Τα πυρηνικά έφαγαν τους Simpsons

Οι  τηλεοπτικοί σταθμοί στη Γερμανία, την Αυστραλία και την Ελβετία αποφάσισαν να απαγορεύσουν ή απλά να λογοκρίνουν  εκείνα τα επεισόδια των Simpsons τα οποία διακωμωδούν την πυρηνική καταστροφή της Ιαπωνίας (Pic+Vids)

Στη λογοκρισία επεισοδίων των Simpsons προχώρησαν πολλά ευρωπαϊκά κανάλια, λόγω αναφορών, στην πυρηνική καταστροφή της Ιαπωνίας.

"Ελέγχουμε ένα προς ένα τα επεισόδια και δεν πρόκειται να αφήσουμε να μεταδοθεί κανένα ύποπτο αλλά δεν θα κόψουμε καμία σκηνή", τόνισε χαρακτηριστικά η Στέλλα Ρόντερ εκπρόσωπος του Γερμανικού ιδιωτικού Pro7.

Ωστόσο μέχρι τώρα το αυστριακό δίκτυο ORF  έχει απαγορεύσει οκτώ επεισόδια συμπεριλαμβανομένου και εκείνου που απεικόνιζε τους επιστήμονες Μαρί και Πιερ Κιουρί να πεθαίνουν από δηλητηρίαση λόγω της ραδιενέργειας. Τόνισε δε ότι θα επανεξετάσει την προβολή τους στα τέλη Απριλίου.

Το ίδιο έπραξε και το ελβετικό SF.

Το πυρηνικό εργοστάσιο στο Σπρινγκφιλντ όπου ζουν οι Simpsons είναι στοιχείο-κλειδί για τη πλοκή του εν λόγω καρτούν αφού ο Χόμερ, ο πρωταγωνιστής, εργάζεται εκεί ως υπεύθυνος ασφαλείας για την διαρροή ραδιενέργειας.

Μάλιστα στο εν λόγω πυρηνικό εργοστάσιο δεν υπάρχουν καθόλου μέτρα ασφαλείας ενώ τόσο η αμέλεια του ιδιοκτήτη όσο και των υπαλλήλων έχουν κάνει την περιοχή ζώνη θανάτου.

Σε προηγούμενα επεισόδια προέβαλλαν να έχουν εγκαταλειφθεί σε παιδικές χαρές πυρηνικά απόβλητα.

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις οι Γερμανοί φοβούνται και νιώθουν άβολα σχετικά με τους κινδύνους που κρύβει η πυρηνική ενέργεια

Σημειώνεται ότι το Σάββατο δέκα χιλιάδες άνθρωποι έλαβαν μέρος σε διαδηλώσεις στη Γερμανίας κατά της πυρηνικής ενέργειας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Celebrities
SHARE:

24Media Network