Εικόνες ντροπής στο νοσοκομείο “Γεννηματάς” – Ασθενείς ενός κατώτερου Θεού

Διαβάζεται σε 3'
Φορεία από την εφημερία του Νοσοκομείου «Γεννηματάς»
Φορεία από την εφημερία του Νοσοκομείου «Γεννηματάς» 902.gr

Εικόνες εμπόλεμης ζώνης με δεκάδες ασθενείς στοιβαγμένους πάνω σε φορεία επικράτησαν στην πρόσφατη εφημερία του Νοσοκομείου «Γεννηματάς». Τι λένε οι γιατροί.

Γέμισε με φορεία η τελευταία γενική εφημερία του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γεννηματάς» και η κατάσταση έφτασε σε τέτοιο σημείο, που οι γιατροί και οι νοσηλευτές έπρεπε να κάνουν ακροβατικά και να σέρνουν τα φορεία, για να καταφέρουν να περάσουν και να φτάσουν τους ασθενείς.

Τη φωτογραφία με τα φορεία δημοσιεύει η ιστοσελίδα 902.gr και δείχνει τι συνέβη στην τελευταία γενική εφημερία, σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας.

«Είναι μια εικόνα στοιβαγμένων κατά δεκάδες ασθενών πάνω σε φορεία, που περιμένουν ώρες για να εξεταστούν, και γιατρών και νοσηλευτών που τρέχουν πανικόβλητοι για να προλάβουν και να …χωρέσουν ανάμεσά τους, ώστε να τους περιθάλψουν. Είναι μια εικόνα που δεν προέκυψε από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά την έχτισαν οι πολιτικές της υποστελέχωσης των νοσοκομείων, της ολοένα και βαθύτερης εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος Υγείας, της διάλυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Πολιτικές εναρμονισμένες με τη λογική πως η υγεία του λαού μας είναι κόστος και βαρίδι του κρατικού προϋπολογισμού, γι’ αυτό και δεν διστάζει να στοιβάζει τους ασθενείς στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών που πια ασφυκτιούν. Αυτές τις πολιτικές ακολουθούν και ακολούθησαν αυτή και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ», δηλώνει η η Γεωργία Φιλίππα, παθολόγος στο ΓΝΑ «Γεννηματάς» και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Κάθε 4 μέρες εμφανίζονται τα φορεία στο Γ. Γεννηματάς

Η κυρία Φιλίππα εξηγεί ότι κάθε 4 ημέρες τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας γεμίζουν εκ περιτροπής με τέτοιες εικόνες που αποδεικνύουν περίτρανα πως η κυβέρνηση έχει γραμμένη στα παλαιότερα των υποδημάτων της την ασφάλεια του λαού μας και των υγειονομικών.

«Κι ενώ αυτές τις εικόνες τις γνωρίζει πολύ καλά ο υπουργός εμπορίας της Υγείας, του “καλά κάναμε και κλείσαμε τα νοσοκομεία” και το σινάφι του, αρνούνται όπως και οι προκάτοχοί τους, να ικανοποιήσουν τα πάγια αιτήματα των εργαζομένων για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας και άνοιγμα των νοσοκομείων. Αντ’ αυτού, περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι για να μας πει ότι όλα βαίνουν καλώς και μπαίνει από τις πίσω πόρτες των νοσοκομείων (φοβάται την αντίδραση των εργαζομένων στις μπροστινές) για να διοργανώσει 10λεπτες φιέστες και να φωτογραφηθεί με διοικητές και παρατρεχάμενους για την “επιτυχία” των απογευματινών χειρουργείων, που παρά τη θέλησή του απορρίφθηκαν από την πλειοψηφία των νοσοκομειακών ιατρών», τονίζει η ίδια..

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα