Το ελληνικό IQ 160, το πρωτότυπο HPI και η… γαλλίδα “Σμαράγδα Καρύδη”

Το ελληνικό IQ 160, το πρωτότυπο HPI και η… γαλλίδα “Σμαράγδα Καρύδη”

Η Audrey Fleurot είναι η πρωταγωνίστρια του "Η.P.I." που αποτελεί και την έμπνευση για το δικό μας, IQ 160.

Η σειρά “IQ 160” που παίζει στο STAR με πρωταγωνιστές τη Σμαράγδα Καρύδη και τον Νίκο Κουρή βασίζεται στο γαλλικό “HPI” (Haut Potentiel Intellectuel) που καταγράφει ρεκόρ θεαματικότητας στη Γαλλία, με μέσο όρο 11,5 εκατομμύρια θεατές ανά επεισόδιο. Οι κύκλοι της γαλλικής κωμικής σειράς μυστηρίου προβάλλονται στο Cosmote TV με τον τρίτο κύκλο να παίζεται αυτή την περίοδο (έχουν βγει τα πρώτα δύο επεισόδιά του). Μάλιστα, το HPI είναι στο top 10 της Cosmote TV και στριμάρει “παράλληλα” με την ελληνική του εκδοχή, η οποία έχει αποσπάσει επίσης πολύ καλές κριτικές στα social media και το IMDb.

Στην ελληνική version που “πατάει” πιστά στο πρωτότυπο σενάριο, την 38χρονη κοκκινομάλλα και πανέξυπνη ηρωίδα υποδύεται η Σμαράγδα Καρύδη, η οποία στο σενάριο είναι μητέρα τριών παιδιών από δύο άντρες και προφανώς έχει… IQ 160, κατά τον τίτλο. Βγάζει τα προς το ζην εργαζόμενη ως καθαρίστρια μέχρι που όλα έρχονται πάνω-κάτω τη στιγμή που οι εξαιρετικές της ικανότητες πέφτουν στην αντίληψη της αστυνομίας, που της προτείνει να εργαστεί για εκείνη ως σύμβουλος. Παράλληλα, προσπαθεί να λύσει ένα προσωπικό της μυστήριο, μέσα από την ιδιότυπη “συνεργασία” της με τις Αρχές.

Το γαλλικό HPI έχει ξεχωρίσει μέσα από το καυστικό του χιούμορ το οποίο “χτυπάει” και την Αστυνομία, ενώ η πρωταγωνίστρια, Audrey Fleurot, είναι πραγματικά χαρισματική.

Στη σειρά η ίδια είναι μητέρα, προσπαθώντας να κρατήσει τις ισορροπίες ανάμεσα στα παιδιά της που είναι σε διαφορετικές ηλικίες. Παρόλα αυτά, σε παλαιότερη συνέντευξή της στο Paris Match η ίδια δεν δίσταζε να κατακεραυνώσει την κοινωνία που λειτουργεί ακόμη στερεοτυπικά ως προς το ζήτημα της μητρότητας (και όχι μόνο). “Δυστυχώς η κοινωνία ακόμη άγεται και φέρεται από την ιδέα πως μια γυναίκα δεν μπορεί να ολοκληρωθεί ως ύπαρξη, αν δεν γίνει μητέρα. Χαίρομαι πραγματικά πολύ που έγινα μητέρα, είναι κάτι που το έκανα συνειδητά. Αλλά άκουγα να μου λένε πως ο χρόνος μου τελειώνει”, έλεγε η 45χρονη σήμερα, Fleurot, που έγινε μητέρα το 2015.

Στην ίδια συνέντευξη δήλωνε πως αισθάθηκε ντροπή όταν πολλές γυναίκες της ασκούσαν κριτική επειδή “άργησε”, καθώς όπως είπε, η δουλειά της την κρατούσε μακριά από το σπίτι. Παράλληλα, ανέφερε πως η κοινωνία πιέζει πολύ τα παιδιά ως προς την ανατροφή τους. “Πρέπει να μάθουν δύο γλώσσες, τρεις, να έχουν δραστηριότητες, να κάνουν πεντακόσια πράγματα. Ο γιος μου έκανε ποδήλατο στα 5 του χρόνια και όχι στα 4 και με είχε πιάσει πανικός”.

Η Fleurot έχει μιλήσει ανοιχτά και για τις παρενοχλήσεις που έχει δεχθεί στη ζωή της. “Όταν είσαι νέα (γυναίκα) βιώνεις παρενοχλήσεις και πρέπει να βρεις τις άμυνές σου. Το #MeToo έκανε καλό γιατί πολλοί άντρες κατάλαβαν αυτά που εμείς βιώναμε εδώ και χρόνια”.

“Αποφάσισα να οδηγώ σκούτερ γιατί δεν άντεχα τις παρενοχλήσεις στο Μετρό. Πράγματα που ένας άντρας δεν μπορεί να καταλάβει εύκολα”, δήλωνε ακόμη, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πρωταγωνιστεί και στη γαλλική σειρά του TF1, Lies, που πραγματεύεται μια υπόθεση βιασμού.

Τα παραπάνω στοιχεία του χαρακτήρα της άλλωστε, τα έχει χρησιμοποιήσει εν πολλοίς και για την ηρωίδα που υποδύεται στο Haut Potentiel Intellectuel. Ακόμη, κατά δήλωσή της η Fleurot “βαριέται” εύκολα, πράγμα που επίσης συνάδει με την ηρωίδα του HPI, αλλά και με την τάση της να μη διστάζει να πει “ναι” σε πολλαπλούς, διαφορετικούς ρόλους.

Τέλος, η Fleurot που είναι από τις πιο αναγνωρίσιμες ηθοποιούς της γενιάς της στη χώρα της, έχει επιλέξει να εγκαταλείψει το Παρίσι και έχει εγκατασταθεί στη μικρή πόλη Andelys στον γαλλικό βορρά, στη Νορμανδία. Μία ώρα από το Παρίσι μεν, μακριά από τον θόρυβο, δε. “Καταλαβαίνω τους παριζιάνους που φεύγουν από την πρωτεύουσα. Πλέον θέλω πιο απλά πράγματα, χρειάζομαι την άμεση επαφή με τη φύση”, δήλωνε η ίδια σε συνέντευξή της σε τοπική εφημερίδα. Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με την κηπουρική, το μπάρμπεκιου με φίλους και τις βόλτες στα δάση γύρω από τον οικισμό. Εκτονώνοντας την πίεση από την ηθοποιία.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα