Ο οδηγός του σαββατοκύριακου (18-20/5)

default image

Στο Vanilla για ποτάκια και στο Island για δυνατή μουσική. Mikro αν θέλετε live, γεύσεις στη Θεσσαλονίκη και όλα τα προβλεπόμενα για ένα γεμάτο σαβ...

Στο Vanilla για ποτάκια και στο Island για δυνατή μουσική. Mikro αν θέλετε live, γεύσεις στη Θεσσαλονίκη και όλα τα προβλεπόμενα για ένα γεμάτο σαββατοκύριακο. Το MEN 24 δεν μένει σπίτι και προτείνει…
Επιτέλους ανοίγει…




Vanilla

Σαρρή 37 Ψυρρή



Με νέα διεύθυνση αλλά πάνω από όλα ανανεωμένη διάθεση, το Cafe Bar Restaurant Vanilla ανοίγει τις πόρτες του αυτή την Παρασκευή 18 Μαΐου. Τι υπόσχεται; Υπέροχες γεύσεις, χαλαρά απογεύματα και κόζι νύχτες με μέινστριμ μουσική και δροσιστικά κοκτέιλ. Σίγουρα θα σας βάλει σε φάση clubbing.




Επιτέλους άνοιξε…




Island

27 χλμ, Λ. Αθηνών-Σουνίου, Βάρκιζα



Επιτέλους άνοιξε τις πόρτες του το πιο ωραίο club της Παραλιακής. Κάθε χρόνο τα εγκαίνια του σηματοδοτούν ανεπίσημα τον ερχομό του καλοκαιριού. Είναι ίσως το μοναδικό club που ταυτίζεται με την ονομασία του, αφού όντως νομίζεις ότι είσαι διακοπές σε κάποιο νησί των Κυκλάδων. Συστήνεται ανεπιφύλαχτα σε όλους τους ανυπόμονους για να έχουν την ψευδαίσθηση ότι ήρθε ο Αύγουστος και με την πολυπόθητη άδεια τους πήγαν σε κάποιο… island




Cafe Classique

Ελ. Βενιζέλου 25, Ν. Σμύρνη – Τηλ. 210 9316535



Σνομπάροντας την πολυκοσμία και την φασαρία της κεντρικής πλατείας, το Classique απολαμβάνει την ηρεμία του λίγο απόμερα προσφέροντας πολύ καλό καφέ όχι όμως φραπέ (!). Η μεγάλη του δύναμη είναι τα γλυκά που θα συνοδεύσουν το ρόφημά σας τα οποία είναι εξαίρετα. Ξεχωρίζει το σουφλέ σοκολάτας και η καρυδόπιτα. Για τους λάτρεις του καλού καφέ αλλά όχι του στιγμιαίου.




Στη νύφη του Θερμαϊκού…




Limani

Λιμάνι Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη



Ένα νέο bar-restaurant που έγινε αμέσως ένα από τα πιο καυτά στέκια της νυχτερινής Θεσσαλονίκης. Ιδιοκτήτης του ο γνωστός – και μη εξαιρετέος – Αντώνης Κανάκης. Από αυτό και μόνο μπορείτε να αντιληφθείτε τη φινέτσα του μαγαζιού. Διώροφο, με ένα μεγάλο μπαρ στο κέντρο του κάτω ορόφου και λίγα τραπεζάκια στον πάνω, τα οποία είναι κυρίως για φαγητό. Πιείτε το ποτό σας και χορέψτε στους ρυθμούς γνωστών ροκ κομματιών. Περάστε μια αξέχαστη βραδιά με όλο τον καλό κόσμο της συμπρωτεύουσας.




Μόλυβος

Καποδιστρίου 1 (Γωνία με Ι.Δραγούμη (1ος όροφος)) Τηλ. 2310555952 Θεσσαλονίκη



Ένα ξεχωριστό εστιατόριο με διακόσμηση που μας μεταφέρει στην Κωνσταντινούπολη. Το ξύλινο στοιχείο κυριαρχεί, ενώ τα τραπέζια κοσμούν κεντητά πετσετάκια! Απολαύστε την πολίτικη κουζίνα σε όλο της το μεγαλείο στις πιο φιλικές τιμές (15 ευρώ ανά άτομο). Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το γιαουρτλού και τα γεμιστά (με τυρί) φρεσκοζυμωμένα ψωμάκια. Και για να φύγετε με μια γλυκιά γεύση, μετά το φαγητό, σερβίρονται ζεστοί λουκουμάδες με παγωτό και καρύδια, δώρο του καταστήματος!




Οινέας

Αισώπου 9, Ψυρρή, 2103215614



Ένα εστιατόριο όπου κυριαρχεί το ξύλο και η… παλιά διαφήμιση. Στους τοίχους του κρέμονται κάδρα παλαιών διαφημίσεων και ράφια με παλιά κουτιά από τα γνωστά σε όλους μπισκότα Παπαδοπούλου. Στον Οινέα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε πολλές ενδιαφέρουσες γεύσεις (μόνο με 20 ευρώ το άτομο). Αυτά που ξεχωρίσαμε εμείς είναι η τυλιχτή φέτα φούρνου με σος μελιού και το σουβλάκι κοτόπουλο με μπέικον, πιπεριές και σως μουστάρδας. Όσο για επιδόρπιο, το τσιζκέικ δεν θα σας απογοητεύσει καθόλου. Απολαύστε λοιπόν καλό φαγητό σε μια από τις πιο παραδοσιακές συνοικίες της Αθήνας.




Ζωντανά και ελληνικά…




Mikro

Gagarin 205 Live Music Space, Λιοσίων 203-205, 2108547601



Την Παρασκευή 18 Μαϊου, στο Gagarin 205 Live Music Space εμφανίζεται για μια συναυλία ένα από τα δημοφιλέστερα ελληνικά συγκροτήματα των τελευταίων 10 χρόνων, οι Mikro.



H μπάντα από τη Θεσσαλονίκη επιστρέφει με ένα ολοκαίνουργιο album, το “Restart”, και μία αντίστοιχη περιοδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, η οποία θα ξεκινήσει από το Gagarin, όπου και θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά τα νέα κομμάτια τους μαζί με όλα τα παλαιότερα hits τους, σε νέες εκτελέσεις και υπό τη συνοδεία ολοκαίνουργιων video projections. Μετά τη συναυλία θα ακολουθήσει dj set με τους “nikonn” και “chillout destroyer” των Mikro.



Περισσότερες πληροφορίες στην
Agenda 24




Ημισκούμπρια

Οξυγόνο, Βούρβαχη & Κορυζή 4, 2109240740



Το φοβερό τρίο των ΗΜΙΣ, πιστό πάντα στο χορευτικό, σατιρικό πνεύμα του μας θυμίζει τις επιτυχίες του παρέα με guests-έκπληξη. Tτο Σάββατο 5 Μαΐου και το Σάββατο19 Μαΐου, για δύο από τις σπάνιες εμφανίσεις τους στην Αθήνα, με σκοπό να μας γεμίσουν με κοφτερούς στίχους, τρελή hip hop μουσική και άφθονη σάτιρα.



Περισσότερες πληροφορίες στην
Agenda 24




Και ολίγη κουλτούρα…




VideoDance

Kτήριο, Βασιλίσσης Σοφίας 112



Το 7o Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Χορού και άλλων Πειραμάτων διοργανώνει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στην Αθήνα από τις 18 έως τις 25 Μαΐου και στη Θεσσαλονίκη από τις 18 έως τις 14 Μαΐου.



Το VideoDance είναι ένα φεστιβάλ για τη συνάντηση των οπτικοακουστικών μέσων και των παραστατικών τεχνών. Ταινίες, καλλιτέχνες και σχήματα από όλο τον κόσμο θα φέρουν κοντά στο κοινό της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης καινούριες και πρωτοποριακές ιδέες, projects, παραστάσεις και πειραματισμούς. Το φεστιβάλ ξεκίνησε το 2000 ως διεθνές φεστιβάλ ταινιών χορού και επτά χρόνια μετά κατάφερε να θεωρείται πλέον ένα αναγνωρισμένο φεστιβάλ γύρω από το πείραμα της κίνησης και της κινούμενης εικόνας, στο σταυροδρόμι του κινηματογράφου, των live media και των video-εγκαταστάσεων.



Περισσότερες πληροφορίες στην
Agenda 24




Έκθεση Πολιτικής Αφίσας

500 Αφίσες από όλο το κόσμο για τον Τσε Γκεβάρα, 300 Αφίσες αλληλεγγύης της Οspaaal, 163 Εξώφυλλα του περιοδικού Τricontinental.



Τον Οκτώβρη του 2007 συμπληρώνονται 40 χρόνια από τη στιγμή που ο Τσε άφησε την τελευταία του πνοή στα βουνά του Βαλλεγκράντε, δολοφονημένος από τους εντολοδόχους της CIA και των ΗΠΑ. Λίγους μήνες πριν, το Μάιο του 1967, στην Πρώτη Τριηπειρωτική Συνδιάσκεψη στην Αβάνα, διαβάστηκε μπροστά σε ένα εμβρόντητο κοινό το μήνυμα του Τσε στους Λαούς του Κόσμου.




Περισσότερες πληροφορίες στην Agenda 24

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα