post impression url

Είδαμε το τηλεοπτικό “Έτερος Εγώ” και ξεπερνάει κατά πολύ την ήδη υπέροχη ταινία του

Είδαμε το τηλεοπτικό “Έτερος Εγώ” και ξεπερνάει κατά πολύ την ήδη υπέροχη ταινία του

Από τη μεγάλη οθόνη στο YouTube και από το YouTube στην Cosmote TV, το "Έτερος Εγώ: Χαμένες Ψυχές" είναι μια σειρά διεθνών προδιαγραφών και έχει μπροστά του πολλές ακόμα κατακτήσεις.

Το ‘Έτερος Εγώ: Κοινός Παρονομαστής’ κυκλοφόρησε στις αίθουσες τον Ιανουάριο του 2017. Ένα χρόνο μετά τον Ιανουάριο του 2018 απέκτησε μία νέα ζωή, όταν ανέβηκε στο YouTube, στο οποίο σήμερα κοντεύει τα δύο εκατομμύρια views. Σε λίγες μέρες, στις 16 Ιουνίου για να είμαστε ακριβείς, θα αποκτήσει και μία τρίτη μορφή ζωής, τηλεοπτικής αυτή τη φοράς, μέσω της COSMOTE TV.

Τη Δευτέρα το βράδυ είχαμε την ευκαιρία να δούμε πρώτοι τα τρία πρώτα επεισόδια της σειράς του ‘Έτερος Εγώ: Χαμένες Ψυχές’ και έχουμε να πούμε ένα πράγμα. Αν ήσουν φαν της ταινίας, θα κατενθουσιαστείς με τη σειρά, και αν δεν ήσουν (αν γίνεται αυτό), τότε δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνεις.

Η πρόταση

Ο Δημήτρης Μιχαλάκης, executive director της COSMOTE TV, είδε την ταινία ‘Έτερος Εγώ’, όταν ανέβηκε στο YouΤube και λειτούργησε όπως θα λειτουργούσε οποιοσδήποτε φαν ενός έργου. Σκέφτηκε ότι θέλει να δει περισσότερο, μόνο που έχοντας τα μέσα, το έκανε και πραγματικότητα, κάνοντας την πρόταση στον Σωτήρη Τσαφούλια να δημιουργήσει τη συνέχεια της ταινίας του, αυτή τη φορά σε σειρά. Έτσι περίπου μας απάντησε δηλαδή, όταν τον ρωτήσαμε στη συνέντευξη τύπου πριν την προβολή των τριών επεισοδίων.

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας από την άλλη, μας είπε ότι είχε στο παρελθόν και άλλες προτάσεις για την συνέχεια του ‘Έτερος Εγώ’, ήταν όμως επιφυλακτικός, γιατί ήθελε ένα άψογο αποτέλεσμα, και εν τέλει δικαιώθηκε λέγοντας ναι στην πρόταση της Cosmote, αφού οι ‘Χαμένες Ψυχές’ είναι πραγματικά μία από τις πιο άρτιες ελληνικές σειρές, που έχουν γυριστεί.

Η υπόθεση

Στον ‘Κοινό Παρονομαστή’ ο καθηγητής Εγκληματολογίας Δημήτρης Λαΐνης προσπαθεί να διαλευκάνει σε συνεργασία με την Αστυνομία, μία υπόθεση κατά συρροή δολοφονιών οι οποίες συνδέονται με ρητά του Πυθαγόρα, που αφήνει ο δράστης στον τόπο του εγκλήματος.

Οι ‘Χαμένες Ψυχές’ είναι μια καινούρια ιστορία μυστηρίου που πάλι η ελληνική μυθολογία έχει τον πρώτο λόγο. Αυτή τη φορά ο δολοφόνος ακολουθεί τους Άθλους του Θησέα. Ο Δημήτρης Λαΐνης δεν αργεί να καταλάβει τη συμβολική σύνδεση των δολοφονιών, όπως και το ότι ο ίδιος ο δολοφόνος είχε σκοπό να τον κάνει να ασχοληθεί με την υπόθεση στέλνοντάς του ένα δωράκι.

Φυσικά ήταν αναπόφευκτη η ερώτησή μας στον σκηνοθέτη Σωτήρη Τσαφούλια για την ενασχόλησή του για δεύτερη φορά με τη μυθολογία, στην οποία μας απάντησε ότι η αγάπη του για εκείνη έγκειται στον αποσυμβολισμό της. Η ελληνική μυθολογία, μας είπε, έχει πει τα πάντα για τον άνθρωπο, απλά δεν την έχουμε διδαχθεί σωστά ούτε έχουμε ασχοληθεί αρκετά μαζί της στο σχολείο.

Το καστ

Στη συνέντευξη τύπου, εκτός από τον Δημήτρη Μιχαλάκη, μας μίλησαν ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Σωτήρης Τσαφούλιας, ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, που υποδύεται φυσικά τον καθηγητή Λαΐνη, αλλά και τρεις ηθοποιοί από τις καινούριες προσθήκες στο καστ, ο Πέτρος Λαγούτης, η Βίκυ Παπαδοπούλου και η Κατερίνα Διδασκάλου.

Ο Πέτρος Λαγούτης υποδύεται τον αστυνόμο Παντελή Σκλαβή, που μιλώντας για συμβολισμούς, μας είπε ότι ο πρώτος του ρόλος στο θέατρο ήταν στην παράσταση “Σκλαβί”.

Η Βίκυ Παπαδοπούλου, που στη σειρά υποδύεται μία δαιμόνια ρεπόρτερ, τη Χριστίνα Στεργίου, μας είπε ότι για να προετοιμαστεί για τον ρόλο της είδε πολλά αστυνομικά ρεπορτάζ ελληνικά και ξένα -και πράγματι βλέποντας αργότερα τα επεισόδια μας άρεσε πολύ ο τρόπος που έπαιξε τη δημοσιογράφο “που χώνεται εκεί που δεν την σπέρνουν”. Η Κατερίνα Διδασκάλου υποδύεται μία μοριακή βιολόγο, αλλά αυτό που την εξίταρε περισσότερο στον ρόλο της, δεν ήταν τόσο το επάγγελμά της, αλλά ο δυναμικός χαρακτήρας του ρόλου, που κάνει το πρώτο βήμα προσεγγίζοντας εκείνη πρώτη ερωτικά τον άντρα, που την ενδιαφέρει στη σειρά.

Το χιούμορ

Ένα από αυτά που μου έκαναν πολλή εντύπωση στη σειρά ήταν το ιδιότυπο χιούμορ και ο αυτοσαρκασμός της. Ενώ πρόκειται για μια κυρίως δραματική αφήγηση που πιάνεται με πολύ σοβαρά θέματα, όπως οι δολοφονίες (προφανώς), η παιδεραστία, τα ψυχικά νοσήματα, η ανθρωπινη απώλεια, σε πολλές σκηνές υπήρχε έντονο το comic relief. Μεγάλη απόδειξη τα συχνά γέλια μας που κατέκλυζαν, το θερινό σινεμά Αίγλη, στο οποίο έγινε η δημοσιογραφική προβολή. Μερικά από τα καλύτερα γέλια μας χάρισε το Μαρικάκι, η γάτα της γειτόνισσας, που υποδύεται η Μελισσάνθη Μαχούτ, που μπαίνει στη ζωή ή καλύτερα στο μπαλκόνι του Δημήτρη Λαϊνη.

Η σειρά μάλιστα αυτοσαρκάστηκε δια στόματος Μάνου Βακούση, ο οποίος επιστρέφει στον ρόλο του προϊστάμενου του τμήματος ανθρωποκτονιών Απόστολου Μπαρασόπουλου. “Στο Χόλιγουντ είμαστε;”, λέει στον χαρακτήρα του Δαδακαρίδη, όταν εκείνος του αποκαλύπτει την εκτίμησή του για το ότι οι δολοφονίες συνδέονται πάλι μέσω της Μυθολογίας.

Θα απαντήσω εγώ στην ερώτηση του Μάνου Βακούση -στον οποίο και αφιερώθηκε η βραδιά στην Αίγλη, γιατί δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω ασθένειας.

Στο Χόλιγουντ είμαστε!

* Από την Δευτέρα 8 Ιουλίου, τα επεισόδια του “Έτερος Εγώ – Χαμένες Ψυχές” θα προβάλλονται κάθε βράδυ στις 23:00 στο COSMOTE CINEMA 4HD.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα