MasterChef: Δοκιμασία τελικού – Ο Μανώλης δεν έβγαλε πιάτο, η Σπυριδούλα ξέχασε τα κουκούτσια

MasterChef: Δοκιμασία τελικού – Ο Μανώλης δεν έβγαλε πιάτο, η Σπυριδούλα ξέχασε τα κουκούτσια

Ο Μανώλης και η Σπυριδούλα κλήθηκαν σε μια 4ωρη μαγειρική δοκιμασία, μέρος του τελικού, όπου έπρεπε να βγάλουν ένα μενού 6 πιάτων. Τι συνέβη, όμως, και ο Μανώλης δεν μπόρεσε να φέρει εις πέρας τη δοκιμασία;

Μετά από την πρώτη φάση της δοκιμασίας του τελικού στην Ισπανία, οι παίκτες επέστρεψαν στη Ελλάδα και στο γνώριμο πλατό του MasterChef για την επόμενη φάση της δοκιμασίας που θα οδηγήσει έναν από τους δύο φιναλίστ, την Σπυριδούλα ή τον Μανώλη, στο βάθρο του νικητή απόψε στον μεγάλο τελικό!

Οι δυο τους κλήθηκαν σε μια μαραθώνια 4ωρη δοκιμασία πλάτη με πλάτη, ώστε να μαγειρέψουν και να παρουσιάσουν στους κριτές ένα δικό τους μενού. Συγκεκριμένα, ο Μανώλης και η Σπυριδούλα έπρεπε να σερβίρουν ένα ολοκληρωμένο μενού degustation με 6 διαφορετικά πιάτα.

Στον εξώστη τους έδιναν δύναμη και τους εμψύχωναν όλοι οι παίκτες του φετινού MasterChef, οι οποίοι επέστρεψαν στο αγαπημένο τους πλατό ειδικά για τη μέρα αυτή, ωστόσο, όταν έπρεπε έκαναν ησυχία και άφηναν τους δύο διαγωνιζόμενους να συγκεντρωθούν και να δημιουργήσουν.

Και οι δύο παίκτες φάνηκε να τα πηγαίνουν πάρα πολύ καλά, αν και μέχρι το τελευταίο λεπτό προσπαθούσαν να στήσουν τα πιάτα τους. Και εκεί συνέβη κάτι που σε καμία περίπτωση δεν περιμέναμε. Ο Μανώλης “κατέβασε ρολά” και αποφάσισε πως δεν προλαβαίνει να στήσει ένα απ’ τα πιάτα του.

Όλοι όσοι ήταν στον εξώστη του φώναζαν να στήσει και να βάλει έστω κάτι μέσα στο πιάτο, μιας και οι παρασκευές του ήταν έτοιμες πάνω στον πάγκο. Ακόμη και η Σπυριδούλα του φώναζε τα τελευταία δευτερόλεπτα να τα βάλει στο πιάτο και ας μην είναι στημένο όμορφα το φαγητό.

Ο Μανώλης, όμως, δεν έκανε τίποτα, τα παράτησε και άφησε τα τελευταία δευτερόλεπτα να περάσουν έτσι. Στην προσωπική του συνέντευξη αργότερα είπε: “Δεν θέλω να πάω στους κριτές, είμαι σαν το παιδάκι που έχει κάνει χαζομάρα και κρύβεται από τους γονείς του, νιώθω κάπως έτσι. Δεν μπορώ να εξηγήσω τι συνέβη. Δεν φοβάμαι κάτι, απλά ντρέπομαι για τον εαυτό μου”.

Οι τρεις κριτές δοκίμασαν, βέβαια, τα μενού των δύο φιναλίστ και έκαναν τα σχόλιά τους. Τα πιάτα του Μανώλη τους άρεσαν αρκετά, ενώ στης Σπυριδούλας βρήκαν αρκετά λάθη, εκτός από ένα το οποίο ήταν εξαιρετικό. Μάλιστα, σε ένα από τα πιάτα της, η Σπυριδούλα είχε ξεχάσει μέσα τα κουκούτσια απ’ τα σταφύλια.

Η συγκεκριμένη δοκιμασία μαζί με εκείνη της Ισπανίας, αλλά και σε συνδυασμό με την τελευταία δοκιμασία το βράδυ της Τετάρτης, θα ληφθούν υπόψιν στην τελική βαθμολογία, που θα βγάλει τον νικητή. Απόψε, λοιπόν, θα μάθουμε τον μεγάλο νικητή του φετινού παιχνιδιού σε μια βραδιά που θα τα έχει όλα!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα