδικήσουν τα συμφωνηθέντα από την συμφωνία που τους είχε κάνει. Και εκεί που ετοιμαζόμασταν για μάχη, εμφανίζεται η Ντενέρυς, η οποία έφτασε από το πουθενά,την τελευταία φορά την είχαμε αφήσει σε μια ερημική τοποθεσία να βγάζει λόγο μπροστά στους Ντοθράκι.

 

Έτσι, φτάνουμε στην τελευταία σκηνή του επεισοδίου, όπου βλέπουμε τη  καημένη θεατρίνα να δολοφονείται από το κορίτσι χωρίς όνομα, τη δολοφόνο του Πολυπρόσωπου θεού και την Άρυα να παλεύει για τη ζωή της, τρέχοντας παρά τους τραυματισμούς στην πόλη και κάνοντας άλματα που θα ζήλευαν και οι καλύτεροι κασκαντέρ. Στο τέλος του επεισοδίου είδαμε την επιστροφή της “βελόνας”, του σπαθιού της που έκοψε το κεφάλι του Waif και το τοποθέτησε στη θήκη με τα πρόσωπα στο ναό του θεού.

Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν περίμενε να πεθάνει η Άρυα, γιατί τόση εκπαίδευση δεν θα μπορούσε να πάει χαμένη, όπως αλήθεια είναι ότι κανείς δεν περίμενε να την αφήσει ο θεός να φύγει τόσο εύκολα από το Braavos. Η Σταρκ του ανακοίνωσε πως επιστρέφει στο σπίτι της, δηλαδή το Winterfell για το οποίο θα γίνει η μάχη μεταξύ των μπάσταρδων, Τζον και Ράμσεϊ.

Γιατί όμως είναι τόσο σημαντικό το Winterfell;

Το Winterfell, είναι ένα από τα παλαιότερα κάστρα των Επτά Βασιλείων. Το κάστρο μέχρι στιγμής έχει αλλάξει πολλά χέρια. Μετά τον Θάνατο του Νεντ Σταρκ, την βασιλεία ανέλαβε ο πρωτότοκος γιος του, Ρομπ, ο οποίος δεν στάθηκε πολύ τυχερός, καθώς τον είδαμε να πεθαίνει στον “Κόκκινο Γάμο”.

Μετά το κάστρο πέρασε στη κυριαρχία του Θήον, ο οποίος πρόδωσε τους Σταρκ σε μια προσπάθεια εντυπωσιασμού του πατέρα του και το κατέλαβε, όταν ο Ρομπ έλειπε και δεν υπήρχε αρκετός στρατός για να το υπερασπιστεί.

Η χαρά του, όμως, κράτησε λίγο, αφού μετά τη δολοφονία των Σταρκ ο άρχοντας Μπόλτον έστειλε τον μπάσταρδό του, Ράμσεϊ Σόνου, για να το κατακτήσει και ο τρελός τα κατάφερε, κάνοντας συμφωνία με τους στρατιώτες του Θήον, οι οποίοι τον πρόδωσαν και τον παρέδωσαν πακέτο.

Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στα χέρια του Μπόλτον, που ετοιμάζεται για επική μάχη με τους Σταρκ για χάρη του κάστρου του βορρά.

To κάστρο του Βορρά είναι τόσο σημαντικό όσο είναι και το Τείχος και τα δυο οικοδομήματα χτίστηκαν από τον Μπραν τον χτίστη, ωστόσο τα περισσότερα οικοδομήματά του έχουν χτιστεί πολύ μεταγενέστερα από τα θεμέλια του και το έδαφος πάνω στο οποίο χτίστηκε δεν ισοπεδώθηκε ποτέ, πράγμα που γεννά ερωτήματα.

Ας θυμηθούμε πως ο Μπράν έχτισε το Winterfell, όπως και το Τείχος, με τη βοήθεια των παιδιών του δάσους και των γιγάντων, επομένως το πρώτο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι γιατί προτίμησε να χτίσει ένα , σχετικά μικρό οικοδόμημα, από ένα πελώριο, όπως το Τείχος.

 

Η απάντηση, μάλλον, βρίσκεται κάτω από το κάστρο, καθώς ο Μπραν φαίνεται να χρησιμοποίησε όλη τη βοήθεια από τους συμμάχους του για να χτίσει το κομμάτι του κάστρου που οι κάτοικοί του δεν βλέπουν. Έχτισε δηλαδή τις κρύπτες.

Τι είναι οι κρύπτες;

Οι κρύπτες του Winterfell καταλαμβάνουν πολύ περισσότερο χώρο από τα κτίσματα στην επιφάνεια του εδάφους, καθώς αποτελούν τις “οικίες”- τάφους των εκλιπόντων Σταρκ.

 

Μάλιστα, στα βιβλία αναφέρεται πως όσο πιο βαθιά πηγαίνεις τόσο πιο παλαιοί είναι οι τάφοι στα θεμέλια του κάστρου, πράγμα που σημαίνει ότι ο Μπραν πρέπει να έχει σκάψει πολύ βαθιά για τη δημιουργία των πρώτων τάφων και οι κρύπτες πρέπει να έχουν επεκταθεί με τα χρόνια, καθώς ο αριθμός των νεκρών αυξάνονταν συνεχώς.  Κανείς δεν ξέρει πόσο βαθιά στη γη φτάνουν οι κρύπτες, ωστόσο μάθαμε γι’ αυτές από τον Τζον Σνόου, που εξομολογούνταν στον Σαμ τον φόβο του ότι μια μέρα θα χρειαστεί να πάει εκεί και έτρεμε στην ιδέα για το τι θα τον περίμενε.

Η σημασία του ονόματος του

Το Winterfell είναι τόσο παλιό, όσο ένα άλλο σημαντικό κάστρο το Storm’s End, (το τέλος της καταιγίδας), που χτίστηκε από τον πρώτο βασιλιά στην προσπάθειά του να προστατεύσει την οικογένειά του από τις φονικές καταιγίδες. Ο βασιλιάς έχτισε το κάστρο με τη βοήθεια των παιδιών του Δάσους και της μαγείας, έτσι αυτό κατάφερε να εκπληρώσει τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε.

Εκτιμάται, λοιπόν, πως και το Winterfell έχει χτιστεί για να εκπληρώσει έναν σκοπό, που συνάδει με το όνομά του, δηλαδή να βάλει τέλος στον χειμώνα. Γνωρίζουμε πως το τείχη του κάστρου δεν είναι χτισμένα μόνο με πέτρες, αλλά και με γερές δόσεις μαγείας, πράγμα που σημαίνει πως υπάρχει λόγος γι’ αυτό. Κάνοντας μιας σύντομη αναδρομή στο παρελθόν μαθαίνουμε, πως η Μεγάλη Νύχτα, όταν δηλαδή οι Άλλοι πρωτοήρθαν, διήρκεσε για μια γενιά και έληξε με τη Μάχη της Αυγής. Στο τέλος της μάχης, η Μεγάλη Νύχτα τελείωσε και μαζί μ’ αυτή και ο χειμώνας.

Βασιζόμενοι, λοιπόν, την θεωρία των Κόκκινων Ιερειών, ότι το αντίπαλο δέος του Θεού του Φωτός είναι ο Μεγάλος Άλλος, βασιλιάς του χειμώνα και των White Walkers, ο οποίος ηττήθηκε στη συγκεκριμένη μάχη, όπως και ο χειμώνας (winter fell) που τον συνόδευε, πηγαίνουμε σε μια σημαντική θεωρία.

Η συγκεκριμένη θεωρία θέλει τον Μπραν (τον χτίστη) να δημιούργησε την πρώτη κρύπτη πολύ  βαθιά στη Γη, προκειμένου να θάψει τον Μεγάλο Άλλο και να τον φυλακίσει, βάζοντας, μάλιστα, φρουρούς τους νεκρούς Σταρ, που πάντα θάβονταν με τα σπαθιά τους, προκειμένου να προστατέψουν τους ζωντανούς.

Τη συγκεκριμένη θεωρία επιβεβαίωσε η Μελισάνδρη στον Ντάβος.

Κάπως έτσι, καταλήγουμε στο ότι το Τείχος χτίστηκε για να κρατήσει τους Άλλους έξω, ενώ οι Κρύπτες για να κρατήσουν το κακό – τον βασιλιά μέσα, όλα αυτά φυσικά με τη βοήθεια της μαγείας και των νεκρών Σταρκ.

Οι Σταρκ πρέπει να θάβονται στο Winterfell και να ζουν πάντα στο κάστρο για να ενισχύουν τα μάγια που χρησιμοποιήθηκαν, τα οποία βασίζονται στο αίμα και είναι τα πιο ισχυρά.

Μπόνους το τρέιλερ του 9ου επεισοδίου:

(ΠΗΓΗ: Wikiwesteros)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα