Gamer και μοντέλο: “Δεν είμαι τσούλα, η κοινωνία είναι σεξιστική”

Gamer και μοντέλο: “Δεν είμαι τσούλα, η κοινωνία είναι σεξιστική”

Η Hylia Fawkes είναι μια εντυπωσιακή gamer. Καταγγέλλει πως άνδρες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της επιτίθενται για την εμφάνισή της. Στο σχολείο δεχόταν bullying ως "nerd και άσχημη".

Η Hylia Fawkes κάνει τη δική της καριέρα στην virtual reality πραγματικότητα του διαδικτύου.

Δηλώνει nerd, οπαδός των τατού (όπως θα δείτε στις φωτογραφίες της), είναι μοντέλο και ιδιαιτέρως ταλαντούχα στο να παίζει video games και να κάνει κριτικές για αυτά.

Η ίδια καταγγέλλει σεξισμό σε έναν χώρο ανδροκρατούμενο. Όντας Twitch streamer έχει δεχθεί πάμπολλα επιθετικά σχόλια για την εμφάνισή της. Η Αυστραλή Fawkes είναι Call of Duty expert και δηλώνει στο Unilad πως οι άνδρες “δεν πείθονται” για αυτό επειδή πολύ απλά, είναι γυναίκα.

“Ήμουν οκτώ ετών όταν άρχισα να παίζω. Ξεκίνησα με GameBoy όπου έπαιζα Pokemon, Croc, Killer Instinct κ.α. Το gaming με έκανε να μην ασχολούμαι με προβλήματα που είχα στο σχολείο, ήταν μια διαφυγή. Δεν ταίριαζα πουθενά, πολλοί συμμαθητές μου έκαναν bullying, με φώναζαν “nerd”. Έλεγαν πως ήμουν άσχημη, γενικά δεν ήμουν καθόλου δημοφιλής. Έτσι, ανέπτυξα φιλίες μέσα από το Call of Duty και το Resistance στο Playstation 3″, λέει.

Στην πορεία ανακάλυψε το cosplay και άρχισε να ανεβάζει φωτογραφίες της στο Instagram. Εκεί βρήκε αποδοχή. Στην αρχή τουλάχιστον.

“Σταδιακά άρχισα να μη δίνω σημασία στο τι έλεγαν οι άλλοι. Σκεφτόμουν μόνο το τι θέλω να κάνω εγώ. Να είμαι δηλαδή μοντέλο και να μιλάω για τα games”.

Σήμερα η σελίδα της στο Instagram έχει πάνω από 1,5 εκατομμύριο followers και 25,000 έχουν κάνει εγγραφή στο κανάλι της στο Twitch.

“Πολλοί μισούν όσα κάνω. Οι άνθρωποι με κρίνουν ως gamer επειδή πολύ απλά είμαι μοντέλο και γυναίκα. Πιστεύουν πως δεν μπορώ να είμαι μια κανονική gamer και επιτυχημένη streamer”, λέει η ίδια.

“Πολλοί με αποκαλούν “τσούλα” και με κατηγορούν ότι χρησιμοποιώ το σώμα μου για να γίνω γνωστή και να βγάλω λεφτά”, αναφέρει η Hylia.

“Ο κόσμος ακόμα έχει στερεότυπα. Οι άνδρες κάνουν πιο εύκολο καριέρα σε σχέση με τις γυναίκες και σε αυτόν τον χώρο”, προσθέτει. “Αν ένας άνδρας ποστάρει ακριβώς τις ίδιες φωτογραφίες με αυτές που θα ποστάρω εγώ, κανείς δεν θα ασχοληθεί με την εμφάνισή του, κανείς δεν θα τον πει ψευδεπίγραφο. Εμένα με λένε, δυστυχώς”. Φέρνει μάλιστα σαν παράδειγμα τον FaZe Censor, που είναι και εκείνος μοντέλο και gamer. Και όπως λέει η νεαρή, κανείς δεν του επιτίθεται σεξιστικά.

“Είναι πιο δύσκολο για μια γυναίκα να γίνει επιτυχημένη στο twitch επειδή πολλοί άνδρες περιμένουν περισσότερα από τις γυναίκες από το να εξηγήσουν απλώς ένα gameplay ή να κάνουν μια κριτική. Είναι δύσκολο να είσαι ειλικρινής. Οι άνδρες ακόμη κι εδώ περιμένουν από τις γυναίκες να είναι γοητευτικές και περιμένουν πως θα αναπτύξουν πιο “στενή” σχέση επειδή μιλάμε για μια πλατφόρμα live streaming. Γίνονται αδιάκριτοι, ρωτάνε πράγματα προσωπικά, άσχετα με τα παιχνίδια. Μπαίνουν στη μετάδοσή μου και μου γράφουν πως είμαι πόρνη, ή μου κάνουν ερωτικές επιθέσεις με σχόλια απρεπή. Σέβομαι τους fans μου, δεν είναι όλοι το ίδιο, αναφέρομαι στους αγενείς”, λέει η Hylia.

“Κάποιοι users πληρώνουν ως donators στο stream μου, κάτι που είναι εθελοντικό, και το κάνουν γιατί περιμένουν να κερδίσουν κάτι από όλο αυτό. Περιμένουν ανταπόδοση, θέλουν να με γνωρίσουν προσωπικά, κάτι που δεν προσφέρω σε καμία περίπτωση ως “υπηρεσία”. Το modelling και το gaming είναι οι δημόσιες ενασχολήσεις μου από τις οποίες ζω, αλλά όλα τα άλλα είναι ιδιωτικά”, καταλήγει. “Δεν είμαι εδώ για ερωτικούς σκοπούς. Με στεναχωρεί που υπάρχει σεξισμός ακόμη και στο gaming”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα