Το Walking Dead επέστρεψε με πάταγο και μάλλον… αναστήθηκε

Το Walking Dead επέστρεψε με πάταγο και μάλλον… αναστήθηκε

Το Walking Dead ξανάρχισε και μας θύμισε τα στοιχεία που αγαπάμε να μισούμε

Ακολουθούν κρίσιμα SPOILERS για όποιον δεν είδε την πρεμιέρα της όγδοης σεζόν.

Το Walking Dead επανήλθε με θόρυβο. Βασικά, επανήλθε με πάταγο.

Ο θάνατος του Carl Grimes ήταν το αναπόφευκτο κακό. Δραματικός, αλλά αναμενόμενος, μιας και στο τέλος της έβδομης σεζόν είχε λαβωθεί από τα ζόμπι. Παρά τις θεωρίες των οπαδών της σειράς ότι θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να επιβιώσει, τελικά η παραγωγή δεν μας εξέπληξε.

Ο Rick θρήνησε την απώλεια του γιου του στο πλάι της Michonne, και εκείνος στάθηκε με θάρρος και πυγμή μέχρι το τέλος. Ένας προς ένας οι εναπομείναντες της Alexandria αποχαιρέτησαν τον Carl και εκείνος πήρε τη μοίρα του στα χέρια του. Η ανάπτυξη του χαρακτήρα του στα τελευταία λεπτά της ζωής του, τον έκαναν πιο συμπαθητικό από ποτέ.

Το πρώτο επεισόδιο της όγδοης σεζόν “ανέστησε” το Walking Dead σκοτώνοντας ακόμη έναν κεντρικό ήρωα, ακόμη κι αν αυτό εξόργισε ορισμένους από τους fan της σειράς. Οι Glenn, Abraham, Sasha, Andrea, Tyreese, Beth και ο Carl δεν είναι πια “μαζί” μας, και πλέον όλοι ψάχνουν για τον επόμενο.


Η αλήθεια είναι πως μέχρι σήμερα, το Walking Dead ήταν το show του Carl, παρότι ο πατέρας του φαινόταν ως κεντρικός ηγέτης στο προσκήνιο. Είναι το παιδί που μεγάλωσε μέσα στην Αποκάλυψη των Ζόμπι, ανδρώθηκε, έδωσε μάχες, σήκωσε ανάστημα απέναντι στον Negan, και τελικά πέθανε πρόωρα μεν, δίνοντας ένα μάθημα στάσης όμως προς τους υπόλοιπους. Όλοι του υποσχέθηκαν άλλωστε πως θα πολεμήσουν μέχρι τέλους για να τον τιμήσουν. Προφανώς, μέσα στον χαμό δεν μπορούν να επιβιώσουν όλοι. Ελάχιστοι μπορούν, για την ακρίβεια, πόσω μάλλον όταν πλέον οι μάχες γίνονται πιο συχνές.

Οι πρωταγωνιστές του show δείχνουν εγκλωβισμένοι σε έναν μικρόκοσμο αίματος και καθημερινής βίας, από τον οποίο δεν μπορούν να ξεφύγουν. Αντιθέτως, προσπαθούν να τον “καθαρίσουν” από τον δυνάστη ροπαλοφόρο, για να συνεχίσουν όπως πριν.


Ήταν όμως η ιστορία του Carl μέσα στον όλο αυτό μικρόκοσμο, εν τέλει ανολοκλήρωτη; Για κάποιους ναι. Για άλλους, ήταν αυτό που έπρεπε να γίνει ως παρακαταθήκη για το μέλλον, για να σπάσει “η γυάλα” που κρατά εγκλωβισμένους τους αντιμαχόμενους, μέσα στην παράνοια. Οι “ελεύθεροι” της Alexandria αναμένεται να ενωθούν όσο ποτέ, και με νέο θάρρος μετά τις πρόσφατες αποτυχίες αλλά και με έναν ενδυναμωμένο Ezekiel στο πλευρό τους, μπορούν να εξαπολύσουν την πιο μανιασμένη επίθεση απέναντι στους “Σωτήρες”.

Κάποιοι δε, συνέκριναν τον θάνατο του Carl με εκείνον του Ned Stark από το Game Of Thrones. Ήταν σοκαριστικός, πρόωρος, όμως άλλαξε τα δεδομένα. Το αν θα αλλάξουν τα δεδομένα στο Walking Dead βέβαια, στην “μετά Carl” εποχή, είναι λίγο νωρίς να το πούμε. Αυτό όμως που μπορούμε να πούμε με σιγουριά, είναι πως η σειρά επέστρεψε με καλά στοιχεία και με μπόλικο αίμα.

Α ναι. Και πλέον μας χαρίζει έναν νέο Killer με Κ κεφαλαίο. Τον Morgan που δείχνει να χώνεται βαθιά μέσα στον λάκκο με το αίμα, να χάνει τις ηθικές αναστολές του και να γίνεται στυγνός δολοφόνος, ίσως ο καλύτερος όλων, για να προστατέψει τους δικούς του. Η δε σεκάνς με το ξεκοίλιασμα του αντιπάλου του, θύμισε λίγο το θρυλικό σπλάτερ Braindead του 1992, του Peter Jackson. Ίσως να ήταν ένας μικρός φόρος τιμής.

Για να δούμε αν μέσα στο επόμενο διάστημα θα έχουμε αντιστροφή του παρακάτω γραφήματος:

* Το  ‘Walking Dead’ προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 22.45 μέσω του FOX.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα