Λυδία Φωτοπούλου: Η κριτική για τα σκουπίδια που είχε γραφτεί για έργο στην Επίδαυρο που δεν είχε καν παιχτεί

Λυδία Φωτοπούλου: Η κριτική για τα σκουπίδια που είχε γραφτεί για έργο στην Επίδαυρο που δεν είχε καν παιχτεί
Λυδία Φωτοπούλου glomex

Ένα ελληνικό παράδοξο θυμήθηκε και περιέγραψε η ηθοποιός Λυδία Φωτοπούλου στην εκπομπή "Πρωίαν σε είδον, την μεσημβρίαν" για την κριτική που είχε δεχθεί τότε για παράσταση στην Επίδαυρο η οποία δεν είχε παιχτεί.

Καλεσμένη του Φώτη Σεργουλόπουλου και της Τζένης Μελιτά βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (27/03) η Λυδία Φωτοπούλου, η οποία μεταξύ άλλων μίλησε για τη συνεργασία της με τον ανατρεπτικό σκηνοθέτη Ανδρέα Βουτσινά, τις παραστάσεις που απασχόλησαν τον Τύπο τότε αλλά και τον “πόλεμο” που επικρατούσε όταν ο σκηνοθέτης ήρθε στην Ελλάδα από τη Γαλλία.

Η γνωστή ηθοποιός μιλώντας στην εκπομπή “Πρωίαν σε είδον, την μεσημβρίαν”, αναφέρθηκε στην παράσταση Ελένη του Ευριππίδη , στην οποία είχε εμφανιστεί γυμνόστηθη, μία παράσταση η οποία είχε προκαλέσει “σεισμό” αλλά και πολλές αντιδράσεις.

Η πρεμιέρα θυμάμαι ήταν στους Φιλίππους στην Καβάλα και ο Ανδρέας Βουτσινάς, ο Γιώργος Κουρούπος που έκανε τη μουσική και ο Διονύσης Φωτόπουλος, που έκανε το σκηνικό και τα ρούχας μας, να κάθονται σε ένα ταβερνάκι και να λένε ‘θα φάμε ξύλο’. Φοβόντουσαν αλλά συγχρόνως ήταν κάτι που το ήθελαν πάρα πολύ και οι τρεις τους και το θέλαμε πολύ και εμείς όσοι παίζαμε”, δήλωσε η ηθοποιός ενώ σε ερώτηση για το αν είχε ακούσει τότε από τους θεατές κάτι, η ίδια απάντησε πως “οι θεατές ήταν μαγεμένοι από το θέαμα”.

Η ίδια μίλησε και για την πιο άδικη κριτική που γράφτηκε για παράσταση στην οποία πρωταγωνιστούσε, καθώς όπως είπε, κατηγορήθηκαν ότι πέταξαν σκουπίδια στην Επίδαυρο, ενώ δεν είχαν παίξει καν στην Επίδαυρο λόγω απεργίας!

Μας είχε τύχει τότε να έχει γραφτεί μια κριτική για τα σκουπίδα που πετάξαμε στην Επίδαυρο με αυτή την παράσταση, ενώ εμείς δεν είχαμε παίξει γιατί υπήρχε μία απεργία. Υπήρχε από πριν μια διάθεση να ‘χτυπήσουν’ την παράσταση αυτή, που αυτή η κριτική ξεμπρόστιασε και κάποιους ανθρώπους γιατί δεν έγινε η παράσταση”, δήλωσε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα