Κότσιρας: Ο πατέρας μου ήταν στα καράβια – Είχε φέρει φθηνό χαβιάρι, του έσπασε και μύριζε όλη η γειτονιά

Κότσιρας: Ο πατέρας μου ήταν στα καράβια – Είχε φέρει φθηνό χαβιάρι, του έσπασε και μύριζε όλη η γειτονιά
Γιάννης Κότσιρας glomex/ερτ

Τα παιδικά του χρόνια, όταν ο πατέρας του ήταν ναυτικός στα καράβια περιέγραψε σε συνέντευξή του ο Γιάννης Κότσιρας. Το απίστευτο ταξίδι που έκανε από την Ιαπωνία μέσα σε δύο ημέρες για να τον δει όταν αρρώστησε με πνευμονία.

Στην εκπομπή “Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν” βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (29/5) ο Γιάννης Κότσιρας, όπου μεταξύ άλλων μίλησε για τη σχέση με τον πατέρα του και τη δουλειά του στα καράβια.

Ο γνωστός τραγουδιστής εξομολογήθηκε, σε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές του συνεντεύξεις, ότι ο πατέρας του λόγω της δουλειάς του κατάφερε να τον δει για πρώτη φορά όταν ήταν 2,5 ετών.

“Ο πατέρας μου ήταν μαρκόνης, ασυρματιστής στα καράβια. Έλειπε πάρα πολύ καιρό από το σπίτι. Μέχρι το 1981 που άλλαξε η Κυβέρνηση και εφάρμοσαν το 6 μήνες στεριά-6 μήνες θάλασσα. Φαντάσου ότι εμένα με γνώρισε 2,5 ετών. Έκανε 2ετίες, 3ετίες, 4ετίες. Ήταν πολλά τα χρόνια που ταξίδευαν είπε ο Γιάννης Κότσιρας.

Στη συνέχεια, περιέγραψε το ταξίδι που έκανε ο πατέρας του από την Ιαπωνία προκειμένου να βρεθεί κοντά του, όταν είχε, ως παιδί, αρρωστήσει με πνευμονία. “Ένα σκηνικό που θυμάμαι έντονα είναι όταν ήμουν στην Δ’ Δημοτικού και εγώ είχα πάθει πνευμονία. Ο πατέρας μου ήταν στην Ιαπωνία, το μαθαίνει και παίρνει τηλέφωνο και δεν κατάφερε να μου μιλήσει, γιατί είχε πνιγεί από το κλάμα. Τότε το καράβι πρέπει να ήταν με τον εφοπλιστή τον Ωνάση. Του έδωσε τη δυνατότητα να φύγει, βρήκε αντικαταστάτη, έφυγε, πήρε ελικόπτερο, αεροπλάνο και μέσα σε 2 ημέρες έφτασε εδώ για να με δει” αφηγήθηκε.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής, θυμήθηκε ένα ακόμη αστείο, αυτή τη φορά, περιστατικό που συνδέεται με τη δουλειά του πατέρα του και τα ταξίδια που έκανε. “Θυμάμαι μια φορά που μας είχε φέρει χαβιάρι, είχε βρε πολύ φθηνό. Και το φέρνει και του έσπασε. Μύριζε ο δρόμος έξω ψαρίλα μια εβδομάδα, όλη η γειτονιά“.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα