«Φλόγα και άνεμος»: Η σειρά εποχής που μας καθήλωσε από το πρώτο επεισόδιο

«Φλόγα και άνεμος»: Η σειρά εποχής που μας καθήλωσε από το πρώτο επεισόδιο

Η πολυαναμενόμενη σειρά της ΕΡΤ «Φλόγα και άνεμος» μαγνήτισε το ενδιαφέρον μας στην πρεμιέρα της και συγκέντρωσε πλήθος θετικών σχολίων στα social media.

Η πολυαναμενόμενη σειρά της ΕΡΤ «Φλόγα και άνεμος» έκανε πρεμιέρα στην ΕΡΤ1 το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου και ενθουσίασε το κοινό συγκεντρώνοντας πλήθος θετικών σχολίων στα social media.

Η σειρά βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Στέφανου Δάνδολου, όπου ξεδιπλώνεται ο θυελλώδης έρωτας του Γεωργίου Παπανδρέου και της Κυβέλης Ανδριανού. Ένας έρωτας γεμάτος ανυπέρβλητα εμπόδια, που όμως κατάφερε να ζήσει κρυφά και φανερά, για περισσότερα από τριάντα χρόνια.

Μέσα από 12 συναρπαστικά επεισόδια, έρχονται στο φως τα μυστικά της ερωτικής ιστορίας που κυριάρχησε στη θεατρική και πολιτική σκηνή της χώρας.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΟΥΜΝΙΩΤΗΣ

Η σειρά ανταποκρίθηκε πλήρως στις προσδοκίες μας, καθώς τη διακρίνει υψηλή αισθητική και μία εξαιρετική ροή που διανθίζεται με πολλά flashbacks στις ζωές των ηρώων της. Η σκηνοθετική οπτική της Ρέινα Εσκενάζυ και η φωτογραφία εντυπωσιάζουν, ενώ οι ενδυματολογικές επιλογές του Μιχάλη Σδούγκου είναι πραγματικά εξαιρετικές. Σημειώστε πως στη σειρά χρησιμοποιούνται πολλά αυθεντικά ρούχα της Κυβέλης.

Εξόχως ατμοσφαιρικές είναι οι μουσικές του Γιώργου Χατζηνάσιου, αλλά και το τραγούδι των τίτλων ερμηνευμένο από την Ελευθερία Αρβανιτάκη.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΟΥΜΝΙΩΤΗΣ

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΟΥΜΝΙΩΤΗΣ

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΟΥΜΝΙΩΤΗΣ

Στις ερμηνείες, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη μαγνητίζει κυριολεκτικά με την εμφάνιση της. Είναι η Κυβέλη που φανταζόμασταν στις εκφράσεις, στη φωνή, αλλά και στον τρόπο που στέκεται και κινείται. Ευχάριστη έκπληξη η ερμηνεία της Μαρίας Παπαφωτίου στον ρόλο της Κυβέλης σε μικρότερη ηλικία, καθώς απέδωσε με απόλυτη πειστικότητα την εμβληματική ηθοποιό να προσπαθεί να ξεφύγει από το ασφυκτικό περιβάλλον -ακόμη κι ενός γάμου που δε θέλησε ποτέ– και να ετοιμάζεται για τους μεγάλους ρόλους.

Εξαιρετική η Κόρα Καρβούνη ως μητέρα της Κυβέλης, σε ρόλο έκπληξη ο Θανάσης Τσαλταμπάσης στον ρόλο του πρώτου της συζύγου, Μήτσου Μυράτ, πολύ γοητευτικός ο Δημήτρης Σαμόλης στον ρόλο του Κώστα Θεοδωρίδη και ιδανικός Δημήτρης Χορν ο Αναστάσης Ροϊλός. Πολύ καλές, τέλος, οι ερμηνείες του Αργύρη Πανταζάρα στον ρόλο του υπασπιστή Φώντα και της Λένας Παπαληγούρα στον ρόλο της Όλγας, της συζύγου του.

Περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία τα επόμενα επεισόδια της σειράς, όπου θα εμφανιστούν και άλλοι σπουδαίοι ηθοποιοί, όπως ο Δημήτρης Καταλειφός -που επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στην τηλεόραση, η σπουδαία Θέμις Μπαζάκα, αλλά και η πολύ αγαπητή Πέγκυ Τρικαλιώτη

Η αντίδραση του Twitter


Στο δεύτερο επεισόδιο που θα προβληθεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις 22.00 θα δούμε τη μικρή Κυβέλη να ακολουθεί τον Θεοδωρίδη στο Παρίσι, ενώ ο Μυράτ γίνεται ζευγάρι με την αδελφή της μεγάλης αντιπάλου της Κυβέλης, Μαρίκα Κοτοπούλη.

Ο Γεώργιος Παπανδρέου από την άλλη πλευρά γνωρίζει τη Μινέικο σε μία διαδήλωση της Νομικής Σχολής ζουν έναν μεγάλο έρωτα, την ίδια περίοδο που η Κυβέλη παντρεύεται με τον Θεοδωρίδη.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΟΥΜΝΙΩΤΗΣ

Mini περιγραφή για το επόμενο επεισόδιο στις 24/9:

ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Η Κυβέλη ακολουθεί τον Θεοδωρίδη στο Παρίσι. Ο Μυράτ γίνεται ζευγάρι με την αδελφή της μεγάλης αντιπάλου της Κυβέλης, Κοτοπούλη. Ο Γεώργιος γνωρίζει τη Μινέικο σε μία διαδήλωση της Νομικής Σχολής, όπου φοιτούσε. Η Κυβέλη και ο Θεοδωρίδης μένουν έναν χρόνο στο Παρίσι, όπου αποκτούν μία κόρη. Επιστρέφοντας στην Αθήνα, το κοινό την υποδέχεται θριαμβευτικά και αρχίζει η μεγάλη αντιπαράθεσή της με τη Μαρίκα Κοτοπούλη. Ο Γεώργιος Παπανδρέου και η Σοφία Μινέικο ζουν έναν μεγάλο έρωτα, την ίδια περίοδο που η Κυβέλη παντρεύεται με τον Θεοδωρίδη.

Στο παρόν του 1968 η Κυβέλη διαβάζει τα ερωτικά γράμματα που της έγραψε ο Γεώργιος στην διάρκεια της κοινής τους ζωής. Η υπηρέτριά της, η Αγάπη, ζει κι αυτή έναν μεγάλο έρωτα με τον οδηγό της Κυβέλης, τον Σπύρο. Ένα μυστηριώδες ζευγάρι, η Φωτεινή και ο Μιχάλης, φτάνει σ’ ένα ξενοδοχείο του Φαλήρου να περάσει το Σαββατοκύριακο, ενώ ο αξιωματικός της χούντας, Φώντας, διαβάζει το ημερολόγιο ενός ηθοποιού που έχει πεθάνει, χωρίς να ξέρει ότι αυτό θα αλλάξει ριζικά τη ζωή του. Η γυναίκα του Φώντα, η Όλγα, ζει το δικό της δράμα και πρέπει να πάρει μια μεγάλη απόφαση για τη ζωή της και τη ζωή του αγέννητου παιδιού της. Η δισέγγονη της Κυβέλης ερωτεύεται έναν ποιητή μετανάστη. Ο Γεώργιος Παπανδρέου στο δωμάτιο του νοσοκομείου παλεύει ανάμεσα στη ζωή και στον θάνατο.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΟΥΜΝΙΩΤΗΣ

Η σειρά προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 22:00 στην ΕΡΤ1 και μετά την τηλεοπτική προβολή μπορεί όποιος θέλει να βρει το επεισόδιο στο ERTFLIX Φλόγα και Άνεμος

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα