Ο οδηγός του σαββατοκύριακου (9-11/6)

default image

Έντονο «Παρασκήνιο» στο κέντρο της Αθήνας, έθνικ γεύσεις από την «Αλταμίρα», ψαράκι στου Jimmy… Το MEN 24 βγαίνει, δοκιμάζει και προτείνει! Και φυσ...

Έντονο «Παρασκήνιο» στο κέντρο της Αθήνας, έθνικ γεύσεις από την «Αλταμίρα», ψαράκι στου Jimmy… Το MEN 24 βγαίνει, δοκιμάζει και προτείνει! Και φυσικά ενημερώνει για όλα τα σημαντικά πολιτιστικά του διημέρου.
Έξοδος




Jimmy and the fish

Ακτή Κουμουνδούρου, Μικρολίμανο, 2104124417



Είσαι στο Μικρολίμανο και θέλεις να φας ψαράκι και θαλασσινά, που θα πας; Μα φυσικά στο Jimmy and the Fish που φημίζεται άλλωστε για τα θαλασσινά του και για τα φρέσκα ψάρια του. Έχει τραπέζια δίπλα στη θάλασσα, στην προβλήτα της μαρίνας για την ακρίβεια. Τρως το ψαράκι σου, βλέπεις κυριλέ κόσμο και φαντασιώνεσαι ότι είσαι στις Κάννες για dolce vita, με τόσα ιστιοπλοϊκά και τόσα σκάφη που βλέπεις τριγύρω σου. Τρως το φαγητό

σου με τακτ (δεν κάνουμε βουτιές στη σαλάτα εδώ) και ρίχνεις και μια ματιά γύρω σου γιατί όλο και κάποιος famous μπορεί να σε παρακολουθεί ή να τον παρακολουθείς εσύ! Γι’ αυτό το νου σου…




Παρασκήνιο

Καλλιδρομίου 64, Αθήνα



Ένα μικρό café-bar στο κέντρο της πόλης. Στο εσωτερικό του έχει λίγα τραπέζια, ενώ στους τοίχους κρέμονται αφίσες και πίνακες από παλιές γαλλικές διαφημίσεις. Στη μία πλευρά του μαγαζιού υπάρχουν παράθυρα με θέα τα νεοκλασικά της Καλλιδρομίου, ενώ την άλλη πλευρά κοσμεί μια τζαμαρία που βλέπει στον κήπο του μαγαζιού. Έναν κήπο με φυτά και δέντρα, λίγα τραπέζια και φωτισμένο με ένα μυστηριώδες πράσινο φως! Πιείτε το ποτό σας σε ένα ευχάριστο περιβάλλον με ρομαντική ατμόσφαιρα ακούγοντας jazz, funk και rock μουσική.




Χοντρός

Λιμάνι Νέας Μάκρης, 2294050430



Όπως και να το κάνουμε, μαγαζί με τέτοιο όνομα σε προδιαθέτει για τα καλύτερα. Οι σαλάτες είναι στα αναμενόμενα επίπεδα ποικιλίας με την “Χωριάτικη του Χοντρού” να κλέβει δικαιωματικά την παράσταση εξαιτίας του παντρέματος πολλών υλικών (από κάπαρη και λιαστή ντομάτα μέχρι αγγουράκια τουρσί και κατσαρό μαρούλι). Οι σαρδέλες στα κάρβουνα είναι νοστιμότατες και πολύ υγιεινές, το σαγανάκι με τα μύδια έχει κατεψυγμένα (δυστυχώς) μύδια αλλά σε ενημερώνουν (ευτυχώς) οπότε αμαρτία ουκ έχουν κι έτσι ανταποδίδουν με φρεσκότατα μυρωδάτα υλικά και μια εξόχως ικανοποιητική ποσότητα. Στα πολύ-πολύ θετικά, η μεγάλη ποικιλία ούζων όπου και ο “Χοντρός” πέρασε το απόλυτο τεστ καθότι διέθετε και πράσινο (42% οινόπνευμα) και μπλε (46% οινόπνευμα ) ούζο Βαρβαγιάννη. Γλυκά δεν άντεξα να δοκιμάσω, σε αντίθεση με την παρέα στο δίπλα τραπέζι που τα τίμησε και κατόπιν “χουρχούριζε” ευτυχισμένη.




De Facto

Λ. Ποσειδώνος 1, παραλία Ν. Μάκρης, 2294097001



Και μιας και φτάσαμε Ζούμπερι / Νέα Μάκρη και ο καιρός είναι καλοκαιρινός –όσο γίνεται- πάμε De Facto. Μεγάλη δύναμη της ανατολικής Αττικής βρίσκεται εντός εκτός και επί της θαλάσσης. Διακόσμηση σε στιλ Caribbean είναι ανοιχτό all day long για ψαράκι το μεσημέρι, φραπεδούμπα το απόγευμα και δροσερά κοκτέιλς το βραδάκι. Οι φάτσες που παίζουν στο De Facto είναι τουρλού. Από trendy πιτσιρακαρία που έφαγε πόρτα από τα διπλανά κλαμπ μέχρι mainstream τριαντάρηδες που κάνουν ζέσταμα για να πάνε. Που και που θα δείτε και λίγο «ευρωπαϊκό βορρά» να σουλατσάρει!




Altamira

Περικλέους 28 Μαρούσι, 2106128841

Τσακάλωφ και Δημοκρίτου, Κολωνάκι, 3614695



Τώρα που ανοίγει ο καιρός, το Altamira και ο εξωτικός του κήπος ενδείκνυται για μια βραδιά χαλάρωσης και έθνικ φαγητού. Το μενού φτιάχτηκε με βάση το “best of” της Αραβικής, της Κινεζικής, της Ινδικής και της Μεξικάνικης κουζίνας. Όσοι θέλουν ποικιλία και τους αρκούν τα πιο δημοφιλή πιάτα από κάθε κουζίνα, θα μείνουν ικανοποιημένοι. Όσοι αποζητούν μεγάλη ποικιλία αλλά από ένα είδος κουζίνας, καλό θα ήταν να κοιτάξουν αλλού. Στα πιάτα, τα μεξικάνικα τσιμιτσάνγκας με θαλασσινά ήταν εύγευστα και η σαλάτα μέσα στην τορτίγια ήταν για πολλά “όλε”. Στα ινδικά, ξεχώρισε το -όχι και τόσο εξωτικό όσο ακούγεται- κοτόπουλο με κάρι και μάνγκο. Μεγάλο ατού, ο ευέλικτος κατάλογος με κρασιά σε έντιμες αποκλίσεις τιμής και ο κατάλογος με τα γλυκά. Ζητήστε από το προσωπικό να σας τα περιγράψει, είναι εξαιρετικά ενημερωμένο (μετράει – με τα γλυκά δεν παίζουνε…) και καθ’ όλα εξυπηρετικό.




Event




The Waterboys



Το πολυαγαπημένο συγκρότημα από τη Βρετανία επιστρέφει δυναμικά, με τον σπουδαίο Mike Scott πάντα στο τιμόνι, λίγο μετά από την κυκλοφορία του νέου album τους, Book Of Lightning, το οποίο πήρε για άλλη μια φορά εξαιρετικές κριτικές από το σύνολο του μουσικού Τύπου.



Αναλυτικές πληροφορίες στην
Agenda 24




Τζελσομίνα – Θέατρο σε τροχόσπιτο



Η παράσταση απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, σε απαιτητικούς θεατρόφιλους αλλά και στο αμύητο κοινό που το Τροχόσπιτο του Φεστιβάλ του δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψει για πρώτη φορά το θέατρο. Το Φεστιβάλ ταξιδεύει…Ένα βαν θα μεταφέρει ένα τροχόσπιτο, σχεδιασμένο από τον εικαστικό Σωκράτη Σωκράτους, με προδιαγραφές αυτόνομης θεατρικής σκηνής.



Η Όλια Λαζαρίδου ερμηνεύει την Τζελσομίνα, την ηρωίδα του ομώνυμου κειμένου της Πιερέτ Ντιπουαγιέ, που βασίζεται στην περίφημη La Strada του Φελίνι και πρωτοπαρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ της Αβινιόν. Για τη συγγραφή του έργου, η Ντιπουαγιέ συνεργάστηκε με το διάσημο σκηνοθέτη και τη Τζουλιέτα Μασίνα.



Αναλυτικές πληροφορίες στην
Agenda 24




Dirty Three



Δεκατέσσερα χρόνια συμπληρώνουν φέτος οι Warren Ellis / βιολί, Mick Turner /κιθάρα & Jim White / ντραμς, το τρίο από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας που μας επισκέπτεται ξανά…! Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις δύο αξιόλογες συναυλίες τους το 2002 στο Μικρό Μουσικό Θέατρο με καλεσμένο το συμπατριώτη τους Louis Tillett.



H folk μελωδία, η rock ενέργεια και η κλασσική μουσική του 20ου αιώνα στοιχειοθετούν το χαρακτηριστικό μουσικό τους ιδίωμα που αποτυπώνεται σε ορχηστρικά στη πλειοψηφία τους “τραγούδια”.



Αναλυτικές πληροφορίες στην
Agenda 24




Goran Bregovic



Με τη συνοδεία της Wedding and Funeral Gipsy Band, επιστρέφει ακόμη μια φορά στη χώρα μας για να μας ταξιδέψει σε γνωστούς και άγνωστους τόπους, μέσα από μια νέα μουσική ατμόσφαιρα. Οι πασίγνωστες μουσικές του, από τον “Καιρό των Τσιγγάνων”, το “Underground” και το “Arizona Dream” πλέκονται με αυτές από την νέα του δισκογραφική δουλειά “KARMEN with a happy end” και από ανέκδοτα μέχρι στιγμής κομμάτια. Ο τσιγγάνικος ήχος σε αρμονία με τις Βουλγάρικες φωνητικές “χορδές”, θα μας σαγηνεύσουν φέρνοντας στο μυαλό μνήμες από το πρόσφατο παρελθόν μας.



Αναλυτικές πληροφορίες στην
Agenda 24




Ο Γλάρος



Η επαναπροσέγγιση των κλασικών αποτελεί μια από τις προτεραιότητες του Φεστιβάλ Αθηνών. Το φετινό καλοκαίρι επιφυλάσσει δύο νέες αναγνώσεις του Τσέχοφ (1860-1904). «Krétakör» δηλ. «Κύκλος με την κιμωλία» ονομάζεται ο θίασος τον οποίο ίδρυσε πριν από μια δεκαετία ο Άρπαντ Σίλλινγκ. Σε αυτόν τον μεταφορικό κύκλο (που παραπέμπει στον ομώνυμο μύθο και στον Μπρεχτ) τοποθετεί ο Ούγγρος σκηνοθέτης τον Γλάρο –έργο με «πολλές συζητήσεις για τη λογοτεχνία, λίγη δράση και πέντε καντάρια αγάπης», κατά τον Αντόν Πάβλοβιτς– και ωθεί τους ηθοποιούς όχι μόνο να αισθανθούν αλλά και να κατανοήσουν το κείμενο αναζητώντας τις κρυφές αλήθειες των λέξεων («Ας θεωρήσουμε τον Τσέχοφ εξυπνότερο από όλους εμάς», τους είπε).



Αναλυτικές πληροφορίες στην
Agenda 24

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα